Završen Prajd; Devenport: Pozitivna poruka Srbije

Novosti online / Agencije

28. 09. 2014. u 08:41

Organizatori Parade ponosa su saopštili da će šetnja centralnim gradskim ulicama biti danas održana kako je i planirano.

BEOGRAD - Organizatori Parade ponosa su saopštili da će šetnja centralnim gradskim ulicama biti danas održana kako je i planirano. Okupljanje učesnika počinje u 11.30. U centralnim beogradskim ulicama zatvoren saobraćaj i vidljivo prisustvo velikog broja policajaca. Kasno sinoć završen protest protiv Prajda, a za danas u 16 čsova najavljeno novo okupljanje.

Pratite sa nama iz minuta u minut...

ULICE ZATVORENE ZA SAOBRAĆAJ

Od ranih jutarnjih časova, glavne ulice u centru Beograda, kojima, prema planu treba da prođe povorka, zatvorene su za saobraćaj a primetno je pojačano prisustvo policije.


OKUPLJANJE ĆE BITI ZAVRŠENO ISPED SKUPŠTINE

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je sinoć Tanjugu da taj odbor tokom večeri nije dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda.

"Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno", rekao je on.

Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo.

Organizatori Prajda su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.PREKRŠAJNI SUD: PRESUDE PO HITNOM POSTUPKU

Prekršajni apelacioni sud od petka popodne do ponedeljka ujutro je u stanju pripravnosti, dok je Prekršajni sud znatno povećao broj dežurnih sudija zbog mogućih manifestacija građana označenih kao visoko rizične.

Stanje pripravnosti je počelo u petak u 15.30 časova, a trajaće do ponedeljka do 07.30 časova, saopštio je prošle noći Prekršajni sud u Beogradu.

Sva lica koje policija bude privela dežurnom sudiji Prekršajnog suda biće procesuirana po hitnom postupku na osnovu člana 308 Zakona o prekršajima.


GSP: IZMENE NA LINIJAMA JAVNOG SAOBRAĆAJA

Tokom odražavanja Parade ponosa režim rada linija Gradskog saobraćajnog preduzeća biće promenjen. U zavisnosti od trenutne sitacije tokom Parade vozila GSP će se kretati izmenjenim trasama ili na skraćenim relacijama.

Informacije o trenutnom režimu saobraćaja mogus e dobiti u operativnom centru Direkcije za javni prevoz na broj 3300-803.


VUČIĆ: U SRBIJI SE POŠTUJE ZAKON, NE SME DA BUDE NASILJA

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da prilikom održavanja Parade Ponosa u Beogradu ne sme da bude nasilja jer se u Srbiji poštuje Ustav i zakon.

"Niko ne sme nikoga da ugrožava, niko ne sme da koristi nasilje protiv bilo koga i to je posao države" rekao je Vučić.

Premijer je istakao da u zemlji ima bezbroj drigh problema tako da on lično nema snage da se bavi Prajdom.

"Nisam zainteresovan za sadržaj parade ali niko im ne smeta, da je održe”, rekao je on, napominjući da ga "boli glava objašnajvanja zakonskih normi, svima pa i sredstvima informisanja".

"Ja ću raditi svoj posao, ovde imamo važnija posla," zaključio je Vučih u uključenju za RTS iz Tekije gde obilazi poplavljena područja.


SVE BOLNICE I DOMOVI ZDRAVLJA U BEOGRADU DANAS RADE

Ministarstvo zdravlja Srbije donelo je odluku da sve bolnice i domovi zdravlja danas u Beogradu rade jer će prema najavama, mnoge ulice će biti zatvorene za saobraćaj i biće izmenjene pojedine linije gradskog saobraćaja.

U saopštenju ministarstva se navodi da će, na taj način, građanima biti omogućen lakši pristup zdravstvenim ustanovama, jer neće morati da traže dežurnu ustanovu, već će medicinsku negu moći da dobiju u najbližoj zdravstvenoj jedinici.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar lično će danas obilaziti beogradske zdravstvene ustanove i kontrolisati njihov rad, dodaje se u saopštenju.


POČELO OKUPLJANJE UČESNIKA PARADE U NEMANJINOJ

U blizini Vlade Srbije počelo okupljanje učesnika Parade ponosa. U delovima oko Skupštine Srbije i Vlade zabranjeno je kretanje i pešacima, specijalne jedinice MUP patroliraju oko rute kojom bi danas trebalo da se kreće Parada ponosa.U CENTRU BEOGRADA HAMERI, VODENI TOPOVI

Jake policijske snage, sa opremom za razbijanje demonstracija, danas pre podne potpuno su blokirale centralne beogradske ulice, kojima bi, od 11.30, trebalo da prođe Parada ponosa.

Na Bulevaru kralja Aleksandra, kod Pravnog fakulteta, postavljena je metalna ograda, iza koje dežuraju pripadnici žandarmerije, a tu su i policijska vozila - džipovi hamer, "marice", policijski automobili...

Kod Crkve Svetog Marka ista slika - osim što na početku Resavske ulice dežuraju vatrogasna vozila i vozilo sa cisternom i šmrkom za razbijanje demonstracija.

Od Resavske ulice do Studentskog kultunog centra takođe je puno policije, a zatvoreni su i svi prolazi i pasaži, uključujući i Krunsku ulicu, koji vode ka Ulici kneza Miloša.

Ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici takođe je puno policije, kao i na raskrsnicama Ulice kneza Miloša i Nemanjine, kao i Ulice kneza Miloša i Birčaninove ulice.

Na gradskim ulicama su i pripadnici saobraćajne policije na motorima, dok centar grada nadleće policijski helikopter.

Ispred Doma Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića takođu su prisutne jake policijske snage koje su, kako javlja reporter Tanjuga, pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Na Trgu Slavija i na Trgu republike nalazi se kordoni žandarmerije, "marice", borna kola, dzipovi i kola Hitne pomoći.

Posebno je pojačano obezbeđenje oko ambasada u Krunskoj ulici i u Ulici kneza Miloša.


ULICE U CENTRU GRADA PUSTE TRGOVCI ZATVORILI RADNJE

Trgovci su iz izloga pojedinih prodavnica u centru grada uklonili robu, a ulice su, uprkos lepom vremenu, gotovo puste.

Ispred Vlade Srbije nešto posle 10 sati okupili su se volonteri i predstavnici Organizacionog odbora Parade ponosa, koji nose zastave i balone duginih boja.

Vladu Srbije, tačnije mesto odakle će krenuti šetnja nadleće helikopter, a pored su parkirana borna kola sa vodenim topovima.

Organizatori Prajda su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.


GORE GUME KOD KOMBANK ARENE

Kako javljaju na društvenim mrežama saobraćaj na autoputu kod Kombank arene je blokiran zapaljenim gumama. Vojska Srbije poslala oklopna vozila (BOV) i kamione u centar grada.

LEGITIMISANJE SUMNJIVIH OSOBA

Policija u gradu legitimiše sumnjive osobe. Patrole pripadnika MUP obilaze trasu kojom se bi trebala da se kreće povorka na Paradi ponosa.

STOJANOVIĆ: VIŠEGODIŠNJI NAPORI URODILI PLODOM

Predstavnik Organizacionog odbora Parade ponosa Boban Stojanović rekao je da se danas oseća fenomenalno, mada velike mere obezbeđenja nisu ono ka čemu su organizatori težili.

"Napori koji su ulagani prethodnih nekoliko godina da se Prajd uopšte desi urodili su plodom. Naravno da ovolike mere obezbeđenja nisu ono čemu težimo, ali to je proces demokratizacije društva", rekao je Stojanović novinarima ispred Vlade Srbije, gde se polako okupljaju učesnici Prajda i medijske ekipe.

On je izrazio nadu da će, ako se od ove godine uspostavi kontinuitet u održavanju Prajda, broj policajaca biti sve manji, "a broj učesnika i onih koji će aplaudirati životu i radovati se, sve veći".

Na pitanje da li je potrebno toliko policije, on je rekao:

"Ako je to procena, onda da, a ako je pitanje zbog čega, onda je to pitanje na koje odgovor treba da traže svi".


KIRBI: DOŠAO SAM DA PODRŽIM LJUDSKA PRAVA

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Majkl Kirbi izjavio je danas da je na Paradu ponosa došao kako bi pružio podršku zaštiti ljudskih prava i posebno pripadnike LGBT populacije.

"Svi smo ljudi, bili Srbi ili Amerikanci. Ovo je pitanje poštovanja ljudskih prava", rekao je Kirbi novinarima ispred zgrade Vlade Srbije, odakle će uskoro šetnja učesnika Parade ponosa.

Kirbi je, odgovarajući na pitanje kako se štite prava LGBT populacije u SAD, rekao da i u njegovoj zemlji ima različitih stavova po pitanju održavanja "Prajda".

"Moja sestra živi u San Francisku u kojem se već dugo godina održava Parada ponosa, u kojem i dalje ima netrpeljivosti. Takođe, u drugim američkim gradovima koji su konzervativniji, ima različitih stavova", rekao je Kirbi.


SINIŠA MALI: POKAZUJEMO DA POŠTUJEMO RAZLIČITOST

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji će učestvovati na današnjoj Paradi ponosa, pozvao je sve građane da pokažu da srpska prestonica poštuje različitost i da je kosmopolitski i svetski grad.

Upitan zašto je na Paradi ponosa s obzirom da je premijer Aleksandar Vučić rekao da neće prisustvovati, Mali je rekao da se predsednik vlade saglasio s njegovom odlukom i da je to "jedan primer slobode za koju smo se svi borili".

"Kad je premijer Vučić izneo svoj stav, ja sam ga pozvao i rekao da bih ja želeo da budem na Paradi i on se saglasio i mislim da je to jedan primer slobode za koju smo se svi borili", rekao je Mali novinarima.PETORICA MLADIĆA PRIVEDENA

Petorica mladića privedena su danas oko 11 sati na Slaviji, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Pripadnici policije legitimisali su desetoricu mladića u parku na Slaviji, na uglu ulica Srpskih vladara i Beogradske, nakon čega su priveli petoricu.

Mladići obučeni u trenerke, koji na sebi nisu imali vidljiva navijačka obeležja, do dolaska policije mirno su sedeli u parku.


PRETIO POLICIJI AUTOMATSKOM PUŠKOM

Beogradska policija privela je dvojicu muškaraca u centru Beograda, posle desetominutnih pregovora, pošto je jedan od njih policiji pretio automatskom puškom.

Kako javlja reporter Tanjuga sa lica mesta, policija je dvojicu muškaraca zatekla u automobilu oko 11.40 sati u haustoru zgrade u ulici Svetozara Markovića 54.

