Čestitke za rođendan: A od Novaka – torta

15. 10. 2013. u 21:27

Jubilej uz tortu čestitao najbolji srpski teniser. Čestitke i od predsednika Nikolića, potpredsednika vlade Vučića, slikara Miloša Šobajića, akademika Nikole Hajdina, ambasadora Čepurina...

NAJBOLjI srpski teniser i šestostruki grend slem šampion Novak Đoković među prvima je poslao čestitku redakciji „Večernjih novosti“. Naš as je neposredno po osvajanju turnira u Šangaju poželeo svim zaposlenima u „Novostima“ i svim čitaocima našeg lista još mnogo uspeha u radu, a uz pismo stigla je i ukusna čokoladna torta, da zasladi lep jubilej.

Dragi prijatelji,

Svim zaposlenima u kompaniji „Novosti“ i vašim mnogobrojnim čitaocima želim srećan 60. rođendan! Želim vam da i dalje budete čitani i poštovani i da vaš uticaj i tiraž koristite kao i do sada - za promociju dobrih vrednosti, plemenitih ljudi i dela.

Srdačne čestitke,

Novak Đoković

TOMISLAV NIKOLIĆ, PREDSEDNIK SRBIJE: DALI STE VELIKI DOPRINOS

SVOJIM radom i zalaganjem, „Večernje novosti“ su u prethodnom periodu dale svoj izvanredan doprinos novinarstvu na našim prostorima.

Povodom ovako značajnog jubileja, u nadi da ćete i dalje profesionalno, nezavisno, objektivno i pravovremeno informisati građane o svim važnim događajima u Srbiji i svetu, čestitam vam 60. rođendan. Čestitam rukovodstvu i zaposlenima „Novosti“, sa željom da i dalje, sa istom energijom i istim elanom, obavljate svoj posao.

ALEKSANDAR VUČIĆ, PRVI POTPREDSEDNIK VLADE: VODEĆI MEĐU ŠTAMPOM

UPUĆUJEM iskrene čestitke uredništvu, redakciji i čitaocima „Večernjih novosti“ povodom 60 godina postojanja i uspešnog rada.

U proteklih šest decenija pokazali ste posvećenost i istrajnost u cilju objektivnog informisanja građana o događajima u zemlji, regionu i svetu. Profesionalnim odnosom prema novinarstvu zauzimate vodeće mesto među štampanim medijima u Srbiji.

Postavili ste standarde modernog novinarstva i stekli ugled i poverenje široke čitalačke publike. Verujem da ćete i u budućnosti poštovati visoke profesionalne standarde novinarstva uz korektno i precizno izveštavanje.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ, predsednik Skupštine: OBJEKTIVNO BEZ CENZURE

U MINULIH šest decenija „Večernje novosti“ objektivno, verno novinarskim načelima, informišu čitaoce u Srbiji i regionu o svim važnim događajima. Vaše trajanje potvrda je vaše profesionalnosti i kredibiliteta. Rukovodstvu i zaposlenima čestitam značajan jubilej i želim da se i dalje rukovodite istinom, a da vaši tekstovi budu bez cenzure, političkih ili drugih uticaja.

RASIM LJAJIĆ, POTPREDSEDNIK VLADE: PODSTIČETE PLEMENITOST

Redakciji „Večernjih novosti“ iskreno čestitam veliki jubilej - 60 godina postojanja i uspešnog izlaženja, što vas čini jednim od medija sa najdužom tradicijom i najvećim uticajem u Srbiji. U današnje vreme nije lako zadržati profesionalni kredibilitet i objektivnost, a istovremeno sačuvati i visok tiraž i uspešno poslovanje. „Večernje novosti“ uspele su i jedno i drugo i ostale su istrajne u svojoj uređivačkoj politici.

Pored toga, u godinama ekonomske krize koju svi preživljavamo, vaši reporteri su pričama o „malom čoveku“ uspevali da pokrenu javnost, često inertne državne institucije i društveno odgovorne kompanije, da bar delimično reše probleme onih kojima je pomoć u teškom vremenu potrebnija nego ostalima. U nekima od vaših akcija i lično sam učestvovao. Dobro je što ste uspevali da na taj način probudite vrednosti koje danas mnogi smatraju nepotrebnim luksuzom - pristojnost i plemenitost.

