Đukić Dejanović od srede u poseti Kubi

Tanjug

03. 09. 2013. u 23:15

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović započeće u sredu trodnevnu posetu Kubi, na poziv kubanskog ministra zdravlja Roberta Moralesa Oheda

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović započeće u sredu trodnevnu posetu Kubi, na poziv kubanskog ministra zdravlja Roberta Moralesa Oheda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, poseta Kubi detaljano je planirana nekoliko meseci unapred, kako bi se Đukić Dejanović, na najbolji mogući način, upoznala s Nacionalnim zdravstvenim sistemom Kube, njegovim vodećim programima i uspesima, sistemom obrazovanja kadrova i zdravstvenim, nastavnim i istraživačkim centrima.

Đukić Dejanović će se upoznati i s rezultatima postignutim u oblasti biotehnologije, proizvodnje vakcina i generičkim lekovima.

Ministri zdravlja Srbije i Kube razgovaraće i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje koja podrazumeva stručna usavršavanja, razmenu stručnjaka i prenos iskustava i znanja koja se odnose na oblast biotehnologije, u kojoj je Kuba daleko napredovala, ali i na oblast hirurgije za koju je kubanskim kolegama potrebna pomoć srpskih eksperata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

panter

04.09.2013. 12:31

A najjaci su ministri kada kazu da ne idu na godisnji odmor jer imaju toliko posla. A kada pogledate pozadinu, da oni obilaze svet, pa povedu malo i porodicu. Pa zasto bi i isli na odmor, kada im ovako bolje. Sve o trosku gradjana

Zoran1

06.09.2013. 08:53

Nije cudo da je Srbija u ekonomskom haosu dok se ovakve i kao fol drzavni funkcioneri setaju svetom a narod placa njihove setnje i provode.