BEOGRAD - Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić izjavio je danas da će zatražiti pomoć međunarodnih organizacija zaduženih za zastitu ljudskih prava i predstavništava stranih zemalja, jer mu je, kako tvdi, ugroženja bezbednost.

Dulić tvdi da mu je ugrožena bebednost zbog medijske kampanje jednog beogradskog lista protiv njega i njegovoj porodici i najavio da će zatražiti zaštitu međunarodnih organizacija.

"Podmetanja i falsifikati koji se nedeljama unazad iznose imaju za cilj da me kriminalizuju i predstave kao prebogatog korumpiranog političara. Što je najgore u toj kampanji nije pošteđena ni moja porodica, zbog čega nam je ugrozena bezbednost", naveo je Dulić u pisanoj izjavi.

On je podstio da poslednjih 20 dana nijedan broj jednog dnevnog lista nije izašao bez njegove slike na naslovnoj strani, i napomenuo da agraesivna kampanja ne prestaje, iako je protiv tog lista podneo niz tužbi zbog iznetih neistina.

"Budući da tokom trajanja ovog procesa nisam dobio adekvatnu zastitu nadležnih državnih organa, prinuđen sam da pomoć i zaštitu zatražim kod međunarodnih organizacija zaduženih za zastitu ljudskih prava i predstavništava stranih zemalja u Beogradu", naglasio je Dulić.

On je takođe zatražio da istražni organi provere svaku rečenicu napisanu o njemu i da o toku i ishodu istrage obaveste javnost, a ponudio je da se uporedi njegova imovinska karta od dana kada je preuzeo državnu funkciju do danas.