Jednog do njih, kojem je okrvavljena glava, policija je odmah izvela iz automobila, dok je drugi ostao u kolima preteći automatskom puškom.

Posle desetominutnog pregovaranja, muškarac iz automobila se predao, nakon čega su on i njegov prijatelj privedeni.


MIŠČEVIĆ: PARADA VAŽNA ZA VROPSKE INTEGRACIJE

Šefica peregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je danas da je veoma važno da Srbija, kao društvo i država, pokaže da poštuje prava svojih građana koji su manjina. Ona je novinarima, ispred Vlade Srbije, uoči početka Parade ponosa, rekla da je došla kao građanka da iskaže podršku to manjiskoj zajednici u Srbiji.


Upitana o značaju Parade ponosa za evroprske integracije Srbije, Miščević je odgovorila da to ima veliki značaj, i da će to konstatovati u Evropska unija u izveštaju.


POVORKA USKORO KREĆE

Povorka u kojoj se nalazi između 1.500 i 2.000 ljudi trebalo bi da krene u šetnju svakog trenutka.

BORKO, SRDAN I ČEDA MEĐU ŠETAČIMA

Stigli su i ministarka lokalne samouprave Kori Udovički i ministarka bez portfelje Jadranka Joksimović. Od poznatih ličnosti višeni su Srđan Dragojević, funkcioner DS Goran Ješić, Srdan Golubović, Čeda Jovanović sa suprugom, Borko Stefanović.

KRENULA POVORKA

Učesnici Parade ponosa, posle okupljanja ispred Vlade Srbije, krenuli su u šetnju ka Skupštini Srbije ispred koje će im se predstavnici organizacionog odbora Parade i njihovi gosti obratiti.

Podršku učesnicima parade pružili su zvaničnici Vlade Srbije i predstavnici stranih ambasada, među kojima su minstarka bez portfelja Jadranka Joksimović, državne uprave i lokalne uprave Kori Udovički, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić...POGRDNO SKANDIRANJE

U Svetogorskoj ulici grupa od oko 50 mladića uzvikuje "peder gradom neće šetati". Policija je u pripravnosti.CRKVENA ZVONA

Dok šetači Parade ponosa defiluju, sa obližnje crkve se čuju crkvena zvona.

IVAN BOGDANOV NA PROTESTU PROTIV GEJ PARADE

Na protestu protiv gej parade pojavio se i veliki broj navijača a među njima i Ivan Bogdanov i Marko Vučković, vođe navijača Crvene zvezde. Oni su hapšeni u avgustu ove godine zbog pokušaja reketiranja.

UČESNICI PRAJDA STIGLI ISPED SKUPŠTINE

Učesnici Parade ponosa stigli su pred Skupštinu grada, gde će im se osim organizatora obratiti i gosti ovogodišnjeg Prajda.

NJima bi trebalo da se obrati šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji je zajedno s učesnicima Prajda prošetao od Vlade Srbije do Starog dvora.

Šetnja je trajala oko pola sata, učesnici su sve vreme zviždali, nosili zastave duginih boja, transparetne na kojima je između ostalog pisalo "Pravda za sve žrtve nasilja u Srbiji", a čula se i truba.


KAMENICAMA NA POLICIJU

Tokom šetnje u okviru Parade ponosa u centru Beograda došlo je do koškanja između demonstranata i policije na raskrsnici Beogradske ulice i NJegoševe.

MLADENCI ISPRED KORDONA POLICIJE


ZAVRŠENA ŠETNJA

Povorka u okviru Parade ponosa prošetala je oko 13 časova glavnim beogradskim ulicama. Jake policijske snage su zatvorile širi centar grada, a incidenata nema.Čedomir Jovanović je takođe završio sa šetnjom i napustio je skup.GRUPA PROTESTANATA VRAĆENA KOD HRAMA

Grupa od pedesetak osoba pokušala da probije kordon na uglu Beogradske i NJegoševe ulice, ali ju je zaustavila Žandarmerija. NJima je uz policijsku pratnju omogućeno da prođu prema Hramu Svetog Save, javlja Fonet.

MARICA KRENULA PO UČESNIKE PRAJDA


DEVENPORT: SNAŽNA PORUKA KOJU ŠALJE LGBT

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da mu je jako drago što je bio deo sjajne šetnje na Paradi ponosa.

"To je jako pozitivna i snažna poruka koju šalje LGBT zajednica", rekao je Devenport na skupu ispred Skupštine grada, gde je završena šetnja organizovana u okviru Parade ponosa.

Prema njegovim rečima, to je poruka ljudima koji žele da prete nasiljem da je to neprihvatljivo u Srbiji.

Devenport je rekao i da je ova manifestacija još jedan korak ka efikasnoj zaštiti ljudskih prava i dodao da je ovde reč o osnovnim ljudskim pravima svih građana.


MOLEBAN PROTIV UČESNIKA PRAJDA

U blizini crkve Svetog Marka pripadnici verske organizacije zilota održali su moleban i uputili poruke protiv učesnika Prajda.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, pripadnici nepriznate hrišćanske organizacije držali su moleban na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske ulice, uz prisustvo velikog kordona policije i grupe građana, među kojima većina nije upoznata da to nisu monasi SPC.

Moleban su služili monasi manastira Utešiteljevo iz Rače kod Beograda.


INCIDENTI NA SLAVIJI, KAMENICAMA NA POLICIJU

Na Bulevaru oslobođenja kod Slavije, došlo je do sukoba između veće grupe mladića i Žandarmerije.

Grupa mladića je krenula od Hrama svetog Save ka centru grada, ali ih je Žandarmerija zaustavila na Slaviji.

Mladići su se potom povukli nazad, razdvojili na dve grupe i počeli da gađaju policiju kamenicama.

Policija ih je zatim rasterala, a u međuvremenu su stigla i borna kola a u pravu Slavije uputila se jedinica Žandarmerije ciji su pripadnici opremljeni za razbijanje demonstracija.

Trg Slaviju nadleće helikopter, a saobraćaj je delom zaustavljen.


ZAVRŠENA PARADA PONOSA

Parada ponosa završena je šetnjom pripadnika LGBT populacije i građana koji ih podržavaju i obraćanjem organizatora i učesnika, a predstavnici stranih ambasada poručili su da je ovo istorijski dan i da Srbija šalje snažnu, pozitivnu poruku da se u zemlji poštuju ljudska prava i da nema mesta za govor mržnje.


ZAPALJEN AUTOBUS U JUŽNOM BULEVARU

Kako javlja naš reporter grupa huligana je zapalila autobus u Južnom bulevar. U toku je portera za izgrednicima , a jedna je priveden.

KIF: VLADA SRBIJE OMOGUĆILA GRAĐANIMA DA UŽIVAJU SVOJA PRAVA

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif pozdravio je danas održavanje Parade ponosa u Beogradu.

"Vlada Srbije je omogućila svim građanima da uživaju prava koja im garantuju Ustav i zakoni", poručio je Kif preko Tvitera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (305)

Stanoje

28.09.2014. 08:50

Ne znam sta je jadnije i bednije: da li onrganizatori i ucesnici parade ili oni koji nisu u stanju da je sprece.

Stanoje place

28.09.2014. 11:02

@Stanoje - Najjadnije je kad otac,majka,deda,podrzavaju huligansku buducnost Srbije,pa se cudite zelenim uniformama i sto su se svi odvojili od Srba.Pa ko normalan hoce s tim divljacima.

Nikoo

28.09.2014. 08:58

Zasto se ne postuje volja naroda? sto se paradira sa bolesbim ljudima??hoce li biti parade ubica,lopova,kriminalaca...siledjija?? ko I sa kojim ciljem propagira bolest na ulicama???

Nikoo

28.09.2014. 10:59

@Nikoo - E bas hocemo da propagiramo tu bolest,a bolesne huligane strpamo u cuzu.Sad placi!

Lukic Bojan

28.09.2014. 11:29

@Nikoo - Na moju veliku žalost homosexulismus je pre desetak godina skinut sa liste bolesti svetske zdravstvene organizacije upravo ovakvim akcijama kakva se sada odvija u Beogradu. To su sada "evropske vrednosti"! Vidiš i sam ko će govoriti na njihovom skupu! Jedino rešenje je donošenje zakona protiv "propagande sexa i pornografije" kao što su to Rusi uradili i za to treba pokrenuti proceduru u Skupštini.

dimitrije

28.09.2014. 12:48

@Nikoo - Nisam mnogo srećan zbog parade, ali pošto si spomeuo bolesne ljude koji hoće da paradiraju molim te da mi kažeš u kojoj se normalnoj zemlji bolesni ljudi tuku? Ubice i lopovi su počinili teška krivična dela, pederi nisu.

Alternativa

28.09.2014. 13:14

@Nikoo - Parada kriminalaca, ubica i lopova se dešava svake godine kada je predizborna kampanja. Samo što je Srbija slepa da vidi šta joj rade. A ovo nije bolest. Bolest je glupost koja vlada u Srbiji. Idi i leči se.

Otac sam Gay muskarca

28.09.2014. 10:57

@el milutin - ponosniji sam na svog sina nego da mi je sin huligan i ubica

Giant

28.09.2014. 11:22

@el milutin - Naši roditelji bi daleko bili ponosniji da je stopa nezaposlenosti značajnije niža od 40% tj. da njihova deca rade a nakon uspešno završenog školovanja i sl.

Alternativa

28.09.2014. 13:13

@el milutin - Da li su tvoji roditelji ponosni na tvoju ograničenosti i na sposobnost da osuđuješ nekoga koga i ne poznaješ. Bolje to kamenje koje držiš u ruci, baci na svoje ogledalo. Sramota je glupost koja vlada na ovim prostorima, neobrazovanost, nekultivisanost...

Buba

28.09.2014. 13:16

@el milutin - el milutine,sve zavisi da su im roditelji malogradjani ili kulturni ljudi.

Milojko

28.09.2014. 13:49

@el milutin - Matori, malo si konfuzan. Ili si otac jednog geja ili muskarca. Oboje se ne moze biti.

Аааааааааааахахахахахахаха!!!

28.09.2014. 13:59

@el milutin - Е, кукала вам мајка обојици - под условом да је то што си написао уопште истина (као што засигурно није), наравно... Узгред буди речено: Реч "Gay" (и то још са великим почетним словом?!) на српском језику НЕ ЗНАЧИ АПСОЛУТНО НИШТА.

Marko

28.09.2014. 15:14

@el milutin - Bas tako bi roditelji bili ponosniji na svoju decu da tokom skupa u mesto da divljaju po ulicama i dovodi ih kuci policija, traze posao ili idu da prosetaju negde sa curom ili drustvom s obzirom da je nedelja.

