Niš: Poklonio četiri vozila policiji

Tanjug

07. 09. 2013. u 15:43

Ниш: Поклонио четири возила полицији
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić predao je predstavnicima niške Policijske uprave četiri vozila koje je grad obezbedio za rad novoformirane interventne jedinice

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić predao je predstavnicima niške Policijske uprave četiri vozila koje je grad obezbedio za rad novoformirane interventne jedinice, čime se stvaraju uslovi za uspešno izvršavanje zadataka na podizanju opšte bezbednosti na ulicama Niša.

Perišić je rekao da su se on i predsednik Skupštine grada Mile Ilić dogovorili da se odreknu kupovine vozila za potrebe grada, koja je bila planirana za ovu godinu, i da ta sredstva iskoriste za pomć Policijskoj upravi u Nišu.

"Ovo nije potez jednog čoveka, ovo je potez ekipe i ljudi sa kojima radim", kazao je Perišić na svečanosti primopredaje vozila, kojoj je prisustvovao i direktor policije Milorad Veljović.

Gradonačelnik Niša je naveo da je to primer koji pokazuje da će grad i policija raditi zajedno na podizanju opšte bezbednosti do najvišeg novoa i da prisustvo policije na ulicama Niša u velikoj meri doprinosi podizanju te bezbednosti.

Perišić je rekao da je sledeći zajednički korak grada i policije postavljanje bezbedonosnih kamera i naveo da je pomoć policiji bila podstaknuta prilikama u kojima se policija našla prošle zime, kada je grad bio donator i zimskih guma za njihove automobile koji nisu bili opremljeni za izlazak na teren po snegu.

Grad će pomoći i drugim službama u saradnji sa društveno odgovornim firmama koje rade u njemu, kazao je Perišić na svečanosti, kojoj su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva pravde Danilo Nikolić i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović je kazao da su policija i grad na istom putu, a taj put je borba protiv kriminala i korupcije, kao i briga o opštoj bezbednosti.

On je podsetio da su sa Perišićem, prilikom njegovog dolaska na čelo niške policije, obećali da će Niš učiniti jednim od najbezbednijih gradova u Srbiji i da će vratiti mir i spokojstvo građanima.

"U velikoj meri to obećanje smo ispunili i istrajaćemo do kraja u borbi sa svim vidoma kriminala. U toj borbi neće biti povlašćenih i zaštićenih", kazao je Grekulović.

Veljović je rekao da očekuje da ovakav primer pomoći slede i druge opštine i da je pomoć grada Niša primer kako zajedno može da se radi u interesu građana.

Vozila će služiti policiji, ali će ona biti korišćena isključivo u ineteresu građana i njihove bezbednosti, kazao je direktor policije.

Grad je za potrebe niške policije obezbedio četiri vozila marke "ševrolet orlando", a lokalni "Parking servis" je vozila opremio savremenim lap-topvima koje je Grekuloviću uručio direktor te službe Marko Janković.

Predstavnici policije su Perišiću uručili prigodan poklon u znak zahvalnosti gradu za učinjenu donaciju. Na vozilima se, osim policijskih oznaka i opreme, nalazi i grb grada Niša.

VELJOVIĆ: SMEŠTAJ ZA ODRED NISKE ŽANDARMERIJE U KASARNI

Direktor policije Milorad Veljović rekao je u subotu u Nišu da će odred žandarmerije u tom gradu biti smešten u jednoj od kasarni i da se o tome razgovora sa Vojskom Srbije i Ministarstvom odbrane. Žandarmerija je ozbiljna jedinica i ona nije potrebna samo policiji već je potrebna celoj državi, kazao je Veljović koji je tokom boravka u Nišu posetio Policijsku upravu i Odred žandarmerije i razgovarao sa njihovim starešinama.

"Ponosan sam na policiju i na žandarmeriju", kazao je Veljović govoreći o stvaranju boljih uslova za rad žandarmerije u Nišu. Odred žandarmerije u Nišu trentno se nalazi na prostoru ranijeg preduzeća "Srbijatrans".

Komandant žandarmerije pukovnik Milenko Božović je, govoreći o bezbednosti u Kopnenoj zoni bezbednosti, rekao je da je na osnovu izveštaja sa terena stanje bezbednosti u zoni redovno i normalno.

Odgovarajući na pitanje novinara da li istrage protiv pojedinih pripadnika žandarmerije utiču na njihov rad, Božović je rekao da Sektor unutrašnje kontrole MUP-a radi svoj posao i da kada predmeti budu okončani javnost će biti upoznata sa rezultatima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ivica

07.09.2013. 21:02

Ako neko misli da će skoro postavljenog načelnika niškog MUP-a Grekulovića ovim neko da kupi,mislim da greši ! Mislim.

4c

08.09.2013. 09:27

Ovo je veleizdaja!Zar "zastava" ne proizvodi vozila u Srbiji?Zamisli da americka,njemacka itd.policija vozi uvozna vozila pored svojih!?

Zoran1

08.09.2013. 20:42

Sramota da Srbija nije u stanju napraviti kvalitetna policijska ili bilo koja druga kola domace proizvodnje vec mora uvoziti. :(

Milorad

17.09.2013. 07:54

Meni se iskreno sviđa devojka pored fotografa u beloj haljini..........................mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bas mi se sviđa!A sve ostalo mi je fujjj!