KIŠA rođendanskih čestitki sručila se u sredu na mejl, fejsbuk i tviter adresu „Večernjih novosti“. Malo je reći da smo ponosni što su nam iz svih krajeva sveta, Evrope i regiona tokom dana stizala pisma vernih čitalaca, čestitke mnogobrojnih ministarstava, pohvale poslovnih partnera, saradnika, kolega...

Nebojša Potić, sa Pravnog fakulteta u Beogradu, među prvima nam je čestitao jubilarni rođendan.

- Nemam nekih velikih reči osim što bih svim zaposlenima poželeo dobro zdravlje, redovne i veće plate i da još mnogo godina „Večernje novosti“ budu najčitanije i najprodavanije na ovim prostorima - pisalo je u njegovom pismu.

Iz Skoplja nam je pisao Mladen Damev, naš redovni čitalac, čovek koji svakog jutra poslednje tri decenije na kioscima sa zadovoljstvom kupuje naš list.

- Poštovani, od srca vam čestitam jubilej, 60 godina postojanja i 60 godina istine. Želim vam još mnogo godina uspeha i da ostanete kao što ste i do sada bili - najuticajniji, najtiražniji i najlepši list na Balkanu.

Prijatelj naše kuće Rajko Dvizac u stihu je sročio čestitku:

- Šezdeset godina vam je tek, pred vama je još čitav vek - napisao nam je Rajko.

Kolege iz magazina „Odbrana“ čestitale su nam jubilej i poželele nam mnogo uspeha u daljem radu. A književnik Ranko Pavlović iz Banjaluke napisao je sledeće:

- Listu koji je ostavljao i ostavlja dubok trag u vremenu, listu kome se veruje i iz koga se uči, želim da i dalje ostane mlad, angažovan, omiljen među čitaocima, uvek više naš nego svoj.

Redovni čitalac Nebojša Janićijević poželeo nam je da još dugo trajemo, da ne menjamo uređivačku politiku, i ostanemo svoji.

- Postoji neraskidiva veza između mene i „Novosti“. Rođeni smo na isti dan. Ali nije to razlog zašto redovno, već 25 godina čitam vaš list - „Novosti“ su objektivne, pravovremene, brze, tačne. Želim vam još mnogo uspeha u daljem radu.

Sa najboljim željama za šezdeseti rođendan našoj redakciji javila se i Ljubica Prendović iz Novog Sada. I ona i njen pokojni muž su čitali „Novosti“ od prvog broja. Tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, svi su trčali da nabave hleb, a ona „Novosti“. Ljubica ima 81 godinu i danas ne propušta nijedan broj, a naterala je sina da okrene broj naše redakcije da bi nam lično poželela dug vek i i izrazila svoju čitalačku vernost.

I Boško Lomović iz Gornjeg Milanovca nam se zahvalio na dosadašnjem radu, i, takođe, poželeo još mnogo godina objektivnog i istinitog pisanja. Rođendan nam je čestitala porodica Stojadinović iz Smedereva, porodice sa Kosova, stizala su pisma iz Njujorka, Sidneja i iz mnogih drugih svetskih metropola...

PATRIJARH SRPSKI IRINEJ: NEMERLJIV DOPRINOS ISTINI

Večernjim novostima“, povodom 60 godina od izlaska prvog broja, želim da još dugo godina rade na dobrobit države i njenog naroda.

Novosti“ su novine koje su strpljivim i marljivim višedecenijskim radom stekle veliko poverenje mnogobrojnih čitalaca. U teškim i bremenitim vremenima u kojima živimo vaš list daje nemerljiv doprinos širenju istine i afirmaciji istinskih vrednosti u društvu.

Čestitajući vam značajnu godišnjicu, želimo vam da istim putem nastavite i još dugo svedočite o svemu što nam se događa kao i do sada vodeći računa o istini, pravdi i najboljoj tradiciji našeg naroda.

NEBOJŠA RODIĆ, MINISTAR ODBRANE: SVEDOCI NAŠE ISTORIJE

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i svoje lično, svim zaposlenima „Večernjih novosti“ upućujem iskrene čestitke povodom 60 godina postojanja i rada, sa željom da i u narednom periodu svojim profesionalnim i objektivnim informisanjem čuvate interese građana Srbije. Svakodnevnim praćenjem života i rada građana Srbije, njihovih uspeha i neuspeha, događaja i sudbina, učinile su „Večernje novosti“ jedinstvenim svedokom istorije našeg naroda i naše države.