Драган

28.09.2014. 09:27

По народној онакав какав си са њим се и дружиш, па из тога произилази да је наша влада најближа у моралном смислу организаторима овг срамног скупа. Ако су имали моћ да пребијају синоћно окупљање испред Храма Св. Саве, онда су требали ида забране ово данас које ми више наликује на могуће крвопролиће него на мирну шетњу. Ови који желе да јавно искажу своје не нормално и неприродно понашање имају задатак да направе у Србији хаос, а да их подрже они што по читавом свету чине злочине већ вековима.

rastko

28.09.2014. 12:50

@Драган - Srpska pravoslavna crkva je jasno izrazila svoj stav protiv gej parade. Mislim da bi joj popularnost još više porasla kada bi teko jasna bila i prema homoseksualcima u svojim redovima. Nažalost to se neće desiti

Kiza, BGD.

28.09.2014. 13:54

@rocky - @ Matija - avioni - kamioni: Gubitniče, opet si se izgubio i pogubio. Po starom lošem običaju. ((."?/,-;+)!=_`

Goran

28.09.2014. 13:12

@Darius - Pa izađi, šta radiš za tastaturom?! Na koga misliš kad kažeš Srbija? Šta ti radiš za Srbiju? Muka mi je od vas pljuvača Srbije.

Stanoje

28.09.2014. 12:48

@RATKO - Vrlo rado bi je Beogradjani sprecili ali, nazalost, oni vec odavno ne zive u Beogradu

Prle

28.09.2014. 09:42

Zasto ne napisete da je 95% policajaca koji jedva sastavljaju kraj sa krajem u strajku... Te kako vi kazete jake policijske snage su ono zandari koji pucaju od jake hrane koju su strpali u sebe cim su dosli na posao a svaki mesec cirka prime platu po 100.000 rsd. OVO JE CELA ISTINA I SAMO ISTINA !

DEJAN

28.09.2014. 12:53

@Prle - PA STA AKO IMAJU PLATU TOLIKO?CEKAJ,STO JE TI NEMAS?NE PLJUJ BEZVEZE..

Tajo CG

28.09.2014. 09:49

Puna podrska,uzimajuci u obzir da ce nakon ovoga Prajdaska populacija lakse disati. U Beogradu ih ima preko 100 000.

Vecko

28.09.2014. 12:36

@Tajo CG - U,bre, nijesam znao da sve tvoje iz CG koji žive u Beogradu smatraš za LGBT.

Трол елиминатор

28.09.2014. 12:44

@Tajo CG - @ "Ljajo CG": Врло могуће, отприлике толико "Црногораца" и живи у Београду и околини. Али у тој твојој "CG" припадника "Prajdaskе populacijе" (ма шта ти тај бесмислени идиотски израз значио) онда има барем 620.029, односно таман колико вас укупно по последњем попису у тој недођији и живи.

ars regia

28.09.2014. 10:14

Gledano medjunarodno pravnim nacelima ova parada kao i sve predhodne, potvrdjuju da nije za nase drustvo, ne dobija nasu podrsku za taj vid politike, ne dobija ekonomsku donaciju i to skida ga sa prestola vlasti.

djura cvorovic

28.09.2014. 10:15

prava parada ponosa bi bila da su otisli u tekiju,i odneli narodu pomoc,eto mi smo homoseksualci,pomazamo svom narodu kad mu je tesko i mozemo zajedno,e ne da drzava trosi pare na organizaciju setnje,da ispunimo fantaziju nekom muskarcu koji se oblaci u zenu da seta gradom dok narod nema gde da zivi

Besposlen

28.09.2014. 10:19

Ko bi rekao da imamo ovako "sposobne" policijske snage, sinoć maltretiraju vernike ispred Hrama Svetog Save, a danas štite gey pripadnike. Zašto vako nisu organizovani da uđu u Veliki Trnovac ili kada im albanske "šumokradice" ubijaju kolege pa da odreaguju munjevito! Nekako mi se čini da je najlakše glumiti strogoću svom narodu koji ih ujedno i plaća! Ne znam šta reći, evo od jutros izbegavam da uključim tv da bi izbegao da mi deca čuju za udarnu vest "parada ponosa" i da me ne ispituju šta je

Dileja

28.09.2014. 10:26

Da odgovorim svim gradjanima. Pripadnici LGBT , su gradjani Srbije i po zakonu i ustavu imaju prava da setaju i da iskazu svoja prava.To im ustav Republike Srbije garantuje. A Policija je tu da im te garancija sprovede u delo. Jer njihovi sugradjan bi ih u suprotnom loncovali posto smo u sustini zatucan narod.

N

28.09.2014. 13:22

@Dileja - Po tebi bi trebalo narkomanima,ubicama,seksualnim prestupnicima,mafijasima ....lopovima itd.dozvoliti da paradiraju ulicama jel im zakon to dozvoljva?????

Ines

28.09.2014. 13:29

@Dileja - Ajde? Znaci sacica Beogradjana ima pravo da ugrozi, za rad svojih ciljeva, sva prava i neodobravanje vecine Beogradjana i Srba. O cemu mi pricamo ovde. Nista ne ide na silu, pa ni ovo paradiranje kroz policijom prepunjen grad. Postigli su nista, osim bez potrebne prvokacije.

Zoketa

28.09.2014. 15:03

@Dileja - @ Dileja - Nema šta, komentar i `logika` su ti 100% u skladu sa imenom kojim si se potpisao.

gandra

28.09.2014. 10:28

sta ce mitraljizi i oklopna vozila na ulicama beograda - u koga policija namerava da puca - ovo je sumanuto

JOVO

28.09.2014. 10:30

Моје мишљење је да је у Србији требало прво одржати референдум, па нека се сви грађани изјасне, дали такав пад морала уз велике притиске западних педера треба у Србији православној земљи уопште одржати. То би био прави одговор, а не да нека шачица домаћих педера подржаних са "демократског запада" на силу уводи правила понашања у Србији. То је за Србију највећа срамота, угледајте се на православну Русију.

Milutin

28.09.2014. 10:30

Čuo sam da je Skupština grada Beograda donela odluku da se jedan deo grada zove Prajdgrad:)

БГД - 011

28.09.2014. 13:29

@Milutin - Добро сте чули, а тај део града до сада се звао Дедиње. Било је неких предлога да се убудуће зове Педерград, али је дат енглески назив "Prajdgrad" зато што су српски језик и писмо одавно превазиђени, фашистички, сељачки, нацистички, четнички, екстремистички, затуцани, шовинистички, итдитд. "Prajdgrad" ипак звучи неупоредиво модерније, демокраЦкије, толерантније и еU-ропскије!

Drive

28.09.2014. 10:33

"PARADA PONOSA*! Samo ime je smesno, neznam ko je tu i na sta ponosan. Zatvoriti centar grada zbog tako neceg, a verujem i ne tolikog broja "setaca" je jos smesnije. Zasto ta setnja mora da se odrzi bas u centru grada, zasto ne recimo na Uscu ili nekom drugom setalistu, ako bas mora. Toliki publicitet tom nistavnom dogadjaju u medijima je naj smesniji. Kad treba recimo zatvoriti jednu ulicu kad dodju RUDARI,ili deca sa posebnim potrebama da skrenu paznju na svoje probleme,onda je to nemoguce...

Natasa-trudnica

28.09.2014. 10:34

Ljudi moji , budite srecni , sta god da ste ali nemojte drugima nabijati na nos to vase opredeljenje, kako je vec neko pitao hoce li setati ubicw, siledzije pa i pedofili svi su pinosni na svoja dela. Bolje da su ulozili u natalitet nego u paradu, ko vam brani brw j...te se skim hocete, pa ni mi ne pravimo decu na ulici a to je ponos zar ne?

Kristina

28.09.2014. 10:34

A ko stiti moje pravo da ja danas mogu da idem tamo gde sam planirala,bez da idem nekim sporednim ulicama ili skraceni trasama GSP-a? Ko stiti pravo nas koji smo neutralni,koji se ne mesamo,koji zelimo danas da idemo na kafu,a ne da zbog grupe bolesnika u gradu bude stanje kao 1999!???

Goran

28.09.2014. 10:35

#onokad ti je ugroženo pravo slobode kretanja (bez paradiranja). Pa majku vam Božiju (Tito) kako stići do posla u centru???

berislav

28.09.2014. 10:38

Za "pedere" vlada će sve po naredbi Zapada učiniti sve, a kada po Novom Pazaru marširaju islamski fašisti kojima su njemačke SS divizije uzor na čelu sa Zukorlićem, onda nema nigdje policije, niti nikakve reakcije vlade na fašsistička divljanja unutar Srbije. Današnji dan je dan akcije protiv Srbije i srpskog naroda uopće, jer sve je to "američka pita" koje nas pokušavaju njime šopati.

Sara

28.09.2014. 10:39

Po načinu na koji će šetati, treba da se stide, a ne da se ponose. Da ih čuva tolika policija, a oni da se ponose... Ludilo.

pablik

28.09.2014. 10:40

Ako je ovo sloboda koju su učesnici zahtevali, onda nema problema. Kakva je to sloboda kada vas čuva veći broj policijaca nego što bi čuvali američkog predsednika? O kojoj slobodi mi pričamo? Voleo bih samo da na kraju napišu koliko je koštao da se organizuje ovaj cirkus koji se održava zarad mazanja oči narodu i sve to u cilju sklanjanja iz žiže javnosti onaj pravi problem koji je aktuelan - rezanje plata i penzija od 10%. Ali više im se isplati (Vladi) da narod negoduje zbog parade, svakako.

Dragan

28.09.2014. 10:41

Zbog te nastrane, besprizorne, hostaplerske, kulovske, izopacene pederske rulje i njihove naoruzane pratnje danas posteni ljudi ne mogu da izadju i zajedno sa porodicom prosetaju gradom. Bem te Beograde, bem te Srbijo, sta si docekala!

Ikilledkenny

28.09.2014. 10:42

Болест. Само нека нам објасне у чему је поента? Да парадираш са 5000 полицајаца у ратој опреми око себе? Усоели су? Победили? Будале. Штитиће вас и у наредних 100 година.

Dusan

28.09.2014. 10:45

Nije problem u homoseksualcima-problem je u pederima (karakterna osobina) koji nam kradu fabrike,bolnice,koji prodaju drogu po skolama , divljaju po stadionima,gaze na pesackim prelazima .... lista je duga. Ajde da se resimo tih pedera prvo a homoseksualaca je bilo i bice ..

Svedok

28.09.2014. 10:47

Ovi zandarmerijski crnokosuljasi su gori od Gestapoa. Tada su gradjani Beograda imali neuporedivo vecu slobodu kretanja nego danas.

БГД - 011

28.09.2014. 13:31

@Svedok - Жалосно, чемерно, тужно, јадно и бедно, али и 101% истинито!

