Direktoru Lukoila orden Belog anđela

Tanjug

29. 03. 2013. u 18:20

Директору Лукоила орден Белог анђела
Generalnom direktoru kompanije Lukoil Srbija Aleksandru Panfilovu u petak je uručen orden Belog anđela prvog stepena zbog pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi
BEOGRAD - Generalnom direktoru kompanije Lukoil Srbija Aleksandru Panfilovu u petak je uručen orden Belog anđela prvog stepena zbog pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Visoko odlikovanje eparhije mileševske dodelio je u Klubu poslanika vladika Filaret, u prisustvu ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.

Vladika Filaret je rekao da se orden dodeljuje za pomoć Lukoila Srbiji, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i manastiru Mileševa.

Episkop mileševski je naglasio da Rusija i Ruska pravoslavna crkva pružaju veliku pomoć i podršku srpskom narodu u teškim vremenima.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin je rekao da je Panfilov mnogo dobrog učinio u Srbiji, i zahvalio SPC što ga je odlkovala.

Panfilov je kratko rekao da mu je ukazana velika čast i da će taj orden za njega biti podsticaj za dalju pomoć srpskom narodu.

Direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević je rekao Tanjugu da je Panfilov pomagao SPC i manastire i da je Filaret u znak zahvalnosti za podršku SPC na eparihijskom upravom odboru doneo odluku da mu se dodeli orden Belog anđela.

Filaret je tim ordenom hteo da se zahvali i ruskom narodu koji "Srbiji daje nesebičnu podršku svih ovih godina, kao i u borbi za Kosovo i opšti razvoj naše zemlje", dodao je Radojević.

Neke od donatorskih i sponzorskih akcija koje je inicirao i realizovao Panfilov su i podrška izgradnji Avalskog tornja, podrška projektima reditelja Emira Kusturice, kupovina inkubatora za bebe, humanitarni koncert u Leposaviću za Kosovo i Metohiju, podrška Paraolimpijskom komitetu - stonoteniserskoj reprezentaciji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mirjana zekovic

02.04.2013. 15:07

Gospodin Panfilov Aleksandar Vasiljević je kao generalni direktor Lukoila promovisao je u Srbiji najlepše vrednosti koje krase ruski narod: humanost,dobrotu,pravopslavlje i visoku poslovnost svoje kompanije.Neka s ponosom nosi ovo visoko odlikovanje "Orden Belog Anđela"simbol našeg neraskidivog jedinstva koje svet čini lepšim.