Poštujući vašu istrajnost i uspeh koji ste ostvarili tokom ovih šest decenija, još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke, sa željom da ostanete važan činilac današnjih i budućih napora naše države i njenih građana za bolju i svetliju budućnost.


TOMISLAV JOVANOVIĆ, MINISTAR PROSVETE: VRH MEDIJSKE KARTE

Tradicija od 60 godina objektivnog i pravovremenog izveštavanja stavila vas je na sam vrh medijske karte Srbije. Visoka svest, društvena odgovornost, profesionalnost, kao i želja i potreba da se svakodnevica našeg društva menja nabolje, da se bude aktivan učesnik, a ne samo objektivan posmatrač, dovele su vas u svaki dom i instituciju.


ZORAN STANKOVIĆ, KOORDINACIONO TELO ZA JUG SRBIJE: BORBA ZA ISTINU

ŠEZDESET godina borbe za pravdu i istinu jeste veliki jubilej, ne samo za vas, već i za one koji je od medija očekuju. Nadam se da ćete u narednim godinama uspeti da se izborite za bolji položaj zaposlenih u medijima, kao i da ćete nastaviti neumoljivu borbu za slobodu i neometan rad.


ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR BEZ PORTFELJA: NA STRANI NARODA

Bili ste uvek na strani naroda. Suviše ste stari da se menjate.


MILJKO RISTIĆ, DIREKTOR KCS: NEPRISTRASNO IZVEŠTAVANJE

POVODOM šezdesetogodišnjice izlaska lista „Večernje novosti“, iskrene čestitke na uvek korektnom i nepristrasnom izveštavanju iz mnogobrojnih aktuelnosti iz svih oblasti života, a posebno iz medicine.


NENAD POPOVIĆ, POTPREDSEDNIK SKUPŠTINE: HRONIČARI DOGAĐAJA

U toku 60 godina postojanja „Novosti“ su bile i ostale verodostojni hroničar najvažnijih političkih, društvenih. kulturnih, naučnih, i sportskih događaja u zemlji i svetu. Ovaj jubilej je dokaz vaše zrelosti, kvaliteta i trajanja.


NABISKUP BEOGRADSKI STANISLAV HOČEVAR: PRODUŽITE PLEMENITU MISIJU

Povodom vašeg jubileja, 60 godina postojanja, upućujem vam, u svoje i u ime Beogradske nadbiskupije srdačne čestitike.

Večernje novosti“, novine sa velikom tradicijom, što pokazuje i samih šest decenija postojanja, a vreme postojanja je i garant kvaliteta, poznate su ne samo u Srbiji i regionu nego i širom mnogih drugih zemalja gde našim ljudima u dijaspori pružaju objektivno, odgovorno i korisno informisanje.

Iskreno vam čestitam i želim da i dalje nastavite vašu plemenitu, društvenokorisnu i odgovornu delatnost.


SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ, MINISTAR ZDRAVLJA: SIMBOL I GARANT TRAJANJA

Najiskrenije čestitke za 60. rođendan „Novosti“, za godine koje simbolizuju bogato i raznovrsno iskustvo, kao garant trajanja. Uverena sam da će novinarski i urednički tim nastaviti da neguje visok profesionalni nivo, kao i da nas objektivno i pravovremeno obaveštava o svim važnim zbivanjima. Želim vam da godine pred nama budu u znaku još većeg broja čitalaca kojima dan počinje uz „Novosti“.ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ:


NASTAVITE DUGO GODINA Svim zaposlenim Novinsko-izdavačkog društva Kompanije „Novosti AD“ Nj.K.V. prestolonaslednik Aleksandar Drugi čestita 60 godina postojanja i želi da se njihov neprocenjiv doprinos obaveštavanju javnosti nastavi još mnogo godina.


RODOLJUB ŠABIĆ, POVERENIK ZA INFORMACIJE:

TRAJANJE ZA POŠTOVANJE Opstati šest decenija na svim mogućim problemima opterećenoj medijskoj sceni, stvar je za poštovanje. I stvar koja obavezuje da okruženje i sebe menjate na bolje.


UDRUŽENJE NOVINARA SRBIJE: OSTANITE NA VRHU

U IME Udruženja novinara Srbije čestitamo vam veliki jubilej, 60 godina dnevnog lista „Večernje novosti“. Sa vašim listom počela je era modernog novinarstva.