JOVAN KRKOBABIĆ, POTPREDSEDNIK VLADE: ZAŠTITNICI KULTURE I PISMA

ŠESTU deceniju u srpskom novinarstvu retko ko obeležava. Ali, ni jubileja ni „Novosti“ ne bi bilo da misija koju vršite nije prihvaćena od strane širokog kruga čitalaca. To poverenje još traje.

Nije novost za „Novosti“ i čitaoce to što pišete brzo, kratko i jasno. Blagovremenost, objektivnost i odgovornost osnovne su karakteristike vašeg lista. I tako šest decenija. Ono što naročito zaslužuje pažnju i uvažavanje jeste očuvanje srpske kulture, jezika i pisma. U nadi da te principe nećete izneveriti, vašim čitaocima i svim zaposlenima čestitam šest decenija rada.

DRAGAN JOČIĆ BIVŠI MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA: BUDITE I DALJE INSTITUCIJA

VELIKI jubilej čestitao je „Novostima“ i Dragan Jočić, bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije i potpredsednik DSS. On se u svojoj kući u beogradskom Diplomatskom naselju oporavlja od teške saobraćajne nesreće koju je imao 25. januara 2008. na auto-putu kod Velike Plane.

Sve ove godine, o političkim i drugim događajima važnim za Srbiju, Jočić se informisao i iz naših novina. Zato nam je i za rođendan poslao ličnu poruku:

- Srbija veruje „Novostima“, jer ste uvek znali da pronađete ključ i pravu meru za čuvanje srpskog nacionalnog identiteta. Nije slučajna ni simbolika da „Novosti“ izlaze na našem pismu, na ćirilici.

Jočić smatra da se svakoga dana pojačava pritisak da se Srbija ukalupi u novi totalirni globalizam, a da sudbina naše države zavisi i od toga kako će na ovaj pritisak odgovoriti nacionalne institucije:

- A „Novosti“ jesu nacionalna institucija. Doduše, jedna od retkih koje su pretekle. Pred „Novostima“ su veliki zadaci, pa i teška iskušenja, ali je bitno izdržati do kraja. Stara je istina da se na muci poznaju junaci. Veliki je broj onih koji su za opstanak Srbije dali sve što su imali. Od „Novosti“ se traži da budu na visini nacionalnog zadatka, kao što su bile u prošlosti. Verujem da će „Novosti“ opravdati krupno ime koje nose, da su to narodne novine. (P. V.)

MILOŠ ŠOBAJIĆ, SLIKAR: NOVOSTI PRATE SUDBINU OVOG SVETA

- Od „Večernjih novosti“ mog detinjstva, a to je bilo mnogo davno, do „Večernjih novosti“, najčitanijeg lista, prošla je večnost. I onda, kao i danas, uvek visokog kvaliteta, „Novosti“ prate sudbinu ovog sveta i naše male živote. Posebno pozdravljam ozbiljnu kulturnu rubriku, neophodnu u ovom opštem rasulu.

ĐURĐIJA CVETIĆ, GLUMICA: OMILJENE NOVINE

- Čestitam „Novostima“ rođendan i želim još mnogo jubileja. „Novosti“ su moje omiljene novine, mada, nažalost, nijedne više ne čitam redovno.

Nekada sam bila pasionirani čitalac, a danas, kad god mogu i kad sam u prilici, čitam „Novosti“.

VLADIMIR KOPICL, KNJIŽEVNIK: ŠIRITE OPTIMIZAM

- Za nekoga ko ima godina kao ja, „Novosti“ su kult. Odrastali smo uz vaše stripove, a danas živimo uz vaše proverene i precizne informacije. Kad nismo sigurni da smo pročitali sve što bi trebalo, uzimamo „Novosti“. Brzi ste i precizni. Širite optimizam. Piscima se posebno dopadaju ogromni tiraži knjiga koje izdajete. Nadamo se da ćemo i mi jednoga dana postati vaši autori.