FočaKMK

28.09.2014. 10:49

Sramota, tolike mjere zaštite samo da bi se nemoral stavio u prvi plan! Žašto mora da se održava nešto što ne priliči našem rodu, kulturi, naciji. Na nekim mjestima majušne zemlje ljudima voda kuću odnijela, na drugom eto parada nemorala i rugla ljudskog roda! Pa zar je to normalno!!! Šta je hvalilo da bude umjesto ovoga šetnja donatorska za pomoć, izložba knjiga, tribina obrazovanih i moralno uspiješnih ljudi, da se održi vjersko i moralno uzdizanje naroda, a ne ovo!

goran

28.09.2014. 13:46

@FočaKMK - prijatelju, nije to volja Srpskog naroda. pa cak ni ovih prodanih dusa koje ga vode. protuve od zapadnih politicara vracaju dugove za glasove koje su dobili od homoseksualaca. dobili su vlast, mogu malo da kradu, moraju da vrate uslugu. americki predsednik je dao homoseksualnim u americkoj vojsci da se zene jer su glasali za njega. sada tera Srbe da i oni placaju dug koji je on napravio. a njegov predstavnik paradira po Terazijama. to je ....demokratija ...fuj.

MatijaBeograd

28.09.2014. 10:51

Ovo je prelepa vest i jos jedna pobeda Aleksandra Vucica nad bivsom vlasti Borisa Tadica jer niej dozvolio i najverovatniej nece da drzavom upravljaju huligani i da nam antisemiti drze predavanja o porodici...u slucaju najmanjeg incidenta,odmazda drzave nad huliganima mora biti silovita.

Sale

28.09.2014. 14:25

@MatijaBeograd - Antisemitizam je netolerancija prema Jevrejima, a ne prema homoseksualcima!Nije lose da se malo vratis u osnovnu skolu LDP-ovac, umesto sto podstices silovanje vecinski uspostavljenih moralnih vrednosti!

Vojvoda Micko Krstic

28.09.2014. 10:52

SODOMA I GOMORA. Moralna propast,Izvesti onoliku policiju protiv Hriscana koji ne daju porodicne vrednosti,a stiteci nemoral i razvrat!?....E Srbi dokle smo stigli?

Stete

28.09.2014. 10:53

Zatvorite prozore,spustite roletne,ne izlazite na ulicu,pokazite tako sta mislite o ovoj paradi srama,neka Beograd izgleda avetinjski gde ce ulicama setati samo avetinje ! Samo ne neasilje i krv,to nikako !

srbin

28.09.2014. 10:59

Sta je vama ljudi?? U Srbiji nema posla, ljudi na ivici egzistencije, korupcija, kriminal. A PO VAMA NAJVECI PROBLEM JE TA PARADA? Pa desava se samo jednom godisnje, a ovde komentari "kuda idemo, politicari rade kako im se diriguje iz vana" itd. Pa, kradu nas SVAKI dan, gubimo poslove, nemamo za decije udzbenike glad... SVAKI DAN! i to je ok? Sta mene briga za gej paradu, ako nemam deci da obezbedim hleb, odecu, knjige? Sta mene briga za njih? Odakle mi vreme da me bude briga? Niste mi jasni...

M

28.09.2014. 14:37

@srbin - Ni ti meni nisi jasan! Kako moze jedno zlo da iskljuci drugo??? Mora da se ima mesta u glavi bar za dve stvari istovremeno, covece, oni na to i igraju: da ces zbog egzistencijalnih problema dozvoliti da te jasu perverznjaci!!!

Ogorcen

28.09.2014. 10:59

Gledaj narode fotografije na sajtu Novosti. Gledaj i vidi za kakve svinjarije i kakav olos placas porez. Gledaj i placaj kad si blesav i sve ovo trpis.

Енвер Наџибулакарамулаисламбеговић

28.09.2014. 13:47

@Tezak poraz Dveri - "Tezak poraz" памети и писмености, судећи по томе што си ко зна како успео да налупаш по тастатури.

Sacha

28.09.2014. 11:00

Rec sramota je rec koja povezuje sve komentare o prajdu pa da je upotrebim i ja. SRAMOTA je za nase drustvo da policija mora da stiti jednu grupu ljudi samo zato sto se razlikuju od vecine. Zastitnicima javnog morala i porodice bih porucio da umesto sto proganjaju LGBT populaciju nek radjaju decu. Porodici su potrebna deca a ne mrznja prema drugima koji nisu kao mi.

Kraljevic Marko

28.09.2014. 11:02

preci nam se prevrcu u grobovima,da Beogradom setaju sramota za nas Srbe,sramota i za drzavu koja bi sve uradila da se uvuce u isti krevet sa svetskim sotonama koje ce opet po nama koliko god im "budemo" naklonjeni..

Nele

28.09.2014. 11:08

A sta je sad sa policijskim strajkom? Oce li radnim danima da blokiraju ulice grada trazeci svoja prava? Stvarno treba da izadjemo na ulice I da im damo povoda da izvoze ovu artiljeriju. Sramota.

heterofobija

28.09.2014. 11:15

borna kola, vodeni topovi, marice, kordoni policije... puste ulice u milionskom gradu... ljudi zatvoreni u kucama - totalitarna demokratija u punom sjaju. Slike govore na sta ima pravo izoblicenih ljudskih prava..

Patriota

28.09.2014. 11:15

Samo se pitam da li bi se ovako branio normalan narod koji nije bolesnog uma od kriminalaca i terorista,ustvari nema sta da se pitam znam odgovor.... U Srbiji se promovise sve bolseno i antisrpsko i to bez problema,sve manjine u Srbiji imaju veca prava od Srba,cak ih nasi predsednici stite,ali opet ne krivim ja njih,krivim nas sto ne znamo da izaberemo vodece ljude,krivim nas sto nismo slozni...

goran

28.09.2014. 11:15

kakve navijače imamo,ja sam mislio da su oni hrabriji,zašto ne izadju na ulice da kradu patike

Енвер Наџибулакарамулаисламбеговић

28.09.2014. 13:46

@goran - Ти си "mislio"?!? Немој више никада ништа да "мислиш", за твоје добро!

dejan

28.09.2014. 11:17

stvarno mi nije jasno za koga setaju ovi,mislim u ovakvim uslovima kad je na ulicama 10 000 vojske i policije i nijedna ptica,oni kazu da su ponosni na sebe,fuj

Mimi Milic

28.09.2014. 11:20

Psi,konjica,blokada grada,ovo me podseca na drugi svetski rat.Ovo puta ugrozeni su gradjani Srbije od strane vlasti .

voja

28.09.2014. 11:21

Pre samo par meseci uhapsen je ubica i pedofil,zbog ubistva i silovanja.A sada se stite isti takve buduce ubice.I to ih cuva jos policija.

Lukic Bojan

28.09.2014. 11:21

Šta će biti sa mojim građanskim pravom da ne saznam nikada kako i sa kim oni o rade?

ranko75

28.09.2014. 11:23

Cim nam namecu ovako sraman cin,znaci da smo okupirani. Sutra moze neko na zapadu da kaze da treba svi da je jako napredno da dusevni bolesnici paradiraju,pa onda robijasi,pa da treba da zenu damo drugom,pa decu, i mi treba da se sa time slozimo.Ako Vucic licno to ne prihvata,a sluzbeno prihvata uprkos volji naroda,znaci on ne sluzi narodu,nego nekome ko ima u Srbiji suprotan stav od naroda.Onda on treba da podnese ostavku,i da posteno kaze da nece ili ne moze da sluzi narodu.Ili treba ustanak.

bole

28.09.2014. 11:23

Policiju i vojsku salju na svoj narod zbog bolesnika,hocete li isto ako i siromasan i pokraden narod izadje u mirnu setnju jer nema sta da jede.

miki

28.09.2014. 11:24

Vlada mora da padne!!! Vise policije na gay paradi nego na Kosovu, Srbijo stidi se, dotakla si dno!!!

el milutin

28.09.2014. 11:28

Danas je moderno da se stvari izokrecu i nazivaju totalo suprotnim imenima od onoga što znače: Tako "parada ponosa" kakvog je to ponosa parada, isto i NATO pakt svoju organizaciju naziva "partnerstvo za mir" kakav je to mir kad se drugi napadaju. Sve se izokreće.

Duce Putler

28.09.2014. 14:06

@el milutin - @al milutin@ Pitaj Lavrova i Putina,imaju sveža iskustva o sprovđenju njihovog "mira" u Ukrajini....kako treba drugog napasti ! Sve se "izokreće", tako će i ova dvojica sve da negiraju,vi da poverujete i u svakoj prilici NATO da pominjete,bez obzira na temu ! To se zove opsednutost !

Slavko

28.09.2014. 11:28

teror nad gradjanima- nad ogromnom vecinom. I to oni nazivaju demokratijom? pljuc

Ohrid

28.09.2014. 11:32

Ovo je dokaz da gejevi vladaju drzavom.Angazovali cak i vojsku.Boze gde si,daj neki signal i kazni ove pristalice Sodome

njusu cuju vide osete a ipak nerazumu

28.09.2014. 11:37

Dobro je da komunisti pokazu suficit u neznanju! Srbija nije politicki transparentna drustvo. Skinuti se golisav i hodati gradom, ne govri o otvorenosti, vec nesto drugo!

gradjanka

28.09.2014. 11:37

Ako žele paradu što sami neplate obezbeđenje a ne od nas. Koliko para toliko i muzike.Sve što se uništi tokom "parade" neka organizatori plate. Pa kada ih udari jednom po džepu ,sigurno više neće da paradiraju. Ovako narod plaća.

Duce Putler

28.09.2014. 13:58

@gradjanka - Po džepu udariti onog ko je štetu napravio,policaca udario,gume palio i fizički na drugog nasrnuo ! Po džepu,a može i po "prostoru za smeštaj mozga(?!)"...,da odzvanja ! A narod plaća mnogo toga na njegovu sramotu,a utehu ste našli u pominjanju parade?! Pa vi pojma nemate !

Komentator

28.09.2014. 11:39

Tako im treba odgovoriti. Bez sukoba, kulturno, kako zaslužuju: građani koji se ne slažu sa paradom neka napuste ulice u vreme parade, neka centar grada bude pust, pa neka oni paradiraju sami sa sobom i policijom. A posle njihove parade neka roditelji sa decom napune ulice. I vuk sit i ovce na broju. Mir u kući. Ovako im samo pridajete značaj koji ne zalužuju a traže ga.

Darius

28.09.2014. 11:39

Oni imaju svoj ponos(sramotu) a srbijo gde je tvoj ponos i ako tako dalje die i obraz ces izgubiti.