Vaš rođendan doživljavamo kao svoj zato što su generacije novinara i urednika „Novosti“, podižući ugled svog lista, istovremeno stvarale i našu profesionalnu organizaciju.

Ne treba zaboraviti da je teško popeti se na vrh, ali je na njemu još teže ostati. Želimo vam da još dugo trajete i uspešno se nosite sa svim profesionalnim izazovima! Srdačno vas pozdravljamo!

REIS-UL-ULEMA ISLAMSKE ZAJEDNICE ADEM ZILKIĆ: GRADITE VEZE MEĐU LJUDIMA Kompaniji „Novosti“ i redakciji vašeg lista od srca čestitam praznik - 60 godina postojanja. Objektivnim i pravovremenim informisanjem svih proteklih decenija izgradili ste imidž pouzdanih, otvorenih i istinitih novina. Želimo vam da nastavite istim putem, da informišete javnost i istovremeno gradite veze među ljudima.
UDRUŽENJE KNJIŽEVNIKA SRBIJE: SKRAJNUTI BEZ VAS

Uz veliku zahvalnost za brzo i tačno informisanje, uredništvu i čitaocima cenjenog lista upućujemo čestitike povodom šezdeset godina postojanja. Mnoge nove knjige i uopšte događanja u ovovremenoj književnosti ostale bi skrajnute da nije bilo pravovremenih kritičkih osvrta vašeg lista.


PETAR ĐOKIĆ, MINISTAR RADA U VLADI SRPSKE: ZNAČAJAN UTICAJ

- Tokom proteklih šest decenija uspeli ste da savladate različite izazove i sve vreme ostali respektabilan medij koji ima značajan uticaj na oblikovanje društva i javnog mnjenja kako u Srbiji tako i van nje. Svojim profesionalnim radom dali ste i dajete ogroman doprinos širenju medijske slobode i samim tim demokratskom razvoju Srbije. Kvalitet vaših sadržaja, aktuelnost i nepristrasnost u izveštavanju su prepoznali i čitaoci i nagradili vas poverenjem i čitanošću. Uvereni smo da će naša saradnja kao i do sada biti na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srpske.

MEDIJI ČESTITIKE za 60. rođendan uputile su nam i kolege i mediji iz zemlje. Tako su nam mnogo sreće i uspeha u daljem radu poželeli i „Mondo“, „Radio S“, „Radio M“, „Svet plus“, „Pulsonlajn“, „Odbrana“ i mnogi drugi...


MILIVOJE PAVLOVIĆ, DEKAN MEGATRENDA: VISOKI STANDARDI

- Radujem se što list koji čitam pola veka, i s kojim sarađujem pune četiri decenije, ne odustaje od traganja za novim vidovima potvrđivanja vrednostima, i nastavlja da zaoštrava svoje profesionalne i moralne standarde. Posebno podržavam vaše akcije od šireg društvenog interesa, i iskorake u oblasti kulture. Želim da se ne zamorite na tom putu.


SPORTSKI SAVEZ SRBIJE: USPEŠNE GODINE

Uz čestitku na veoma značajnom jubileju, želimo da i narednih 60 godina, beležite samo uspehe na opšte zadovoljstvo svih čitalaca, a prvenstveno sportista, sportskih stručnjaka i sportskih organizacija koji su spremne na još prisniju i konkretniju saradnju.VLADIMIR BOŽOVIĆ: NOVOSTI BILE PODSTREK

Kao državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova zadužen za međunarodnu saradnju i unutrašnju kontrolu upućujem iz Londona mom dragom dnevnom listu Novosti čestitku povodom velikog jubileja 60 godina od osnivanja.

Žao mi je što danas zbog učešća na UN konferenciji o međunarodnim mirovnim policijskim operacijama nisam u prilici da posetim Redakciju legendarnih i Narodnih Novosti sa kojima sam odrastao i ja i moj otac Radovan čiji je to omiljeni dnevni list i bez kojeg nije dolazio kući sa posla. Mnoge rubrike su trajno vezane za moje detinjstvo i bile su podstrek za moje školovanje i napredovanje u životu i radu.

Zbog toga uz Veliki Pozdrav i Čestitke i Veliko i Ljudsko Hvala svima koji su osnovali i stvarali Novosti sa Narodom svih ovih godina sa željom da tako nastave i dalje uprkos svim teškoćama i izazovima koje nosi breme našeg vremena.