Gazde radnicima dale trojku

B. STJELJA

24. 06. 2013. u 21:28

U istraživanju Unije poslodavaca Srbije privrednici ocenili zaposlene mahom kao neodgovorne i nestručne. Tek trećina menadžera zadovoljna učinkom radne snage

MeĐu radnicima i direktorima u Srbiji nema razumevanja. Tek završeno istraživanje Unije poslodavaca Srbije pokazuje da rukovodioci u privatnim firmama svoj kadar ocenjuju kao nedovoljno posvećen, neefikasan i neodgovoran, i primećuju da je kolegijalnost među radnicima na najnižem nivou u dve decenije. U sindikatima tvrde da direktori preteruju, ali ne spore da radnici nisu „puni elana“. Za takvo raspoloženje, međutim, upravo krive menadžere koji imaju očekivanja, a daju sve manje plate.

- Svega 36 odsto menadžera misli da zaposleni ispunjavaju sve radne zadatke, dok petina rukovodioca smatra da zaposleni odrađuju posao bez ikakvog interesovanja - kaže Dragoljub Rajić, direktor UPS.

Tek je, po mišljenju poslodavaca, 31,8 odsto radnika efikasno svih osam sati, ali tek trećina zaposlenih pokazuje stručnost na radnom mestu. U preduzećima se posao, kad god je to moguće - tvrde direktori - izbegava ili odlaže, na pauzama se ostaje znatno duže, a rad se doživljava kao prinuda.

- Primećen je trend međusobnog udaljavanja zaposlenih u odnosu na prethodne decenije i svođenje kolegijalnih odnosa na čisto „tehničke odnose“ - dodaje Rajić. - Ova dehumanizacija značajno utiče na smanjenu produktivnost, jer se pojedinci na radnom mestu osećaju otuđeno, ne pripadaju dovoljno kolektivu i kao ličnosti nisu dovoljno poštovane. Zaposleni u stranim kompanijama imaju veći strah od otkaza i ređe izlaze kolegama u susret, dok je u preduzećima gde su zarade manje od prosečne kolegijalnost daleko izraženija i veoma često kolege menjaju smene, međusobno se druže i pomažu jedni drugima.

U Industrijskom sindikatu Srbije pak smatraju da ovakva istraživanja služe samo da se što pre liberalizuje Zakon o radu, koji će biti nauštrb zaposlenih, i da se usvoji Zakon koji faktički zabranjuje štrajk:

- Poslodavci radnike plaćaju mizerno, smanjili su im sva prava, ne prijavljuju ih, drže ih u lošim uslovima... Naravno da su onda takvi radnici nezadovoljni - kaže Negoslav Jovanović, predsednik ovog sindikata.

LOŠA ORGANIZACIJA

Domaćim preduzećima nedostaje kvalitetan upravljački kadar sa najmanje pet godina praktičnog radnog iskustva - smatra Rajić. - U svakom drugom preduzeću je skoro 15 odsto zaposlenih u nekom trenutku besposleno ili nije znalo šta tačno treba da radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Predrag

24.06.2013. 22:02

@ - Los rukovodilac stvara lose odnose medju ljudima, on je taj koji treba da stvori dobru klimu, da podstakne ljude. Nasi rukovodioci su se toliko udaljili od zaposlenih i od realnosti, da je to strasno..

Singidon

24.06.2013. 22:30

Pretpostavljam da su ocene da su radnici neodgovorni, neefikasni i nestrucni vrlo blizu istine. Ali, vajni menadzeri iz unije poslodavaca olako prelaze preko cinjenice da im ti radnici nisu pali s Marsa vec da su ih sami zaposljavali. E sad, da li su ih tako nestrucne birali po nekoj rodjackoj, zemljackoj ili stranackoj osnovi, to oni najbolje znaju! Ili su, mozda, i sami nestrucni pa su birali nekoga od koga ne moraju da se plase da bi svojom strucnoscu mogao vrlo brzo da im preuzme polozaj!?

anka gotovanka

24.06.2013. 22:32

Poslodavci preko "strucnih menadzera" MOBINGUJU ZAPOSLENE.Svakog poslodavca staviti da radi u uslovima koje je sam propisao i za platu koju daje radnicima , i da od toga zivi pa posle sprovesti anketu.

UInostranstvuJeSpas

24.06.2013. 23:08

A kako bi tek radnici ocenili polupismene šefove od kojih ne mogu da nauče ništa ni o poslu niti poslovnoj etici i gospodskim manirima ? Imam 12 godina radnog iskustva, promenio sam 5-6 delatnosti, isto toliko firmi i ne mogu da se načudim ko su sve gazde i upravnici ( menadžeri ) u ovoj zemlji ( Beograd konkretno). Većina od njih pada i na običnom testu kućnog vaspitanja a da ne elaboriramo dalje o struci, korporativnoj kulturi itd itd

Miloš

25.06.2013. 08:11

Ovo vam je smešno istraživanje, trebalo je ispitati obratno. Šta očekuje poslodavac da za platu koju daje, s kojom radnik ne može da preživi ni skromnih 5 dana, da mu radi vrhunski po svim svetskim standardima. Pri tom ponašajući se prema njemu kao robovlasnik iz 13. Veka.

Miloš

25.06.2013. 08:13

Najbolji i najisplativiji radnik je zadovoljan radnik. Nadam se da će poslodavci to shvatiti!

aca

25.06.2013. 09:29

Dok ti tzv. menadzeri ili poslodavci zgrcu bogatstvo u ovim mutnim vremenima, njihovi radnici jedva uspevaju da prezive do sledece plate i onda im cudno kako ti radnici nisu motivisani ...

mm

25.06.2013. 10:52

Iz iskustva na obe strane mogu da kažem da je mnogo licemerja i dvoličnosti u odnosima menadžera prema zaposlenima, tako da im se to vraća istom merom. Mnogi nazovi menadžeri (obične poslovođe) daju sebi na značaju preko svake mere i realnih kriterijuma. Da bi se održali prave radnu atmosferu "bolesnom" okreću ljude jedne protiv drugih. Kolegijalnost se tako gubi i radni učinak pada. Nije plata jedino merilo, ljudi moraju da osete da su bitni i poštovani u svojoj radnoj sredini.

zoki

25.06.2013. 13:25

Neznam stvarno zašto smo cenjeni kao radnici po belom svetu a kod kuće nas ponižavaju. Trebalobi dase ogledaju na tog (bilo je članak napisan u novinama) G. poslodavca koji svoje radnike poštuje i ceni, pa za 10 godina rada deli ručni sat a za 20 god. kola a tek za 30 god. stan od 30.000 EU ! Šta reći i komentarisati ! MALO je takvih poslodavaca. Po neki put i jeste da treba da budemo samokritični i da malo naučimo od JAPANACA kako to treba izvršavati radne obaveze.