Zoran

28.09.2014. 11:39

Drzavo Srbijo,ljudi su ostali bez kuca u poplavama,mnogo je nezaposlenih i gladnih,za njih nema para,a za ovakve gluposti i te kako ima.Pa ovo ce kostati vrag i po.I cemu sve to?Da dokazemo nesto nekome?Ili smo ipak isuvise bogata drzava.Angazovati toliku policiju i vojsku da bi neki ponosno prosetali gradom je glupost.Da bar imaju cime da se ponose...

Putin zna sta radi

28.09.2014. 11:47

Uskoro ce biti i parada pedofilije, incesta, ubica i silovatelja... Uostalom to je i njihovo pravo da "biraju" i da se "ponose". Zivi bili pa videli da ce u roku od 10 godina da prosetaju i ovakvi na svom "prajdu".

ivan grozni

28.09.2014. 11:47

Tuzan dan za srbiju!! danas se vidi koliko smo mi okupirani i opkoljeni nato paktom!!!

Среле

28.09.2014. 14:04

@Про-Срб - Нараво да јесте: баш то је демоНОкратија. Тако сте гласали, тражили сте - гледајте!

SMOKI

28.09.2014. 11:49

Nemam nista protiv GEJ populacije ali sam protiv izzivljavanja nad normalnim stanovnistvom. Miletic izricito kaze "bi ce odrzana" u ime koje to drzave i kojeg interesa.Paradiranje u ovom kriznom vremenu jedne takve organizacije koja iritira vecinu naroda je RAD PROTIV DRZAVE SRBIJE i tako ga treba tretirati.Drzava ima daleko preca POSLA od tracenja sredstava na ovakve stvari. KO to podstrekava gej populaciju da se izzivljava na vecini stanovnistva.Cije je to PRAVO?

Dijaspora

28.09.2014. 11:59

STA RADI VOJSKA NA ULICAMA ?! HOCE LI BRAT NA BRATA?! PREDSEDNICE I PREMIJERU! ZAR CETE VOJSKU NA SOPSTVENI NAROD ?! JESTE LI PROCITALI USTAV DRZAVE KOJU VODITE?! SADA JE JASNO KO STOJI IZA OVE PARADE"PONOSA" !

Branislav

28.09.2014. 11:59

Ovo je kraj Srbije. Pederi nas vode u pedersku Evropu. Sramota me je sto sam Srbin. Ozbiljno razmisljam da se odreknem svoje vere zbog ovoga danas. Bruka i sramota. Izdali smo Pravoslavlje.Gadi mi se sve. Boze ,oprosti .

Goran

28.09.2014. 13:53

@Branislav - I ja sam protiv, ali me nije sramota što sam Srbin. Ti ustvari i nisi Srbin kad tako pričaš. Ja se nikad nisam sramotio Srbije pa ni u vreme S. Miloševića nego sam se borio protiv njega.

istok zapad

28.09.2014. 12:00

Da li i Majkl Kirbi svojim prisustvom zeli nesto da nam kaze? Cega se normalan stidi, budala se ponosi! Steta je samo sta nismo uspeli da se odupremo nastranim idejama.Ovo govori koliko smo vidjeni kao ovce za sisanje.

SamoNapred

28.09.2014. 12:08

Podrska g. Vucicu I Vladi Srbije, jasno je da je ovo najbolje za interese drzave, I za nas ugled u svetu.

Srki

28.09.2014. 12:18

Da sam ministar policije, organizator bi dobio ovakav odgovor. Za obezbedjenje nekog skupa, drzava ne moze da izdvoji vise od 2000 evra, sto podrazumeva desetclanu ekipu obezbedjenja. Moja procena je da to nije dovoljno i skup ne moze da se odrzi.Ovo je nekorektno prema gradjanima koji placaju poreze.

ss

28.09.2014. 12:18

Evo, nakon 14 godina približavanja i služenja EU, siromašniji smo nego ikad, a ovakvi marširaju Beogradom. Štiti ih Vojska i policija!!! Sramota, sramota, sramota. Ja ne želim više u EU, cela Srbija želi Ujedinjenje sa Rusijom! Onda nećemo biti ovako bedni, i neće biti ovakvih bolesnih manifestacija. Troje dece držim danas u karantinu da ne gledaju bolest, a na ulicu ne možemo da izađemo!

mali

28.09.2014. 12:24

Ova slika na vrhu po nečijem mišljenju treba da bude uzor, ako je to normalno i razumno svaka "čast". Ovi što blokiraju komentare prava koje daju drugima blokiraju večini. Hvala na objavi

Саша, Бања Лука

28.09.2014. 12:26

Хвала ти г. Вучићу, хвала и осталима који воде србску земљу, хвала вам што тако враћате народу који је гласао за вас. Надам се да можете да себи и својо дијеци да објасните фотографију из овог чланка.

Skituljko

28.09.2014. 12:26

Ako mislite da ste pobedili,zato sto se ta vasa parada odrzava,u velikoj ste zabludi.Ovo je vas poraz i sramota,da paradirate pred jakim obezbedjenjem,i polupraznim Beogradom,daleko od drugih ljudi.Ovo je jos jedan dokaz da vas vecina ljudi ne podrzava,i znajte jos jedno,mozete da paradirate koliko hocete,ovde vas niko nikada nece prihvatiti.

MatijaBeograd

28.09.2014. 12:27

Beli grade ,srecan ti dan slobode ,pobede liberalizma nad desnicarskim provokatorima,Beograd i Srbija jos vise hrle u zagrljaj EU i NATO pakta!Srecno.Bravo Vucicu!

BELKA

28.09.2014. 14:28

@MatijaBeograd - Ajde na Mars u tvoj zaGrbu ,pobede liberalizma nad desnicarskim provokatorima,zaGrba i corvatije jos vise hrle u zagrljaj NACISTICKOJ EU i SATAN NATO pakta!Srecno.Bravo pavelicu!

Zorzo

28.09.2014. 12:27

Bravo za naslovnu fotografiju!!! Ako se neko dvoumio, da li da podrzi paradu srama, ova slika ce mu pokazati pravac. Zar je put u Evropu ovako gadan? Hvala im, ja ostajem u Srbiji.

momcilo

28.09.2014. 12:29

BG pust, novi kragujevac 2014, veliki demokratski cas. odluku o streljanu srbije, donela vlada u egzilu , sa poplavljenih podrucja.

pablik

28.09.2014. 12:30

Jel smem da iskoristim demokratsko pravo da izrazim negodovanje u komentaru da sam protiv parade? Hvala.

dzoniba

28.09.2014. 12:34

Parada je stetna po gej zajednicu....treba prvo po prioritetu da se izborimo za ljudska prava; trudnice, majke, deca, penzioneri, radnici....pa tek ostalo....uz duzno postovanje prema drugima....ovo je samo prst u oko narodu...

Bosko

28.09.2014. 12:34

Hhahah koja je svrha parade praznim ulica,a nigde zive duse? :) Mogli su da zakupe arenu pa u njoj pederiraju... jeftinije za drzavu. A ovako... ko ce isplatiti tolike dnevnice policiji, koji su zaista troskovi svega ovoga...?E Srbijo...

goran

28.09.2014. 12:35

izgleda su bili u pravu oni koji kazu da su zuti bili bolji i posteniji. sve na sta oni nisu pristajali, ovi danasnji prihvataju i potpisuju. plate su bile vece, zaduzenost manja, severno Kosovo pod kakvom takvom kontrolom Srbije, zaduzenost manja. sta je ova vlast uradila pozitivno do sada.... cekaj da se setim...

M

28.09.2014. 14:20

@goran - Ne, zuti nisu bili bolji i posteniji, oni su nas dovde i doveli. Opljackali su drzavu i bacili je u prostituciju. I oni i ovi, a narocito mediji, primaju platu od zlocinaca i razvratnika.

Жаре - Жарково

28.09.2014. 12:35

Каква влада таква и "парада"! СТОП дугогогодишњем егзибиционистичком терору безначајне мањине над Београдом и целом Србијом!!!

M

28.09.2014. 12:36

Kad se na prvom okupljanju ovako javno na ulicama i pred kamerama cmacu, sta je sledece????????????????????????????

M

28.09.2014. 12:38

OK, sad znam da Srbijom vlada taj Kirbi, pa se obracam njemu: zasto silujete vecinu stanovnistva Srbije ovim nemoralom? Koje je to demokratsko pravilo?

Buha

28.09.2014. 14:29

@boško - HAhahahahahahhahhahahaah....super,eto,jos je ostalo da vas pohapismo i svako na svom mestu

Gubernator Klatimir Smutin

28.09.2014. 14:32

@boško - Es wird bekannt gegeben !!! Daje se na znanje : g. Šicer je naredio obavezan dolazak na.................ko ne dođe,ima mrko da ga gledam tri dana !

Ana

28.09.2014. 12:42

U godini kada Srbija duguje celom svetu zbog poplava, kada se smanjuju plate i penzije, Srbija ima novca da "uloži" u "zaštitu prava". I dok penzioneri ne šetaju jer nemaju šta da jedu a redovno plaćaju bus plus i komunalije, uspaljeni bludnici su sebi to pravo prigrabili. Sva ljudska prava svima su zagarantovana Ustavom, ali pravo na kršenje morala još uvek ne postoji, tako da ne vidim ni za šta se ovih dve hiljade ljudi bori.

Dzz

28.09.2014. 12:43

Jadna li si Srbijo,ako je ovo tvoj ponos.Jadni su ti roditelj koji zive sa ovakvim BOLESNICIMA!!!

inicijativa

28.09.2014. 12:44

Ponosna sam na našu Vladu i premijera. Svi smo glasali za njih i oni rade sve po našoj volji. Bravo Vlado, bravo mi.....Ima nas jako mnogo i svi smo ponosni....Ovo je naša budučnost, ovo je naš život. Zemlja obećana. Svoju decu ću brže bolje poslati negde na truli zapad, ili istok, ili bilo gde, ne bi li se spasilo od naše porodice, što se još spasiti može,

goranbella

28.09.2014. 12:46

PRANJE MOZGOVA BESPLATNO. PARADA ILI SAJAM AUTOMOBILA, HRANE, TEHNIKE.... PA LJUDI MOJI,OVA MANJINA POSTOJI DVE HILJADE GODINA !!!!!!!

penzioner

28.09.2014. 12:46

Prva slika,divota. Da nisu to novinari. To je atak na normalne. Ko ce za to da odgovara. Jeste li i za njih preki sud koji dezura danas. SRAMOTA. Dosli smo do dna1

DEJAN

28.09.2014. 12:52

PARADA CEGA?PONOS?MENE SU UCILI DA JE PONOS NESTO DRUGO A NE SIRENJE SIDE...EU PRAVILA KOD BALKANACA?TESKO,BRALE...TESKO....