DANICA MAKSIMOVIĆ, GLUMICA: REPER ZA OSTALE NOVINE

- „Novosti“ čitam otkad postojim, čitali su ih i moji roditelji. Vi ste mi reper za ostale novine. Posebno sam volela staro izdanje „TV novosti“, još čuvam tekstove i naslovne strane, jer su bile vrsta prozora u sve ono što se stvaralo i događalo na televiziji, a kako sam mnogo igrala u TV dramama, serijama, emisijama za decu i obrazovnom programu, stalno sam bila aktuelna.

RADOŠ LJUŠIĆ, ISTORIČAR: ČISTE BOJE I OBRAZA

- U društvima koja su dugo godina u krizi, nošena pojavama i ljudima koji udruženi vuku sigurnom nizbrdicom, održati novinarstvo na visini sa koje se te društvene pojave mogu zapaziti i predočiti sopstvenom narodu, vraški je teško. Vaša je obaveza da svakodnevno utičete svojim delom i rečju da se srpski narod vrati sopstvenim vrednostima i zaustavi ovaj dugi i nemilosrdni sunovrat. „Novosti“ su najčitaniji dnevni list čiste boje i obraza, te mu želim da u narednih 60 godina i dalje predvodi srpsko novinarstvo.

DRAGAN JOVANOVIĆ DANILOV, PESNIK: „NOVOSTI“ PRVORAZREDNA KULTURNA ČINJENICA

- Danas kada se žalosno urušavaju naše ključne kulturne institucije, „Novosti“ za mene predstavljaju prvorazrednu kulturnu činjenicu. Budući da sam fokusiran na teme iz domena kulture, s radošću mogu da kažem da kulturna rubrika i kulturni dodatak predstavljaju svojevrsnu misiju jednog višeg reda.

BOŽIDAR ĐUROVIĆ, REDITELJ: SPOJILI STE NESPOJIVO

- U svojoj dugoj tradiciji „Večernje novosti“ su spojile teško spojivo i dokazale kako nemoguće postaje stvarnost. Uprkos turbulentnim vremenima, usponima i padovima, „Večernje novosti“ su našle pravu meru između populističkog i elitističkog i zbog toga su jedne od najboljih dnevnih novina.

RADOVAN BELI MARKOVIĆ, PISAC: ČITAM VAS ČIM SE PROBUDIM

- „Novosti“ su godinama, od vremena mog pokojnog oca, čitan list u mojoj porodici. Danas su to prve novine koje pročitam čim se probudim. „Novosti“ su novine sa najrečitijim naslovima i po dnaslovima. U srpskoj kulturi „Novosti“ su nezamenljive u obeležavanju jedne epohe, a one su obeležile moj životni vek.

NEBOJŠA BRADIĆ, REDITELJ: AFIRMIŠETE KULTURU I TRADICIJU

- Izuzetno cenim „Novosti“ zato što o krucijalnim događajima naše epohe izveštavaju na popularan način, a pritom ostaju i opstaju sadržajne i informativne. O globalnim temama pišu sa kreativnim nacionalnim pristupom afirmišući kulturu i tradiciju Srbije. Želim „Novostima“ da i dalje budu „narodne novine“.

JOVAN DELIĆ, ISTORIČAR KNJIŽEVNOSTI: ODRŽALI UTICAJ U JAVNOSTI

- ČESTITAM vam što ste održali nivo čitanosti i uticaja u javnosti, a naročito što ste podigli svoje interesovanje za kulturu, i svojim kulturnim dodatkom stekli veoma visoko mesto u našem književnom životu. I u ovoj, Njegoševoj godini dali ste svoje priloge, što nije baš bila odlika najboljih srpskih publikacija.

DRAGAN ĐILAS, PREDSEDNIK DS: ISTINA KAO IMPERATIV

ČESTITAM vam veliki jubilej, sa željom da negujete tradiciju odgovornosti prema javnoj reči. Odnosi medija i političara nikada nisu idilični. Mediji i novinari su tu da u ime javnosti kritički preispituju rad političara, ali istina uvek mora biti imepartiv. Želim vam da u ovom vremenu velikih izazova sačuvate svoju publiku i želim vam mnogo uspeha u daljem radu.

