Dačić: O odgovornosti Obradovića posle 28. juna

Tanjug

24. 06. 2013. u 16:46

Дачић: О одговорности Обрадовића после 28. јуна
Premijer je izjavio danas da je još rano govoriti o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića u vezi sa aferom oko maturskih testova iz matematike i srpskog

BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je još rano govoriti o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića u vezi sa aferom oko maturskih testova iz matematike i srpskog i da će o tome bii reči posle 28. juna, kada na dnevni red dođe rekonstrukcija vlade.

Na pitanje novinara kako gleda na zahteve prosvetnih sindikata za smenu Obradovića, premijer je odgovorio da treba jasno ispitati svačiju odgovornost.

"Kao što sam više puta rekao, treba jasno odrediti ko je koliko zaslužan a koliko kriv zašto postoje određeni problemi. Nemam nameru nikoga da branim", rekao je Dačić.

Napomenuvši da se na "provaljivanju" testova nije radilo samo ove godine, već i prošle i "ko zna koliko unazad", Dačić je istakao da "ne možemo da živimo u lažnoj državi u kojoj se sve falsifikuje".

On je poručio da je u ovom trenutku potrebno naći rešenje koje je u interesu dece i da će "o političkim reperkusijama biti reči kasnije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

na celom svetu samo Crvena Zvezda

24.06.2013. 17:03

Sve ono sto ste mogli da donesete iz 90-ih, uspesno ste doneli. Na zalost svakog normalnog coveka u ovoj zemlji vi ste docekali 6.oktobar. Ne postoje gori ministri od sps-ovaca, nema vecih bandita od njih. Njima uz rame mogu da stanu jos samo dinkicevci, jer oni su paraziti kakvi su bili julovci u to zlo doba. Svi su isti, od zuti preko SNS-a, obraz kao djon, preletaci, mene samo zanima dokle ce ovaj narod da cuti? A kad bolje razmislim ko ce da ga povede kad ste svi banditi...

darko

24.06.2013. 17:25

Bio bi lepo da ovaj blesavi narod shvati da naša deca postoje samo i iskjučivo radi ministra Obradovića jer ukoliko nema njega koji je smisao školovanja.Deca rastu ali on ostaje kao monumentalni spomenik kulture.Dačiću bolje smeni decu i izbaci ih sve iz škole nego da diraš nešto što provereno ne valja ali odoleva .

Dusan

24.06.2013. 18:19

Pa, dao je sebi malo vremena da bi smislio kako da izvadi svog politickog saborca iz problema. Zarko je od samog pocetka u sukobu interesa, a o silnim gafovima i propustima i kriminalnom odnosu prema prosvetnim radnicima da ne govorimo. Odgovorna je i cela garnitura onih nekompetentnih u njegovom resoru i svi bi trebalo da se sklone i prepuste mesto sposobnijim i kompetentnim ljudima koji ce na prvo mesto staviti decu, nastavnike i kvalitet nastave i obrazovanja.

ponovo devedesete

25.06.2013. 09:36

Mi nezaslužujemo boljeg ministra prosvete od ovog,jer nemamo dostojanstvo ! Samo u poslednjih 7 dana su nam više puta omalovažili decu,roditelje i ne računam.Je l' neko možda izašao ispred neke škole I digao glasić ? Prešli smo preko dečijeg truda,muke,stresa,preko poštenih prosvetnih radnika koji su javno rekli da ne žele da im pred očima neko krade dok smo mi ovde protestvovali kuckajući ! Sram nas bilo,ako nas prave budalama i stokom i zato će nas tek praviti takvim !

Aleksa

25.06.2013. 12:05

S'obzirom kakvu je sve štetu naneo našem školstvu u oba svoja mandata,ministar Obradović ne treba da bude smenjen,on treba da bude uhapšen !