Dačić ambasadorima: Za Prajd prvo bezbednosna procena

04. 09. 2013. u 19:23

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas još nije dobio pismo 14 ambasada u kome podržavaju Paradu ponosa

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas još nije dobio pismo 14 ambasada u kome podržavaju Paradu ponosa i istakao da je za njeno održavanje potrebno prvo napraviti bezbednosnu procenu.

"Mi nikada nismo bili protiv održavanja parade ponosa ali prvo treba napraviti bezbednosnu procenu, ne treba se zaletati", poručio je Dačić.

Kako je dodao, to je delikatno pitanje jer ćemo imati pritiske iz Evrope da se Parada održi i svaka druga odluka bila bi tumačena kao naša nespremnost.
"Ipak, ima nešto što je važnije a to je bezbednost i zato ćemo uraditi veoma ozbiljnu bezbednosnu analizu", kazao je Dačić u Vlasotincu, gde je otvorio novi pogon firme "Elrad".

Premijer je podsetio da je u Srbiji dosad bilo Parada ponosa, ali i onih koje nisu održane i da zato treba ozbiljno razmotriti bezbednosnu situaciju.

Ambasade više evropskih zemalja, Kanade i Australije podržale su održavanje Parade ponosa u Beogradu i pozvale srpske vlasti da obezbede miran i siguran ambijent za učesnike povorke.

Pismo, koje su potpisali predstavnici 14 ambasada u Srbiji, upućeno je premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, kao i Goranu Miletiću, članu organizacionog odbora Parade ponosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

mića

04.09.2013. 23:42

Poštovana gospodo, zar vama nije jasno da smo mi već 20 godina gej populacija. Toliko traje vaše jahanje, pa zato nisu potrebne bilo kakve parade. Paradiramo zaluđeni svaki dan ulicama, ne znamo gde nam je glava, a gde ...... a vi uzjahali pa ne silazite.

građanin

05.09.2013. 06:47

Нека изаберу највеће двориште од тих 14 амабасада које подржавају,ето им поноса и забаве...