VOJISLAV KOŠTUNICA, predsednik DSS: ISTRAJNO ZA SRBIJU

UVEREN sam da „Novosti“ žele da zadrže posebno mesto i ugled u srpskoj štampi i da potvrde vrednosti i izuzetnu tradiciju koju imaju. To znači da se mora biti hrabar i istrajan u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa koji su danas više nego ugroženi. Srbiju danas najviše ugrožava EU koja zahteva da se kao država i narod odreknemo Kosova. Već uveliko traje borba u javnosti Srbije da li Kosovo treba braniti ili ga se tiho odreći. Pritom, odricanje od Kosova je u suštini odricanje od naših nacionalnih i državnih interesa. Odricanje od nas samih. Uloga „Novosti“ je od neprocenjive važnosti kada je reč o ovoj sudbonosnoj odluci. Idu teška vremena, i presudne odluke koje će opredeliti sudbinu Srbije. Glas „Novosti“ će se čuti i važno je šta će „Novosti“ govoriti. Izbor je za Srbiju ili protiv nje. Taj izbor nam je nametnula EU i svako mora dati odgovor na njega.

DUŠAN PETROVIĆ, ZAJEDNO ZA SRBIJU: KREATORI JAVNOG MNJENJA

VeČernje novosti“ su u proteklih šest decenija postale nezaobilazni kreator javnog mnjenja i činilac javnog života Srbije. Sa uverenjem da ćete u godinama i decenijama koje su ispred nas snažno doprineti da naše društvo postane snažnije, a država jača u okviru porodice evropskih zemalja, želim vam mnogo uspeha.

MLAĐAN DINKIĆ, PREDSEDNIK URS: GLASNIK I OBIČNIH LJUDI

JUBILEJI su rezervisani za evociranje i svečani ton, ali se „Novosti“ i ja već dovoljno poznajemo da mi nećete zameriti što ću ovom prilikom pričati o onome što me uvek pitate - o ekonomiji. Bio sam jednom u prilici da od vrsnog novinara i urednika „Ju-Es tudej“, čujem kako je ovaj list osamdesetih gradio svoju nezavisnost zbog koje je bio najtiražniji. Kada, recimo, objave negativnu kritiku o novom tipu motora koji testira „Dženeral motors“, a automobilski gigant pokušavajući da ih uceni povuče sve godišnje rezervacije oglasa, koje se mere sa šest nula, oni jednostavno kažu: „Ko te šiša. Idemo dalje“.

Taj nonšalantni stav počivao je na činjenici da je američka privreda bila toliko jaka da nijedan klijent nije bio nezamenjiv i nije mogao da uređuje novine. Tiraži u Srbiji nisu ono od čega novine žive. I izazova je za medije mnogo. Zato bih vama, kao i svim medijima koji se kao vi još uvek drže iznad vode, za rođendan poželeo upravo to - jaku privredu u Srbiji. Privredu u kojoj će oglašavača biti toliko da će vaša briga biti samo da vam tekstovi budu najbolji, najbrži, najzanimljiviji. Kako bi tek onda radili ono što „Večernje novosti“ decenijama unazad zaista najbolje znaju - pričali nam priče o životima i sudbinama „običnih ljudi“, onih koje kamere ne prate na svakom koraku. Priče zbog kojih svakog dana ne propustim bar da vas prelistam.

SULEJMAN UGLJANIN, MINISTAR I LIDER SDA: NASTAVITE SVETLU TRADICIJU

ŽELIM vam sve najbolje i još puno decenija izlaženja. Poznato mi je i da ste nastali na osnovu ideje Vladimira Dedijera, kao izdanje „Borbe“ koje će kratkim vestima, sa puno fotografija i atraktivnim naslovima omogućiti brzu i tačnu informaciju građanima. Priča se da je gospodin Dedijer tom prilikom rekao „ko da pročita sve ove duge članke iz ‘Borbe’? To je više za političare, nego za narod.“ Nastavili ste tu tradiciju do danas.

Ono što bih ubuduće želeo da češće viđam u vašem listu su prilozi o najsiromašnijim opštinama u zemlji. Voleo bih i da sa mnogo više pažnje i razumevanja izveštavate o problemima Bošnjaka u Sandžaku koji spadaju među onih milion najugroženijih stanovnika u Srbiji.

