Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" prikupila je sredinom avgusta više od miliona evra donacija za pomoć ugroženoj deci i porodicama širom Balkana, kao i za pomoć ugroženima u majskim poplavama, saopštila je danas ova organizacija.

Od 2005. godine, pod sloganom ''Deca su naša budućnost'', organizacija je pomogla preko 500 porodica sa više dece i obezbedila neophodnu i vrednu humanitarnu pomoć za najugroženije pripadnike srpskog naroda u zemlji i regionu.

Zvanični sajt organizacije (www.srbizasrbe.org) zabeležio je više od sedam miliona poseta, navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući zvaničnim ograncima organizacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, SAD i Nemačkoj, kao i velikom broju donatora i prijatelja organizacije širom sveta, ''Srbi za Srbe'' su prikupili neophodna sredstva i obezbedili vrednu humanitarnu pomoć za stotine porodica širom Balakana.

Pored izgradnje i popravke na desetine kuća, obezbeđena je velika pomoć u vidu frižidera, šporeta, zamrzivača, veš mašina i drugog neophodnog pokućstva, izgrađen je i opremljen veliki broj kupatila, opremljene su dečje sobe novim krevetima, plakarima, stolovima, kompjuterima, igračkama i školskim priborom.

Organizacija je, kako se navodi, obezbedila veliku pomoć seoskim porodicama u vidu traktora, plastenika, krava, ovaca i koza kako bi svojim radom stekli mogućnost da obezbede osnovne životne potrebštine za svoju decu.

Ono što organizaciju ''Srbi za Srbe'' izdvaja jeste krajnje transparentan način rada i veliki broj pojedinačnih donatora koji na mesečnom nivou učestvuju u dobrotvornim akcijama ove organizacije.

Na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama organizacija svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima, što predstavlja jedinstven primer u radu humanitarnih organizacija u Srbiji.

Organizacija ''Srbi za Srbe'' će, u saradnji sa srodnim organizacijama, SPC, medijima, i brojnim prijateljima širom Evrope i sveta nastaviti vredan humanitarni rad na dobrobit ugroženih porodica širom Balkana kako bi neophodna humanitarna pomoć stigla do što većeg broja ugrožene dece, kaže se u saopštenju.