Kiza, BGD.

28.09.2014. 12:52

Pokupite sve te pandurske skalamerije kojima ste danas okupirali i zaveli vanredno stanje u Beogradu, pa na čelu sa vašim Vučijem - pravac na Kosovo, da tamo NAJZAD počnete da radite svoj posao!!!

Foča

28.09.2014. 12:52

Odakle ponos u BG???Pa da ga imate ne bi dozvolili srbomrzcima da pjevaju po vašem gradu.Veličajte sve ono što nevalja.BOG sve vidi i kažnjava

Evropske vrednosti

28.09.2014. 12:55

Ovim putem želim da čestitam svima jer smo od danas i zvanično postali Repuplika Pederistan. Sjajan uspeh premijera Vučića.

anti protivan

28.09.2014. 12:55

zalagala sam se za paradu godinama, sad sam protiv. ovo je uzas i silovanje srbije. zbog cega mora da bude jos i direktan prenos?

Bot

28.09.2014. 13:03

Bravo predsedniče vlade! Uspeli smo da održimo paradu PONOSA. Hvala vam na neiscrpnoj energiji !

navijac kluba koji nema evropski trofej

28.09.2014. 14:27

@grobar - tebe treba da brine ovaj podatak,a ne parada:)

mile

28.09.2014. 13:10

Gospodine premijeru,vi i vasa vlada ugrozavate i vrsite nasilje prema sopstvenom narodu/penzionerima/,a ovi mogu da rade sta hoce i jos da budu zasticeni.Od cijih para cete platiti ovo ruglo od parade i dnevnice zandarmeriji i vojsci?

Goran

28.09.2014. 13:11

Nije kriv Beogad niti Srbija, ne može da mi bude kriv Hram Svetog Save....zato pljuvači ako pljujete pljujte po konkretnim ososbama, a ne po Srbiji....ako smete uopšte.

Loveparade

28.09.2014. 13:11

Nisam ni za ni protiv parade. Ali me fascinira činjenica koliko se raja digla na kuku i motiku sada kada u pitanju parada tj skup koji ima nameru samo da promoviše prihvatanje različitosti. NIsu samo homoseksualci diskriminisani u Srbiji. U Srbiji je diskriminisan svako ko je drugačiji. A opet sa druge strane, ista ta raja koja se danas diže i buni, ćuti dok je sistem gazi, unrniše i uništava. E to je sramota.

rr

28.09.2014. 14:24

@Loveparade - Ta "raja" nema mozga. I čine je uglavnom kriminalci i "navijači" (kriminalci) koji i nemaju neki stav o životu ili društvu. Mediokriteti Srpskog društva. Danas će juriti one gejeve, sutra Jevreje, prekosutra Rome...

Sa gnusanjem

28.09.2014. 13:13

Primite gospodo novinari i ostali moje duboko gadjenje i gnusanje na ovu odvratnost od setnje. Jadna nasa deca i deca nase dece..... jadan ovaj svet u sta se prometnuo. Iskoristili ste ovaj dan da nas filujete bljuntavim slikama i opisujete navodno jadne slucajeve lezbejki i ostalih izopacenosti, ali to ce vam se samo dometnuti kao krivica vise..... da vam se ne oprosti. Koliko li vas samo ima, i kako se samo tako narodiste?

Sa uzitkom

28.09.2014. 14:25

@Sa gnusanjem - S uzitkom uzivam u ovoj tvojoj jadikovki,ma bolji si od Tina Ujevica:)

rr

28.09.2014. 14:26

@Sa gnusanjem - Šta je tu odvratno,pa to radi i Kačavenda i onaj Pahomije?! Pa to je normalno, jer ga ima i u SPC.

Goran

28.09.2014. 13:14

Kad bi čovek mogao da intervjuiše svakog pojedinačno od učesnika parade pa bar 80% njih je odraslo bez jednog roditelja.

rr

28.09.2014. 14:22

@Goran - Veća je bolest kada želiš nekoga da ubiješ zato jer je ovakav ili onakav.TO je fašizam! Srbija nije fašistička zemlja.

СЕНОВИЋ

28.09.2014. 13:17

Који ће ми К европске интеграције ако су ове болести европске вредности. Повраћа ми се. Лепше сам се осећао када су нас бомбардовали.

MatijaBeograd

28.09.2014. 14:25

@СЕНОВИЋ - Super,ne udjete li u EU,opet ces moci da uzivas u bombardovanju,ovog puta milosrdni andjeo za vojvodinu i Sandzak:)

rr

28.09.2014. 14:20

@Marija Lončar - Misliš na Bogdanova i ostale reketaše?! Ako su oni primer za ponos onda Srbija stvarno treba da se stidi...

ranko75

28.09.2014. 13:30

Razlicitost sama po sebe se nesme postovati niti zasluzuje postovanje.Covek koji stavi na glavu rogoce, skine gace pa se go seta gradom, ili namaze sebe fekalijama je razlicit, ali zbog te razlicitosti ne zasluzuje postovanje,nego osudu. Ja ne vidim nikakvo dobro u homoseksualizmu da bih trebao nekoga postovati zato jer je homoseksualista.On sam po sebe nema nikakvih vrednosti,ali ima stete za drustvo,koja je ocigledna.

Beograd Beogradjanima

28.09.2014. 14:33

@Karadjordje - Bas tako,samo ste jedan obican narod,pridoslice ,glavne stetocine na nasem zdravom telu

Radler

28.09.2014. 15:18

@Karadjordje - Ovakvim komentarom pod A) potpiruješ mrznju medju gradjanima ove zemlje a pod B) pokazuješ sopstvenu glupost ili zlonamernost. Beograd je grad pridošlica, drugo ne može ni biti s obzirom da ga svakih pedeset godina razara ova ili ona vojska.

Radovan

28.09.2014. 13:33

Kad vidim cim se ljudi zamlacuju sve vise mi se cini da je ovaj svet otisao u tri lepe.

The Clash

28.09.2014. 13:35

Komentari su na ovoj strani u duhu'Kursadzija".Ovde su ljudi za vikend crni,tokom nedelje beli.Sve gledaju crno-belo,dal' si za ili protiv.Obespravljeni se rode,zive i umru u nepravdi,a o drugima sude nepravedno.Svi se kunu da su vernici i pravoslavci ili neke druge veroispovesti.A onda drugima drze slovo sta treba da rade u zivotu,skime da se druze,za koga da glasaju,skime da spavaju,kada da udju u brak,koga da vole,itd,itd.Trpe nasilje na poslu,u kuci na ulici.Kakav je ovo narod,za ime bozje?!

Strummer

28.09.2014. 14:55

@The Clash - Можда и јесу у духу тих 'Kursadzija", шта год ти то било. Али, у том случају ти неоспорно заслужујеш "титулу" СуперKursadzijе.

ranko75

28.09.2014. 13:37

Mocnici zapada hoce da nesto sto se ljudima gadi mi priznamo da je lepo i da nam se svidja.Znaci oni hoce ne samo da gledamo to od cega nam se gadi,nego jos i da lazemo da nam se svidja. Ako mi neko donese izmet i ostavi u sred grada,mi cemo ga pocistiti jer nam se od njega gadi, a oni hoce da izmet bude pored nas,i da vecina kojoj se gadi to trpi, i da jos govorimo da nam se svidja.Zar to nije izivljavanje nad vecinom gradjana Srbije?Sta je onda vlast koja im pomaze i sluzi?

Hriscanin

28.09.2014. 13:39

Ovako izgleda Parada ponosa u Iranu: http://barenakedislam.com/wp-content/uploads/2011/01/iran_execution-of-gays.jpg Mnogo toga mi se ne svidja kod njih ali za ovo im skidam kapu.

Neda Rd

28.09.2014. 13:46

Dobro je kad se sve zavrsilo u miru, jos da i takva bruka ne ode u svet jer je dosta i ovih jutrosnjih prizora sa borbenim sredstvima po centru Beograda.

Rad, rad, rad

28.09.2014. 13:47

Zavrsena i ta setnja, hajde sada da dalje vise mislimo o svemu sto bi zaista sluzilo na ponos svim gradjanima Srbije.

Ras-Putin

28.09.2014. 13:50

Vlada treba da se ponosi ispunila je komandu poslala je policiju i vojsku protiv svog naroda ponosite se sa onima sa kime ste se setali ovaj dan za Srbiju dan srama

Mare

28.09.2014. 13:54

Hvala policiji koja je visestrukim kordonima zastitila normalne gradjane Beograda od nakaznosti.

из главе

28.09.2014. 13:56

дно дна... цела Србија подређена хиру 3 амбасадора и 100нак "поносистих"... мала је оно поплава колику смо заслужили

Rahima

28.09.2014. 13:56

Nadam se da ce povodom proslave oslobodjenja Beograda i delegacija ovih koji su paradirali izjaviti zahvalnost Putinu i Crvenoj armiji. To su Mali i Vucic duzni visokom gostu. Neka i on vidi ponos Srbije.

vlada

28.09.2014. 13:57

I šta sad? Centar Beograda je izgledao kao da je vojna hunta na čelu države! Neko će reći da je "bezbednost" na prvom mestu! I jeste, da nije demagoški! Ljudska prava pred nevidjenom blokadom i ko će taj "cirkus" da plati! Cirkus od PONOSA!

Bata

28.09.2014. 14:05

Treba se pripremiti za sledecu godinu mnogo ranije i spreciti ovu sramotu !!! Da su kojim slucajem na ulicu izasli ljudi koji jedva imaju za hranu , davno bi ih rasterali ...Zbog pederske Evrope, pederskih politicara ispasta ceo narod . Pitanje i za nasu crkvu ? A sto niste sa narodom na ulici protiv ove sramote i greha ?

Zabrinut

28.09.2014. 14:06

Uspešno okončana Parada Ponosa je još jedan dokaz napretka ka normalnom životu u koji nas vodi premijer Aleksandar Vučić. Američki ambasad Kirbi je odabrao odlično mesto za paradu LGBT manjine, pored zgrada oštećenih u bombardovanju Miloševićevog režima. Srbija je danas učinila ogroman korak napred u civilizacijskom smislu, i to će EU znati nagraditi. Uspešno su sprečili sve huligane, mantijaše iz crkve i snage mraka da spreče paradu života, ljubavi i ponosa. Bravo Premijeru i Vladi!

dd

28.09.2014. 14:06

Parada je pokazala koliko homofobnih, netolerantnih i agresivnih ljudi postoji u Srbiji. Stidim se.

Аааааааааааахахахахахахаха!!!

28.09.2014. 14:51

@dd - ... И, шта је било кад ти је дејство те грозне супстанце коју користиш најзад престало?

LAKI

28.09.2014. 14:07

Kljucne pozicije u svetu medija, umetnosti i politike sto je jako povezano drze homoseksualci i Jevreji. Ako ne pripadas toj grupaciji tesko mozes da napravis nesto ozbiljno na svetskom nivou. Prvi ministar Belgije je homoseksualac a kad bi trebalo da se naraja ne bi mogli da pronadjete normalnog coveka na jednom vaznijem mestu.Mozda im zato smetaju Islamisti

M

28.09.2014. 14:44

@sreto - Niste, ali mnogo vam se svidjamo, sve bi dali za nase guze. Zivite u nadi i patite :).

M

28.09.2014. 14:11

Gospodine Devenport, to sto radite nije ispravno, i vi to dobro znate, samo vam se moze da silujete napacenu Srbiju. Ne radi se ovde ni o kakvim pravima ugrozenih, ovo je cista demonstracija sile. U NATO-drzavama nisu ugrozeni, pa ipak paradiraju. Svi ostali su ugrozeni, to je jasno kao dan, jer vi sve govorite i radite upravo suprotno istini. Poruka vasih sticenika mi je jasna, samo ne znam kad su dobili licencu na sve boje vidljivog spektra sunceve svetlosti? Da li su oni novi vladari sveta?

Kraljevic Marko

28.09.2014. 14:12

ovo mi je ravno tome da i siptari zatraze da paradiraju Beogradom da traze da im Srbija prizna sveto Kosovo,znaci isto ako ovo nije i gore,7 hiljada ovih ljudi sto su ih cuvali,njima je najgore sto je i pokazalo prebijanjem bahatog brata nasega premijera koji kaze da ga ne zanima parada srama a on je organizovao,strasno!!!

Kosta

28.09.2014. 14:15

Vatikana forsira Paradu ponosa. U pitanju je projekat čiji je šifrovani naziv Ludilo. Vatikana propagira: 1.) Homoseksualnost 2.) Feminizam 3.) Pedofilija itd..., U pitanju su iste karike u lancu sa: EBOLA,GMO, HAARP, KANCER, DROGA itd..,sa ciljem dase poupacija na planeti svede na 500 mil. stanovnika. Papa je katolicima obećao da će oni biti ti koji će živeti. Zato svi katolici podržavaju bolesni um Vatikana U pitnju je najveća podvala pape.

Goran

28.09.2014. 14:17

Ponos za sve? A šta ste to uradili pa da se ponosimo vama? Košarkaši su nam doneli srebrnu medalju iz sveta, a vi?

Gagac

28.09.2014. 14:49

@Gaga - Poruka Dveri zajednice/ da budete antisemiti,da gadjate kamenicama druge ljude i da se homoseksualizam dopusta samo unutar crkvenih zidina.

MatijaBeograd

28.09.2014. 14:23

Koliko je samo jadnosti u ovim desnicarskim krugovima...Crkva je spala na to da joj se za vrednosti bore antisemiti sa tribina,da Bogdanov prkosi drzavi i doalzi sinoc na proteste,da Popovi vide homosekusalizam samo van crkvenih zidina,dok s druge strane,u ovoj paradi smo videli kulturne ljude ,jos ono malo njih koji su ostali da zive medju ovim divljacima.Kako god,Pride je pobedio,svake sledece godine Parada ce biti jaca i brojnija i kao u HR,treba je prosiriti i na N.Sad,Nis...

slavisha

28.09.2014. 14:24

najvise od svega "boli" sto se koristi zapadna licemjerna politika te se mnoge stvari maskiraju "lijepim" rijecima, pa se umjesto "parade pedera" kaze parade ponosa...kojeg bre k....vog PONOSA...pucnjava po sopstvenim snagama "friendly fire" - cuj friendly???? itd itd Ne znam ciji je to otac ponosan na sina koji pripada ponosnoj paradi??? ne daj boze nikom, osim ko to trazi, tamo u USA ili naprednoj ponosnoj Europi

Трол елиминатор

28.09.2014. 14:46

@Gay - А да ли би можда "volio imati" и мозак?

Guy

28.09.2014. 15:48

@Gay - Ал' су се осилили! Почели јавно и шале да збијају са Београђанима... Људи, леђа уза зид!

laza breee

28.09.2014. 14:26

Sada ce kamioni gradske cistoce za njima da operu ulice koje su oni zaprljali.

milos

28.09.2014. 14:28

Lako se vlasti I policiji siliti na srbima. Zasto ne odu ovako u Veliki Trnovac I pohapse one koji to zasluzuju.Takodjer kad su bili nemiri u Sandzaku nisu smjeli da pisnu, vec su im otimali opremu I pistolje.Sram da vas bude

Sale

28.09.2014. 14:31

Sto tu policiju Vucicu ne posaljes na KiM da sprece terorizam nad Srbima i uspostave ustavnopravni poredak, nego ih saljes tenkove i borna kola da cuvaju homoseksualce, Devenporta i Kirbija!? Cega se normalan svet stidi, SNS-ovci i njihov vodja Vucic se ponose!

MatijaBeograd

28.09.2014. 14:41

@Sale - Recimo,zasto vi tako hrabri ne odete na Kosovo.....pa mi cekamo da vi nama vratite kosovo,sinoc ste urlikali za Vidovdanom,doduse,pobrkali ste antisemite i popove jedne s drugima,ali to ste vi,galamdzije uz crkvena zvona,tradicionalni slavljenici poraza:)

BELKA

29.09.2014. 03:03

@Sale - Recimo a zasto ti tako hrabar kao tvoji stepincovi i banderovci ustase ne odete u vasu Nacisticku neovisnu ili hitlerovski Nacisticki Berlin pa zvrsi kao sto zavrisili svi pavelici musolinijevi stepincovi hitleri banderovci i sva ostala Fasiticka i Nacisticka Prljava Gamad tako bi Srbija bila cistija manje jednog Prljavog Zarazenog Ustaskog Nacistu.. ajde Marsh u zaGrbu i tamo zagacaj i prljaj vas prostor kao sto ste prljali tokom vase Nacisticke paveliceve neovisne i zadnjicu tvom biskupu.

BELKA

29.09.2014. 09:12

@Sale - Recimo a zasto ti tako hrabar kao tvoji stepincovi i banderovci ustase ne odete u vasu Nacisticku neovisnu ili hitlerovski Nacisticki Berlin pa zvrsi kao sto zavrisili svi pavelici musolinijevi stepincovi hitleri banderovci i sva ostala Fasiticka i Nacisticka Prljava Gamad tako bi Srbija bila cistija manje jednog Prljavog Zarazenog Ustaskog Nacistu.. ajde Marsh u zaGrbu i tamo zagacaj i prljaj vas prostor kao sto ste prljali tokom vase Nacisticke paveliceve neovisne i zadnjicu tvom biskupu.

Major Tom

28.09.2014. 14:34

Ubuduce dozvoliti im setnju sa obezbedjenjem samo o sopstvenom trosku. Neka odrese kesu Kirbi, Devenport i ostali zapadni demagozi za ovu pedersku lakrdiju, pa neka im i dalje bude "jako, jako drago".

Petar

28.09.2014. 14:40

Ovo nije nikakva promocija ljudskih prava već,guranje prsta u oko većini koja je protiv ovakvog izvitoperenog sistema vrednosti.Ovakve priredbe se i dalje održavaju diljem Zapada,iako su tamošnji pederićosi dobili sve ono što ovdašnji traže.Ali,ni tamo "borba" još nije gotova,pošto uz prvopomenute devijante paradiraju i oni koji traže da se dekriminalizuju odnosi sa decom od 12 godina(deca,tvrde "stručnjaci",imaju već u tim godinama svoju slobodnu volju!),incest...Baš napredno,nema šta!

MatijaBeograd

28.09.2014. 14:45

Dobro smo prosli,da su kojim slucajem Cegijevi antisemiti pogodili gospodina Davenporta,Milosrdni Andjeo bi nas vec sravnio sa zemljom,kao 99te:)

тимбервуле

28.09.2014. 14:45

Јесу ли се исполивали кофама ледене воде на крају?

Duce Putler

28.09.2014. 14:45

Izuzetno mi je drago što je uspešno održavanje ove manifestacije toliko rasrdilo ovdašnje "komentatore" ,a i njima je lakše jer mogu iskreno,anonimno da iskažu svoje frustracije,fobije,sindrome,stereotipe,predrasude i druge paranoične tegobe-na literaran način makar za kratko !

Јабре

28.09.2014. 14:47

Ово је насиље НАТО земаља над народом, једини циљ је овде уништавати природне вредности једног народа и заменити их болсеним и изазвати мржњу где је није било.

Goran

28.09.2014. 14:55

Vučiću hoće li i mene ovako policija da čuva kada se u 3 noću vraćam sa posla gde nisam prijavljen i rintam za 28.000 dinara???

драги0021

28.09.2014. 16:35

@gidra0022 - Нису сви градови толико огрезли у неморалу...

nema prava nema ni para iz evropskih fondova

28.09.2014. 15:00

Citajuci komentare i primecujem bodovanje da ljudi iz rezima zbog ljudskih prava upali u fazu raspadanja! A nemoze da dokazu da nisu:))

fridomn

28.09.2014. 15:01

E ako je Devenport rekao onda je sve u redu, a sad nek oni puste džihadiste iz ID da paradiraju po Londonu jer i oni su ljudi valjda i oni imaju neka prava...

Marko

28.09.2014. 15:06

Ne razumem zasto se pravi ovolika bespotrebna guzva oko te parade. I ta setnja nema nekog smisla.. Naravno, svako ima prava da bude sta zeli u zivotu ali ne razumem zasto se mora odrzavati ta parada. Ali ok.. to je neki njihov "obicaj" i u redu.. neka setaju ali zasto divljati po ulicama jer oni setaju i napadati policajce koji samo rade svoj posao, lomiti izloge i praviti nerede kad to nista ne moze promeniti.. Licno mislim da se tom skupu daje prevelika paznja sto medijska sto gradjana.

Marko

28.09.2014. 15:17

Ovaj dan bi smo i mi trebali da slavimo.. I sto je vise gej muskaraca to bi smo trebali da budemo srecniji jer ce za nas biti vise slobodnih zena ;)

ranko75

28.09.2014. 18:58

@Marko - Jesi ogranicen! Zamisli da su svi pederi osim tebe.Ti ne bi stigao ni d iskoristis u odnosu na 1% zena, a sta cemo sa decom? A ako budu sva deca tvoja,onda ce u sledecem pokolenju da radjaju decu braca i sestre po ocu, i degeneracija je brzo,zato ne lupetaj moli te.

