Afera mleko: Vlada smenila Boćanskog i Soča

Tanjug

četvrtak, 07. 03. 2013. u 15:22

Афера млеко: Влада сменила Боћанског и Соча
Vlada Srbije razrešila je Jana Boćanskog dužnosti direktora Uprave za zaštitu bilja, kao i Ivana Soča vršioca dužnosti direktora Uprave za veterinu
BEOGRAD- Vlada Srbije razrešila je danas Jana Boćanskog dužnosti direktora Uprave za zaštitu bilja, kao i Ivana Soča vršioca dužnosti direktora Uprave za veterinu u Ministarstvu poljoprivrede.

Kako se navodi u vladinom saopštenju, odluka o razrešenjima doneta je na sednici Vlade.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede juče je saopštilo da je predložilo Vladi smenu Boćanskog i Soča, kao i da će ostale najavljene promene izvršiti novi direktor Uprave za zaštitu bilja.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ranije izjavio da će u Ministarstvu poljoprivrede biti smenjena četvorica odgovornih za "aferu mleko".

On je tada najavio da će biti smenjeni direktori Uprave za zaštitu bilja i Uprave za veterinu, kao i načelnici Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane te uprave, zbog neposredne odgovornosti i nečinjenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Milos Ristanovic

07.03.2013. 15:42

Vlada je učinila pravu stvar,kaznia je "neke3 krivce z a afere oko mleka ali su glavni krivci ostali nekažnjeni ,ko zna možda će ih još nagraditi.

Srki

07.03.2013. 16:01

Ovom aferom nanesena je velika steta proizvodjacima koji su imali ispravnu robu unutar evro standarda od 0,05%, a takvih je puno. Jesic nije postovao zakonsku proceduru gde je trebao prijaviti slucaj inspekciji, sacekati analizu i pokrenuti odgovornost u skupstini. On je isao na medijski linc i ostetio proizvodjace koji su korektno radili. Nadam se da ce ga ti proizvodjaci tuziti, da dobiju odstetu, ali i posalju poruku drugima da postoji zakonska procedura i materijalna odgovornost za postupke.

Mis_Pigi

07.03.2013. 16:22

morao je ministar da odleti, nije dorastao svojoj funkciji jer za 24 sata saopštava javnosti nekoliko kontradiktornih infomacija

alex miles

08.03.2013. 03:57

@Mis_Pigi - A gde "ministar" da odleti ? Mozda nazad odkud je i dosao. Ne, takvi nikada ne lete. Ovi su lepo ususkani po partiskoj liniji, te nedodirljivi. A sto narod crkava, to vec nije u njegovoj "nadleznosti".

Pjotr Cibukov

08.03.2013. 14:07

@Mis_Pigi - Alex, zlopamtilo. Narod vec zaboravio da je doticni pravo iz zatvora sa presedanjem u SNS stigao u ministarsku fotelju, a ti sad tako. Ne brini, sada ce opet uhapsiti nekoliko sardina, proglasice ih za ajkule, i opet ce sve biti u redu.

snejks

07.03.2013. 19:55

samo želim da pitam a kada će da odgovaraju lica direktno koja su odgovorna za nadzor kukuruza u mleka na terenu , u prevodu koordinatiri veterinarske inspekcije kao i cela uprava za veterinu koja je bila nadležna za kontrolu hrane za životinje kao i mleka i bez njenoga potpisa i pečata ne bi mogao da završi nijedan littar mleka u prodavnicama u srbiji.

Mileva

07.03.2013. 21:23

Nije mi jasno zasto smenjuju direktore?! Zar oni nisu imali sluzbene vozace koji ih nisu vozili tamo gde treba vec ih vozili kojekude? Njih je trebalo smeniti, te neodgovorne vozace!

grax

07.03.2013. 21:28

A hoce li ti ,,odgovorni,, i stvarno odgovarati, ili su sad samo smenjeni, dok ne dobiju druga direktorska mesta u nekoj novoj deobi fotelja? I sta ce sad biti preduzeto da se deca u buducnosti vise ne truju mlekom i drugom hranom, i jeli danas u rafovima neko novo ispravno mleko ili ce se piti ovo otrovno, dok se ne potrose zalihe?

Zoran1

08.03.2013. 04:38

Drzavni vrh koji je dopustio tako nesposobnim ljudima da ugroze bezbednost hrane treba smeniti ne samo one na dnu.

potrosac

08.03.2013. 16:16

Jesic je pravilno postupio. Prvo je obavestio ministra pa kad on nije reagovao, obavestio je javnost. Ja imam pravo da kupim mleko, posaljem ga na analizu i objavim rezultat, ako je laboratorija ovlascena.A sto se tice smene, uvek sitna riba strada a ministar koji se nalupetao raznih izjava ostade, on je ponos SNS.