NADZORNI odbor Kompanije „Novosti“ AD na današnjoj sednici jednoglasno je prihvatio neopozivu ostavku Manojla Vukotića na funkcije generalnog direktora i glavnog urednika svih izdanja Kompanije.

Na istoj sednici Nadzorni odbor imenovao je jednoglasno Ratka Dmitrovića za vršioca dužnosti funkcija koje je do sada obavljao Vukotić.

Dmitrović je rođen 1958. u Komogovini, na Baniji. Studirao je pravo i novinarstvo na Beogradskom i Zagrebačkom univerzitetu. Profesionalnu karijeru počeo je 1981. godine. Novinarske i uredničke poslove obavljao je u „Politici“, NIN-u, Radio-televiziji Srbije. Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Argument“. Poslednjih pet godina bio je glavni i odgovorni urednik frankfurktskih „Vesti“.

Po završetku sednice, Dmitrović je imenovao novinara političke rubrike „Večernjih novosti“ Milana Babovića za zamenika glavnog urednika, dok je za pomoćnika glavnog urednika imenovao Slobodana Reljića, sadašnjeg urednika nedeljnog izdanja „Večernjih novosti“.

Nadzorni odbor se zahvalio Manojlu Vukotiću za uspešan rad u Kompaniji „Novosti“, na čijem čelu je bio više od 12 godina.