Dačić: FBI će nam pomoći u obuci kadrova

Tanjug

07. 02. 2013. u 10:04

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se u Vašingtonu sa direktorom FBI Robertom Milerom i rekao da su se njih dvojica tom prilikom dogovorili da ta institucija pomogne u obuci srpskih kadrova

VAŠINGTON - Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se u sredu u Vašingtonu sa direktorom Federalnog Istražnog Biroa (FBI) Robertom Milerom i rekao da su se njih dvojica tom prilikom dogovorili da ta institucija pomogne u obuci srpskih kadrova, ali i o razmeni podataka.

Dačić je rekao da je pozvao Milera da poseti Srbiju i dodao da bi to bila prva poseta u istoriji Srbije direktora FBI našoj zemlji.

"I moje dve posete su bile prve posete srpskih državnih organa FBI i mislim da je to pokazatelj da imamo veoma dobru saradnju koja će siguran sam dati doprinos i političkim odnosima između naše dve države", poručio je Dačić.

On je rekao da je zadovoljan sastankom sa Milerom i istakao da su tokom sastanka ponovili ono što je Miler govorio pre četiri godine, "a to je da postoji veoma veliki zajednički interes za razvoj naše saradnje koja jeste i operativna i u pogledu odluke naših kadrova".

Miler se, rekao je Dačić, zahvalio srpskoj policiji i bezbednosnim službama na svoj pomoći koju je Srbija davala svih ovih godina kada je reč o borbi protiv terorizma.

"Istakao je da informacije koje smo mi dali o islamskom ekstremizmu prilikom napada na ambasadau SAD u Sarajevu bile najkvalitetnije informacije koje su dobili", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, dogovorili su se da FBI pomogne u obuci srpskih kadrova i dodao da je do sada već nekoliko naših diplomaca završilo Akademiju FBI.

"FBI će najverovatnije u narednim mesecima shodno obdobrenju iz budžeta imati jedno lice u Beogradu koje će upravo biti zaduženo da sarađuje sa našim organima kada je reč o borbi protiv visokotehnološkog kriminala", naglasio je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Apis

07.02.2013. 11:11

Iako mi se ne objavljuju svi kopmentari , moram napisti neku rec na ovaj tekst .1) sad sa svojom kriminogenom strukturom u kojoj su glavni cia i fbi i jos po neke agencije izvoze terorizam po celom svetu (sto je opste poznato ali svi nabijaju glavu u pesak zbog straha od odmazde) ,2)Da li g-din dacic zeli da nase ljude obucavaju teroristi kako bi sto bolje sluzili njihovim ciljevima ? 3) sad sa nato-om globalni teroristi i neprijatelji covecanstva i ko to ne vidi onda je stvarno s..... !!!

zoks

07.02.2013. 11:26

@Apis - Apis@ ja mislim i tvrdim da ne postoji ni jedna osoba na svetu koja poznaje amerikanose a da ne vidi da su oni najveci teroristi,ubice,kriminalci,razbojnici,pljackasi na svetu!Ceo politicki,vojni,policijski,vrh im je korumpiran,zasnovan na pljackanju onih koji se ne mogu odbraniti!A ovo "burence"komunisticko koje je islo tamo bi trebalo u apsanu na dugogodisnju robiju!

Milan M.

07.02.2013. 11:49

Milan M.Nekome nije dovoljno ni ovo agenata sto vrsljaju po Srpskim teritorijama,koji ce vremenom vrbovati domace vucibatine da rade za njihovu korist.Slicno kao sa NVO,oni ih finansiraju,rade protiv interesa sopstve sredine i ne postoji nikakav zakonski akt kojim bi ih sprjecili.

Zika

07.02.2013. 17:34

@Milan M. - Savez s Amerikom je najbolji potez. Oni su nam uvek bili naklonjeni. Narocito su Slobu u pocetku cenili.

Jeremija

07.02.2013. 23:25

@Milan M. - Nemojte brkati loncice. Ovde nije rec o CIA, vec o americkom Federalnom istraznom birou koji se bavi iskljucivo suzbijanjem kriminala na tlu SAD, i to ukoliko izvrsilac krivicnog dela prebegne iz jedne federalne drzave u drugu. Takodje pruza strucnu pomoc na zahtev policijskih organa neke od saveznih drzava, odnosno Interpola i ostvaruje saradnju sa MUP-ovima stranih drzava.

GRU

07.02.2013. 14:20

Čuj FBI će imati jedno lice u Beogradu, pa u pola političkih stranaka kod nas su američki ljudi.

Srki

07.02.2013. 14:39

Ne znam da li o obuci nasih kadrova od strane FBI moze da odluci premjer samostalno ili bi to moralo na skupstinu? Sta gospoda iz ustavnog suda misle?

Stefan Perovic

07.02.2013. 16:07

Pa od 5 oktobra imamo vec FBI kadrove,zato je rasulo i haos u policiji i BIA i zato ti Dacicu namestaju afere.Ne gurajte nas na silu u narucje,onima koji su nas bombardovali uranijumskim bombama i oteli Kosovo.Prestanite vise da iritirate narod....

Jeremija

07.02.2013. 23:15

Ovo mora da je vic! Najveci deo visokostrucnih i visokoobrazovanih kadrova oteran je iz MUP-a Srbije. Retko ko u nasoj policiji ume da se uljudno ponasa, a stranim jezicima vlada vrlo mali broj. Koga ce to FBI da usavrsava. Priucene ruralne "serife"?

Pelikan

07.02.2013. 23:37

Realnost je rec o kojoj bi mnogi trebalo da razmisljaju,pa samim tim i ovaj susret premijera sa ljudima iz FBI je stvar potrebe ukoliko zelimo dobro svojoj zemlji...

sergio

08.02.2013. 07:17

Sta je , FBI treba jos kog spijuna u Srbiji pa i treba slati na obuku???kao kod nas ne mogu da se obuce?I ova vlast je pocela polako da se uvlaci Amerkancima.Vracajte Kostunicu na vlast.

bivsi_doktor

06.03.2013. 19:45

Ne mogu da verujem šta je sve u stanju da ovaj uradi protiv interesa svoje zemlje!