Publicista Vladimir Dimitrijević: Odbrana razuma

03. 10. 2014. u 11:17

Публициста Владимир Димитријевић: Одбрана разума
„Parada ponosa“, na kojoj su nošene slike koje vređaju patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, održana je, sasvim simbolično, 2014, kada obeležavamo stogodišnjicu herojstva srpskih vitezova

POTPISUJUĆI pismo u odbranu patrijarha Irineja, napadnutog zbog „netolerancije“ prema LGBT populaciji, imao sam pred sobom činjenice. Jasne i nemilosrdne.

U Srbiji je, od popisa 2002. do popisa 2011, manje (bez rata, bez sankcija!) 400.000 stanovnika - neki su otišli van zemlje, drugi pod zemlju. Svake godine umire 30.000 ljudi više nego što ih se rodi. Umesto da se milion evra uloži u podršku rađanju i višedetnim porodicama, one su potrošene na paradu onoga što stručnjaci nazivaju „političkim homoseksualizmom“.

Parada ponosa“, na kojoj su nošene slike koje vređaju patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija, održana je, sasvim simbolično, 2014, kada obeležavamo stogodišnjicu herojstva srpskih vitezova čiji sistem vrednosti je porodicu i rađanje imao na prvom mestu.

Danas nam se, posle parade, nudi LGBT priča u udžbenicima („Bajka o princu i princu“, kao u „naprednim“ zemljama ), redefinisanje braka i zahtev da homoseksualci usvajaju decu (o tome u knjizi Slobodana Antonića „Moć i seksualnost/Sociologija gej pokreta“). Ide se i dalje. U „naprednoj“ Nemačkoj tzv. etički komitet je od Vlade već tražio odobrenje incesta.

Braneći stav patrijarha Irineja, branio sam zdrav razum i budućnost porodične Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

momcilo

03.10.2014. 13:40

(„Bajka o princu i princu“, kao u „naprednim“ zemljama ). Hristos je govorio u pricama , a mislim da djavo govori u bajkama. na nekom ultra jezuitskom pu.pu. sajtu, su sokirani , zato sto je neko naslikao djisusa kao vanzemaljca, I pitaju se sta bi sa nasim lepim (renesansa) slikarstvom. Svaki ikonopisac ce im odgovoriti, zato sto su ikonopisanije (pricu, pouku) pretvorili u bajku. na istoku postoje tolstojeve bajke I dostojevski. djavolji je put bajke o princezi , koja se pretvorila u princa

Lidija

03.10.2014. 14:15

Da se otvore banke sperme, dozvoli surogatstvo, onda bi i lezbejke i gej muškarci mogli da imaju decu... Riki Martin čeka treće, Elton Džon ima dva deteta... Bore se protiv bele kuge. A pare od vojne parade i dočeka Putina dajte za podršku rađanju!