Vučić na proslavi Dana BIA: Srbija je bezbedna zemlja

Tanjug

17. 10. 2013. u 22:10

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio da se zbog predanog rada pripadnika Bezbednosno informativne agencije može reći da je Srbija u sigurnim rukama

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je u četvrtak veče, na obeležavanju Dana Bezbednosno informativne agencije (BIA), da se zbog predanog rada pripadnika te agencije može reći da je Srbija bezbedna zemlja i da je u sigurnim rukama.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da BIA i njeni pripadnici na najbolji i apsolutno profesionalan nacin štite državne i nacionalne interese Srbije.

"Ponosan sam na činjenicu da Bezbednosno informativna agencija, odnosno njeni pripadnici na najbolji i apsolutno profesionalan način štite naše državne i nacionalne interese i želim za ljude koji to ne znaju da kažem da su to ljudi koji su posvećeni veoma teškom poslu, da rade najrizičniji posao, da se neretko suočavaju sa velikim opasnostima", rekao je Vučić.

On je naglasio da pripadnici BIA, iako rade najrizičniji posao, ne znaju ni za strah ni za bilo kakve poteškoće, ni probleme u obavljanju posla.

"Između ostalog, zbog njihovog rada, zbog ovakvog načina delovanja Bezbednosno informativne agencije možemo da kažemo da je Srbija bezbedna zemlja i u sigurnim rukama", rekao je Vučić.

On je dodao da je BIA najteže zadatke u obaveštajno-bezbednosnoj zaštiti zemlje preuzela na sebe i da se nada će "neke od velikih i najznačajnijih poslova okončati do kraja godine".

Vicepremijer je čestitao pripadnicima BIA uspešno obavljene poslove i činjenicu da nije bilo bilo kakvih političkih zloupotreba i da su uvek otvoreni za kontrolu i zakonodavne vlasti i nezavisnih državnih organa.

Zamenik direktora BIA Dragan Marković rekao je da je došlo do promene prioriteta Agencije i da se posebno prati pojava regrutovanja lica sa ovog područja u sadašnjim oružanim sukobima u svetu koji ozbiljno podižu štetne pretnje u regionu od terorističkih i ekstremističkih grupa.

On je dodao da je u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala BIA svoje resurse preusmerila sa klasičnog na privredni i finasijski kriminal.

"Istovremeno, ovom promenom pravca nastupa stvorili su se uslovi da Agencija racionalnije i selektivnije koristi svoje resurse i posebne metode i postupke, što je rezultiralo smanjenenjem broja primenjenih posebnih mera kojima se zadire u privatnost, gotovo za trehicnu", rekao je Marković.

Bezbednosno-informativna agencija obeležila je svoj Dan - 17. oktobar, u znak sećanja na isti datum 1899. kada je Skupština Kraljevine Srbije donela zakon o ustrojstvu Centralne državne uprave - Odeljenja za poverljive poslove policije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

.....

17.10.2013. 22:28

Zbog predanog rada pripadnika Bezbednosno informativne agencije može reći da su politicari sigurni!!!

moje misljenje

18.10.2013. 08:25

Bez bie,sbpoka ,mupa i ostalis sluzbi srbija se i nije mogla unistiti,to su glavni organizatori svega sto dozivljavamo ,raspustaj tu bagru Vucucu i pravi novu sluzbu.

goran bg

18.10.2013. 08:47

@ - Ako je ovoliko pustošenje Srbije naš nacionalni interes, onda je ovo tačno

goran bg

18.10.2013. 09:09

@ - Ako je ovoliko pustošenje Srbije naš nacionalni interes, onda je ovo tačno

baba Simana

18.10.2013. 12:34

Da bezbedna a Srbija nikad manja, a Srbija nikad vise pokradenija zahvaljujuci BIA koja je spavala a narod je dzaba placao.

pravda

20.10.2013. 08:18

Kako moze Srbija biti bezbedna zemlja kad siptari upadaju u Srpske sume naoruzani do zuba, pucaju i kradu drva. Za granice se i ne zna. Droga ulazi kako hoce. Lazima nigde kraja.

Milisav-EU

26.10.2013. 10:10

Svaka vam cast, gospodine Vucicu! Do sada ste nejbolji Vodja Srba u nasoj celoj istoriji!