VUK DRAŠKOVIĆ, LIDER SPO: KRITIKUJTE SVE I SVAKOGA

VeĆ šest decenija, „Večernje novosti“ su značajno javno glasilo sa velikim tiražom. Nadživele su tektonske lomove posle pada Berlinskog zida, raspada SSSR, Varšavskog pakta i krvavog ubistva Jugoslavije, države u kojoj su živele svoje zvezdane godine. U tim lomovima, „Novosti“ se nisu snalazile, a često su promovisale opasne zablude i mitove u srpskom narodu. Sa proživljenim iskustvom, „Večernje novosti“ bi trebalo da se modernizuju po ugledu na evropska glasila tog formata, da budu kritične prema svemu i svakome, da edukuju čitaoce i usmeravaju ih ka toleranciji i negovanju temeljnih vrednosti našeg naroda. Da promovišu najbolje pojedince u nauci, kulturi, obrazovanju, medicini, da budu zatvorene za sve korifeje nacionalne, ideološke ili religijske mržnje i slepila.

NIKOLA HAJDIN, PREDSEDNIK SANU: DOBAR REJTING

- Čestitam „Novostima“ ovaj značajni jubilej. Nije lako održavati dobar rejting u turbulentnim vremenima i obezbediti prostor u novinama za nekomercijalne teme kao što su nauka i umetnosti.

LJUBIŠA DIKOVIĆ,NAČELNIK GENERALŠTABA VS: ISTINSKE VREDNOSTI

U IME svih pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, srdačno Vam čestitam. Siguran sam da će „Večernje novosti“ i u godinama koje su pred nama informisati svoje čitaoce o svim bitnim i zanimljivim događajima u zemlji i svetu, kao i da će nastaviti da afirmišu istinske vrednosti na kojima počiva naše društvo.

Koristim ovaj značajan jubilej i da Vam zahvalim na profesionalnom izveštavanju o aktivnostima Vojske Srbije, promovisanju vojničkih tradicija Srbije i vojnog poziva. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Uz iskrene čestitke, „Večernjim novostima“ želim svaki uspeh, još veći tiraž i mnogo dobrih naslova.

ALEKSANDAR ČEPURIN, AMBASADOR RUSIJE: OZBILJAN I VAŽAN LIST

VEČERNjE novosti“ jesu prve srpske novine s kojima sam se upoznao još pre nego što sam došao da radim u Beogradu. Tek kasnije sam shvatio koliko je to ozbiljan i važan list u Srbiji.

Nadam se da će se pozitivna pažnja prema Rusiji, kao i prema odnosima Srbije i Rusije, samo povećavati. Sad smo tek na početku puta ka raznovrsnoj saradnji, koja će biti od uzajamne koristi u 21. veku. Ova saradnja će pomoći našim narodima da žive bolje čuvajući prijateljstvo i svoje korene. Srećan rođendan!

IVAN MRKIĆ, ŠEF DIPLOMATIJE: „NOVOSTI” UVEK JEDINSTVENE

NOVOSTI“ su za mene uvek bile jedinstvene. Još od najranije mladosti sam ih doživljavao kao vrlo vešti melange - ozbiljnih i pouzdanih političkih vesti sa informacijama o našoj običnoj svakodnevici. Otkako pamtim, „Večernje novosti“ su bile najčitanije. Dakle, neko je odavno bio mudar da postavi taj dnevni list tako da se dopada najširoj javnosti svih uzrasta i opredeljenja. Posebnu važnost ovom listu dajem zbog njegovog prisustva i van Srbije, praktično svuda u regionu. Kad sam službovao u inostranstvu, voleo sam da mi prijatelji, od kuće, pošalju baš „Novosti“. Želim vam da nastavite da trajete, ali kvalitetom, kao i do sada!

