Lončar: Formira se komisija za slučaj nestalih beba

Tanjug

16. 11. 2014. u 14:01

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da očekuje da će polovinom decembra Vlada Srbije formirati posebnu komisiju za rešavanje slučajeva nestalih beba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da očekuje da će polovinom decembra Vlada Srbije formirati posebnu komisiju za rešavanje slučajeva nestalih beba, a da će do 15. januara biti doneti svi neophodni pravilnici za rad te komisije.

Lončar je gostujući na TV Prva rekao da nakon toga roditelji nestalih beba imaju period od 6 meseci da prijave slučajave.

"Ovo je došlo na nivo vlade i nivo premijera i na tom nivou će i ostati" naglasio je ministar zdravlja koji je dodao da postoji volja i snaga da se ovaj problem reši.

On je rekao da će se sledeće nedelje održati sastanak na kojem će učestvovati poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i ombudsman Saša Janković gde će se govoriti o tome ko će tu komisiju činiti i na koji će način funkcionisati.

Lončar je rekao da ipak ne može decidno da tvrdi da neće biti posebnog zakona kojim će se regulisati ovaj problem.

Ministar je dodao da je najvažnije da se sada a ni u budućnosti više ne dešavaju takve stvari.

"Uveli smo u porodilišta video nadzor, vode se dupli protokoli - želimo da se više nikome to ne desi".

Onaj za koga se dokaže da je učestvovao u tako nečemu mora da bude stavljen na stub srama kako to više nikome ne bi padalo na pamet, poručio je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

drsmrt

22.06.2015. 08:23

Kad hoćeš da se nešto ne reši, formiraj komisiju! Evo, više od pola godine kasnije, pitam asistenta-ministra šta je sa komisijom?