Četiri sata čekanja na Horgošu za izlaz iz Srbije

Tanjug

17. 08. 2013. u 09:37

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su do 60 minuta, osim na Horgošu, gde se na izlasku iz Srbije čeka okočetiri sata. Obustavljen saobraćaj na auto-putu od Ražnja do Aleksinca

Na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko četiri sata na izlazu iz Srbije, a na ostalim prelazima vozila se zadržavaju između 30 i 60 minuta, rečeno je u Auto-moto savezu Srbije.

Saobraćaj je pojačan, ali nigde još nema velikih gužvi, rekao je Tanjugu dežurni u Operativnom centru AMSS- a Jovica Mitić.

Na naplatnim rampama, na autoputevima, takođe nigde nema većeg zadržavanja vozila.

Mitić je kazao da je jedino na autoputu Beograd - Niš, u smeru ka Nišu, u subotu od 11 do 18 časova, na snazi obustava saobraćaja između naplatnih stanica Ražanj i Aleksinac zbog hitnih radova.

Vozila se preusmeravaju na alternativni put Ražanj - Aleksinac i kod naplatne rampe Aleksinac mogu opet da se vrate na autoput prema Nišu.

Prema informacijama Operativnog centra AMSS, prvog dana vikenda, na važnijim i frekventnijim putnim pravcima u Srbiji, pojačan je intenzitet saobraćaja.

Iz Javnog preduzeća Putevi Srbije upućen je apel vozačima da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi ubrzali protok vozila kroz naplatne kanale.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 81 saobraćajna nezgoda, u kojima je 39 lica teže i lakše povređeno, a dve osobe su izgubile život. U Beogradu je zabeleženo 39 nezgoda u kojima je 16 ljudi povređeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije