Mihalkovu šest hektara zemlje na kosovskoj Mokroj Gori

Tanjug

04. 09. 2013. u 17:10

Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu

ZUBIN POTOK - Skupština opštine Zubin Potok, na inicijativu opšinskih odbornika i grupe građana, dodelila je slavnom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, potvrdio je danas Tanjugu predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

U odluci Skupštine opštine Zubin potok se naglašava da se zemlja slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu.

Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu, navodi se u saopštenju.

Nikita Mihalkov je poslednji put boravio u Srbiji u julu ove godine na Festivalu evropskog filma na Palićkom jezeru. Tada mu je, kao i slavnom srpskom režiseru Emiru Kusturici, dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka".
Mihalkov je tada izjavio:"Nije važno da li sam dobio nagradu, važno je da volim Srbiju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Bojan @@

04.09.2013. 18:03

Sever Kosava je Srpski ....Ali moramo biti posteni prema sebi i drugima,Juzni i istocni deo kao i vecina centralnog oko Pristine je Albanski...I sta je tu je idemo dalje...

MatijaBG LDP

04.09.2013. 19:04

Mihalkov je sjajan i svakako odlicna ideja,a ne bi bilo lose da i u Srbiji nastane slicna ideja.

cetnik

04.09.2013. 19:12

koliko samo u srbiji ima zemlje na koju niko nije zgazio decenijama sledite ovakav primer