Crkva obnavlja Pribojsku banju

02. 09. 2013. u 22:30

Pribojska banja vraćena je crkvi, a posle prve faze radova na uređenju i obnovi posao u njoj će naći 150 zaposlenih - izjavio je u ponedeljak epsikop mileševski Filaret

PRIBOJSKA banja vraćena je crkvi, a posle prve faze radova na uređenju i obnovi posao u njoj će naći 150 zaposlenih - izjavio je u ponedeljak epsikop mileševski Filaret. Banja će ostati u sastavu Kliničkog centra Užice, sa kojim će biti sklopljen poseban ugovor.

U trećoj i najvažnijoj fazi projekta obnove planirana je izgradnja velikog hotela, a iz Fonda za razvoj Srbije očekuje se kredit u iznosu od milion evra.

- Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca. U prvoj fazi biće obnovljen postojeći hotel, kao i bazen i kupatilo, a u drugoj će se rraditi na pomoćnom objektu, dijagnostičkom centru, u kojem će biti smeštene prostorije za fizikalnu terapiju.

Filaret ističe i da će Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja da zaštiti vodu Pribojske banje, što će ograničiti njenu ekploataciju.

Mileševska eparhija je zajedno sa saobraćajnim institutom pripremila sve projekte obnove Banje. U ovoj episkopiji kažu da će radovi na izgradnji savremenog lečilišta početi za neki dan.

- Nećemo dozvoliti da se ponovo prave propusti - naglašava vladika. - Pisani dokazi i svedočanstva lekara iz Pribojske banje potvrđuju da je ranije bilo i po 200 hiljada pregleda godišnje, a gde su pare od toga. To se mene kao vladike ne tiče jer za Banju odgovaram od primopredaje 15. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rade

03.09.2013. 15:42

200 000 pregleda godisnje bilo bi oko 550 dnevno? Episkop Filaret mnogo uvećo?