VLADIMIR BUMBAŠIREVIĆ, REKTOR BU: PROFESIONALNO IZVEŠTAVANJE

Izuzetno mi je zadovoljstvo da vam u ime rektorskog kolegijuma Univerziteta u Beogradu i svoje lično ime čestitam značajan jubilej, 60 godina vašeg lista. Želim da, kao i svih ovih proteklih godina, i ubuduće vaše čitaoce blagovremeno, objektivno i profesionalno izveštavate o svim važnim dešavanjima u svetu i kod nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Misko

15.10.2013. 22:36

Nase Vecernje novosti citao je moj stari od kako pamtim, a posle njega i ja. Mnogo srece i velikih tiraza i u buducnosti. Zasluzili ste ove goren navedene cestitke kojima se i ja pridruzujem, sa zeljom da vam i moj sin cestita 100-ti jubilej. Pozdrav svim zaposlenim, Misko Zvornik, Republika Srpska

Vule

15.10.2013. 23:24

Ja imam 23 godine moj pokojni otac je svakoga dana kupovao Novosti i donosio ih kuci,njega vise nema ali meni je sa moje 23 ostala navika da svakodnevno kupim i procitam Novosti. Zelim vam srecan jubilej i da ostanete najbolji kao i do sada!

bella

16.10.2013. 01:50

Srecan Vam rodjendan i budite i dalje profesionalni,objektivni i uspesni.Cestitam od sveg srca iz daleke Kanade.

Svetionik slobode misli

16.10.2013. 03:37

Cestitke najboljim novinama i najinventivnijim novinarima sa posebnim shmekom, u Srbiji. Najbolji i najslobodniji veliki sajt u Srbiji! Blic odavno drze razne interesne grupe i lobiji, feministicki na prvom mestu, koji ima za cilj putem cenzure i propagande moderki, 'prevaspitavanje muskaraca u Srbiji'. B92 se iscupao iz kandzi cenzurista i imitira Vecernje novosti sto je pohvalno. Kurir standardno, ko vise plati ima 'svoju istinu' Rts drzavni sajt, polucenzura. Ostale ne citam.

MatijaBG LDP/DS

16.10.2013. 08:20

Ponovicu najpametniju izjavu i jedinu vrednu pomena u ovom textu....Kritikujte sve i svakog!

Ivan Krstic

16.10.2013. 09:32

Cestitam veliki jubiljej i zelim vam da natavite posao koji radite nepristrasno,objektivno i blagovremeno.40 godina se novosti citaju u mojoj kuci generacijski...nema vam zamene...srecno i da se citamo jos dugo.Vas jubilej je i moj.

MatijaBG LDP/DS

16.10.2013. 10:23

Uf,vidim svi se utrkuju da Vam cestitaju jubilej,ali se bas ne utrkuju da Vam finansijski pomognu......pazite se utrkivaca!

Miki BG

16.10.2013. 17:20

@MatijaBG LDP/DS - Što bi iko pomagao privatnu firmu i dok neko od pljačkaša, a zna se i ko su, krivično ne odgovara.

Milovan

16.10.2013. 12:31

Čestitam Vam ljubilej 60 godin izlaska Vaših novina. Želim da, kao i svih ovih proteklih godina, i ubuduće me blagovremeno, objektivno i profesionalno izveštavate o svim važnim dešavanjima u svetu i kod nas.

Momcilo Todorovic

16.10.2013. 13:39

Bravo,bravo,bravo !!!!! Svim zaposlenim u ,,Vecernjim novostima"cestitam 6O godina, postojanja,pravljenja najtiraznijih novina.Naravno,podrazumeva se i najkvalitenije,sto ni malo nije lako..Skola ,,Novosti" reprodukuje svoje kadrove na najbolji nacin sto se vidi i po tirazu.Citam ih,i mogu bez preterivanja reci da na nasim prostorima nemaju konkurenciju,i dugo je nece imati.Posebno bih pohvalio neimare prvih stranica,i tvorca nedeljnog izdanja.Zelja mi je,da kvalitet i tiraz odrzite sto duze.

BataCvele

16.10.2013. 14:10

Cestitam vam jubilej iz Momence, IL, SAD. Davno pre 30 godina kada sam ziveo u Loznici voleo sam da ujutro odem na kafu do kafica Prolece i uz kafu procitam Novosti. Danas uz kafu u krevetu svako jutro procitam vesti na vasem web sajtu. Hvala i ziveli mi mnogaja ljeta.

Maculin

16.10.2013. 16:58

I ako sam u Americi vec 56 godina, nikad necu da zaboravim svakodnevno kupovanje "Vecernih Novosti", od prvog broja sve dok nisam napustila Beograd. Cestitam .