Ispraćaj Tijanića uz pesmu „O, mladosti“

I. M.

01. 11. 2013. u 16:13

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se na Novom groblju od Aleksandra Tijanića, generalnog direktora RTS

PORODICA, prijatelji i kolege oprostili su se u petak na Novom groblju od Aleksandra Tijanića, generalnog direktora Radio-televizije Srbije. Gotovo dva sata, ćutke, u mimohodu su poslednji put pozdravljali velikog novinara.

Oko hiljadu ljudi, uz pesmu Arsena Dedića „O, mladosti“, ispratilo ga je na poslednje putovanje. Njegovi posmrtni ostaci kremirani su, a urna će biti pohranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Episkop Porfirije, nakon opela koje je držao, rekao je kako je siguran da je Aleksandar dobio odgovore na sva pitanja, jer je bio suštinski tragalac za istinom, a to znači za Bogom.

Od Tijanića se oprostio i kolega i prijatelj Slavoljub Đukić, nazvavši ga gigantom u novinarskoj profesiji.

- Bio je opsednut novinarstvom i prisustvom u javnom životu. Kada su ga pitali na koje je dostignuće najviše ponosan, izazivački je odgovarao: da me ne vole, a da me čitaju - rekao je Đukić. - Davno je rečeno da je smrt u zaboravu, a ne u činjenici smrti, da je čovek mrtav onda kada je zaboravljen - Aleksandar za to ne mora da brine.

Od Tijanića su se oprostili govorom i ćerka Zara i kum Vasa Jeremić.

Kremaciji su, između ostalih, prisustvovali i premijer Ivica Dačić, ministri Rasim Ljajić i Branko Ružić, Vojislav Koštunica, Vuk Drašković... U mimohodu je bio i najveći deo njegovih saradnika sa RTS-a, kolege novinari i urednici drugih redakcija, glumci, pevači, privrednici, njegovi prijatelji i poštovaoci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Oliver Brand

02.11.2013. 06:33

Ne volim sto je kremiran jer se protivi dobrim obicajima sahrane. Bog da mu dusu prosti.