Smena direktora policije neće biti jedina stvar. MUP da se oglasi oko presretanja

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Nišu da se ne može sakriti ko je šta radio u aferi prisluškivanja i ukazao da je u Srbiji „očigledno sve dozvoljeno u borbi protiv političkih protivnika“.

U Srbiji su, kaže Vučić, sve vrste zloupotreba dozvoljene kada neko hoće da prebaci nešto političkom protivniku:

- Ako vi prisluškujete jednog novinara zbog tobož širenja nacionalne mržnje samo zato što znate da je u kontaktu sa Tomislavom Nikolićem i sa mnom, a onda skidate naše listinge i bazne stanice, onda ne može niko da mi objasni da je to rađeno iz razloga nacionalne bezbednosti jer svima je jasno o čemu je reč.

Vučić naglašava da se ne može sakriti ko je šta radio prilikom prisluškivanja njega i predsednika Srbije Tomislava Nikolića:

- Ako nemate papire, imate tehniku koja vam sve pokaže - rekao je Vučić parafrazirajući načelnika VBA Svetka Kovača, u intervjuu „Novostima“.

- Kada je reč o prisluškivanju, izneo sam najveći broj detalja, ali je interesantno da su neki rekli da su ti dokazi tajni. Ne znam šta je više neko mogao da očekuje i mislim da su činjenice bile mnogo gore od načina na koji sam ih predstavio. Ja sam pokazao rezultate. Ne možete da sakrijete ko je šta uradio - poručio je Vučić.

Šta je Vučić rekao o slučaju sa Miškovićem možete pročitati OVDE.

Vučić je dodao da ga je „pomalo sramota“ što ljude koji su se bavili prisluškivanjem nije sramota od činjenica vezanih za taj slučaj:

- Oni već danas izlaze u javnost kako nešto od toga tobože nije dovoljno ozbiljno.

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Dačića, koji je rekao da je moguće da su aferom prisluškivanja pokušali da igraju na kartu nesloge u Vladi i posvađaju ga sa Vučićem, on je rekao da to ne želi da komentariše.

Odgovrajući na pitanja novinara da li će insistirati na tome da se afera prisluškivanja dovede do kraja odnosno da li će jedini rezultat biti smena direktora policije Milorada Veljovića, Vučić je odgovorio da će sve biti dovedeno do kraja.

- Neće to biti jedina stvar. U rasvetljavanje će se ići do kraja - zaključio je Vučić.

KOLONA - Sve preliminarne izveštaje o presretanju kolone vozila u kojoj se nalazio predsednik Tomislav Nikolić, dobili smo, i sada očekujemo da vidimo kako i na koji način će reagovati Ministarstvo unutrašnjih poslova - rekao je Vučić u Nišu, u vezi sa istragom incidenta koji se dogodio 2. novembra na auto-putu Beograd – Niš.


DAČIĆ: DIREKTORA POLICIJE PREDLAŽEM JA

O njegovom mogućem uticaju na izbor novog direktora policije, Dačić je rekao za RTS da je pre godinu i po dana, na insistiranje Borisa Tadića, dogovoreno da Milorad Veljović obavlja tu funkciju do izbora.

- Mi smo imali korektnu saradnju i ja ne govorim o smeni uopšte nego da direktora treba izabrati u skladu sa zakonom. Veljović je pre sedam godina izabran. Svašta se za to vreme dogodilo, a on ima i uslove za penziju. Posle konkursa, komisija meni daje tri predloga, ja predlažem jednog, i Vlada ga imenuje, ali ministar može i nikoga da ne predloži - naveo je Dačić.

Novi direktor se, kako navodi, bira isto kao što je Jočić birao tadašnjeg direktora.

- To je ta profesionalizacija policije. Tu neće biti ništa nepoznato. U ovoj državi ima sto nekih konkursa. Zašto je promenjen direktor BIA? Pa, ovde nije problem međustranački odnos nego da u ovoj oblasti ne može da postoji višestruko komandovanje. U vojsci i policiji mora da se zna ko komanduje - ističe premijer.