Rodoljub

28.09.2014. 15:28

Parada sramote. Glavni ucesnici : ambasador SAD i jos nekih zapadnih drzava i neizbezni njihov poltron Ceda Jovanovic. Vala neka su, tamo im je i mesto.

Kristina

28.09.2014. 15:33

Na kraju ako cela populacija ljudi budu gejevi kad normalni izumru nece vise biti nikog da pravi decu i na kraju ce da nestane i covecanstvo zbog toga ne zbog globalnog zagrevanja smaka sveta itd...

Chnimle

28.09.2014. 17:11

@Kristina - pre cemo mi mile da nestanemo nego ceo svet..i ovako nam je prirodni prirastaj u problemu....nego mi da smo pametni sto se tice ove parade da ih ignorisemo tih par sati sto ce da se prosetaju..i njima bi dosadilo pa ne bi wise ni pravili ovo sranje..nego njima iponuje da cela srbija skace divlja zbog par stotina..kao da se dokaze nes...njima ne dostaje paznja jer ih niko ne je*e 2 posto u svakodnevnom zivotu pa se kao ovde skupljaju nes..

viganj

28.09.2014. 15:34

nije mi jasno šta smo dokazali... grupa od stotinjak ljudi prošetala gradom uz obezbeđenje od nekoliko hiljada žandara... pa ti ljudi, drugačije seksualne orijentacije, šetaju gradom svaki dan... voze se busom, idu gde hoće... kakav je ovo sad uspeh... i šta su oni sad tu dokazali....

ranko75

28.09.2014. 18:55

@viganj - U ostale dane oni idu tiho, i ne reklamiraju homoseksualizam, a danas su izasli ljudi, koji mozda i nisu homoseksualisti, ali su placeni da reklamiraju homoseksualizam. Nasa vlast se je slozila na tu reklamu,jer je sama prodala dusu i ne radi za vecinsku Srbiju,koja je protiv. Sram je bilo,pocev od Vucica,pa na dalje.

Победа "поносних"

28.09.2014. 16:31

@smederevac - Зар не видиш шта кажу западни амбасадори? "Историјски дан за Србију"... Само стотинак храбрих "бораца за људска права, демократију и толеранцију" неустрашиво је промарширало слободарским Београдом, у инат породичним грађанима који нису смели да искористе последње дане михољског лета за шетњу са својом децом!

Peter

28.09.2014. 15:52

Ceo grad pod opsadom zbog šake pedera i kojekakvih boleština, e zemljo Srbijo koliko još nisko možeš pasti ?!?!?!

MatijaBeograd

28.09.2014. 15:54

Najveci poljubac saljem prelepim,hrabrim srpskim policajcima...inace,ludim za uniformisanima,kako da ne,kad je moj decko jedan od njih.Momci,bravo:)

Mackica88.

28.09.2014. 16:27

@MatijaBeograd - Pederu bolesni.....Nas je sve manje a vas pedera sve vise....Znala sam da su nam politicari pedecine....

BELKA

29.09.2014. 09:06

@MatijaBeograd - Znamo da ludujes pedofilisanju zato obozavas uniforme ali ovok puta si Ogromno pogresio!!!! nisu ti policajci kao sto bili tvoji u neovisnim Nacistickim ustaskim uniformama kad si to bio napred a oni guraj sto dalje od nazad ;-) mora da si uzivao al si plakao kad se mozda 1% vratio pa pobego u zastitaj Austro-Udarima a Englezi vrate tu bednu 1% armiju nazad a onih bednijih 99% zavrsilo blizu Stalingrada!!! eh to je tvoj ponos ustaske uniformske parade!!! ajde ti u svoju neovisnu punu uniforma;-)

Славни историјски дани Србије

28.09.2014. 16:08

..."predstavnici stranih ambasada poručili su da je ovo istorijski dan"! Исто су поручили и кад су Срби у Бриселу потписали споразум са "премијером Рупубљик Косова". Као и 1918, опет нас поштују... Туга је ово велика!

Marina

28.09.2014. 17:01

a vi koji ste doveli decu,lepo ih ucite,kad su videla dva tipa kako se ljube,sta ste im rekli,tako je dete moje,imas moju podrsku da budes gej kad porastes,za to se borim?????????????alo bre???????

anci

28.09.2014. 17:13

Da, da...Poslali smo pozitivnu poruku...Zaprali smo zadnjice da docekamo nasu bracu iz Evrope.

Strahinja

28.09.2014. 17:47

Moj dečko i ja smo gej, ali svakako ne podržavamo gej paradu jer je ova zemlja u tolikim sranjima da je ovo poslednje što joj je potrebno. A pogotovu nas nerviraju likovi tetke koje misle da će jednom paradom ponosa celo društvo biti tolerantnije preko noći. Ima mnogo gej ljudi koji su sasvim normalnog ponašanja, vredni, radni, dobre osobe,a ovakva parada gde se okupljaju uglavnom kojekakvi pokušaji muškaraca, samo odmaže, jer se stiče utisak da su svi homoseksualci poput njih, a to nije istina.

Vatromet

28.09.2014. 17:54

Ove godine je uspela parada,za razliku od predhodnih godina,kad je bilo dosta krvi i ogromne materijalne stete,ova vlast je pokazala da ima snage da sprovede i paradu bez ikakvih posledica za razliku od zutih predhodnika koji su unistili drzavu u svakom pogledu.

Vljadimir

28.09.2014. 18:50

Ostaje da se nadamo da će u najskorije vreme biti organizovana i Parada srpske populacije sa Kosova i Metohije u centru Prištine, jedne diskriminisane grupe na koju su svi zaboravili, a čija se prava još teže krše. Sa sve zastavama i hiljadama pripadnika snaga reda da ih čuvaju. I da će američki ambasador, kao osvedočeni borac za ljudska prava, takođe prisustvovati i održati govor protiv mržnje i za poštovanje različitosti. I da će premijer ponovo biti ponosan na svoje sunarodnike.

ranko75

28.09.2014. 18:52

Sto god budemo radili vise za rasturanje Srbije,sve vise ce da nas hvale.To je isto Solzenjicin rekao u odnosu na Rusiju,i tu lekciju je Putin ite kako usvojio, a nasi nisu,jer Putin radi za Rusiju,a nasi za gazde na zapadu.

Dragon

28.09.2014. 19:03

Bravo, svaka cast srecan sam i ja i moji prelepi drugovi ovde u Holandiji sto se u Beogradu odrzala parada ponosa bez incidenta. Oni to mnogo cenu da i u Srbiji vec ovo moze da se organizuje! Nadam se da ce biti jos vise toga, kao i ovde na zapadu. Hvala i hrabrim policajcima sto su stitili moj prajd, i neka vlada ljubav svim ljudima dobre volje!

mali

28.09.2014. 19:16

Slika od 13.27 je pravi primjer za Srbiju, svi ostali nisu bitni i o njima ce neće za neko vreme pričati, dok ti mladi par predstavljaju budućnost.

Rada

30.09.2014. 10:46

@mali - Ova slika predstavlja buducnost, ali je slikana na pogresnom mjestu, steta.

vlada i

28.09.2014. 19:45

Hvala Policiji zato što je dobrim merama zaštitila gradjane da ne gledaju tu grupu ljudi medju kojima i transeksualaca koji se svrstavaju u red interseksualnih poremećaja.Napokon neko misli i na građane i uvažava tradicionalni moral gradjana.

Rada

30.09.2014. 10:44

@vlada i - Pa zar vas treba da stiti policija da ne gledate to. Onaj kome se to ne gleda tu i ne dolazi . Sta bi ti da je i tvoje dijete medju jima, Mozda bi se naslo na ulici odbaceno

nole_87

28.09.2014. 20:01

buduce majke i ocevi, danas ste cutali, dok je gradom tekla reka sljama i razvrata... pitam se hoce li cutati kad vam dete sutra dodje iz skole i kaze kako ga je staiji cika vodio na sladoled i pipkao po telu?! hocete li i tad biti nemi posmatraci kao danas? hoce li vam tad biti krivo sto ste im cutanjem dali podrsku da je ok biti homoseksualac!?

duka

28.09.2014. 20:56

Gospodo gejevi, cisto da znate da posle svakog totalitarnog liberalizma dolazi fasizam i nacionalizam, tako je bilo svaki put u istoriji i nazalost zato sto agresivna manjina hoce da nametne nesto vecini koja je protiv parade, zato sto niko u ovoj zemlji ne iznosi seksualnost i privatnost na ulice pa zasto bi i vi i zato sto se u Beogradu ukida pomoc trudnicama, a daju se pare da bi se cuvala vasa parada, zato ce u narednim decenijama nazalost ponovo biti krvi u Srbiji..

Matija

29.09.2014. 05:17

@duka - Zapitaj se prvo zasto iz budzeta Srbije idu silni milioni za SPC, zasto se popvima uplacuje penzija i zdravstveno osiguranje i zasto isti ne placaju porez niti izdaju racune. Ako ih drzava dotira zasto onda njihove usluge nisu besplatne? E sad, svi vi rodjeni pre 90-ih tesko da ikog mozete ubediti da ste sada odjednom religiozni. sve je to tesko pomodarstvo. Dakle, za trudnice i ostale ugrozene bilo bi mnogo vise novca da nema popova

Lazar

28.09.2014. 21:32

Bravo pederi neka vas je sve vise i vise dabogda se svi u dupe karali :). vise picaka za nas normalne.

Rahima

28.09.2014. 22:14

Ovakva parada traje sat-dva, a onda svi svojim kucama, policija takodje. I sta sutra, sta do iduce parade i policijske zastite? Pederi ce dobijati batine gde god budu vidjeni, zbog njih i neki neduzni "osumnjiceni". Ovakva provokacija ide samo na njihovu stetu, ali organizatore to ocigledno ni malo ne interesuje.

Ja

29.09.2014. 03:48

@Rahima - A kako majke ti očekuješ da postignu svoje? Pa da ih ne batinjaju, te parade ne bi bilo. Ne valja ni jedno ni drugo, al kad nema drugog rešenja.. Deset godina- deset godina, al u jednom trenutku će i ove nakaze što se kurče da se smore od svega i pustiće ih na miru.

Rasko

29.09.2014. 09:51

Cudi me da nije prosetao i neko od vladika iz SPC. Srbija zaostala u blatu nikad nece biti deo Evrope. A Vojvodina ? pitanje je.

Anja

29.09.2014. 11:03

Gospodo gejevi ,niste postigli cilj samim tim sto vas toliko policije cuva ..... sutra ce te opet biti bijeni na ulicama , a i sad da vam nije policije poubijali bi vas sve .... a za transparente sa prozivkama na racun patrijarha i mipropolita crnogorsko -primorskog cemo vam tek vratiti ... pustili smo vas da se prosetate a vi jos i prozivate .... nije lepo ....