Srbija još čeka 60. loto milionera

Tanjug

27. 09. 2012. u 14:11

Србија још чека 60. лото милионера
Državna lutija Srbije objavila je da glavna premija za loto dostiže čak 2,05 miliona evra i da se još očekuje 60. loto milioner koji će se možda pojaviti već u petak kada se izvlači 77. kolo

Ko će biti novi LOTO milioner, pitanje je koje je u Srbiji poslednjih dana jedna od glavnih tema ljubitelja najpopularnije igre na sreću. Popularna „sedmica“ raste iz kola u kolo, a pred 77. kolo čije će izvlačenje biti u petak 28. septembra, glavna premija dostiže neverovatnih 2.050.000 evra. Na uplatnim mestima su gužve, igrači kombinuju svoje omiljene brojeve i nadaju se da će baš oni postati, ni manje ni više nego – šezdeseti srpski LOTO milioner!

Do sada je sreću da postanu dobitnici najpoželjnije premije kod nas, imalo ukupno 59 igrača iz različitih krajeva zemlje. Statistika pokazuje da su najviše sreće imali Beograđani, jer je čak 28 dobitnih listića uplaćeno u ovom gradu. Nišlije su slavile tri puta, a po dve premije su obradovale srećnike u Užicu, Novom Sadu, Bijeljini, Pančevu i Banja Luci. Loto milioneri žive i u Kragujevcu, Bačkoj Topoli, Donjem Milanovcu, Rumi, Čačku, Ttrsteniku i drugim gradovima u Srbiji.

Rekord u visini iznosa „sedmice“ i dalje drži dobitni tiket iz marta 2010. godine koji je vlasniku iz Kanjiže doneo čak 4,8 miliona evra. Višemilionska sedmica zabeležena je i u aprilu 2005. godine, kada je dobitnik iz Stare Pazove postao bogatiji za 3.967.626 evra, kao i u julu 2006. godine, kada je ponovo najsrećniji bio Beograđanin, koji je tada osvojio 3.219.530 evra. Tri puta do sada se desilo da su dobitnu kombinaciju pogodila po dva igrača, u maju 2005, martu 2007. i u februaru ove godine, kada su ovi srećnici podelili fond za dobitak.

Kako bi igračima ponudila više uzbuđenja, više igre, zabave i šansi za dobitak, Državna Lutrija Srbije je za sve one koji žele više od LOTO-a uvela i dodatne igre LOTO Joker, kao i LOTO Plus koje igračima nude dodatnu šansu za dobitak. Od uvođenja LOTO Plus igre, pre nešto više od godinu dana, čak četiri dobitnika su ostvarila milionske LOTO Plus dobitke! U avgustu ove godine, dva petka zaredom su bila srećna, jedan dobitniku LOTO Plus igre i drugi dobitniku Joker-a.

LOTO je najpopularnija igra na sreću, kako u Srbiji, tako i u svim evropskim i svetskim lutrijama. U našoj zemlji LOTO generiše 60 odsto ukupnih prihoda Državne lutrije Srbije, tako da najveći deo sredstava koje Lutrija uplaćuje u budžet zarad poboljšanja života građana dolazi upravo od LOTO uplata. Od 100 dinara koje igrač uplati za LOTO, 30 dinara daje za bolji život građana Srbije, a 50 dinara će biti deo možda baš njegove premije, ili premije nekog drugog igrača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Milos

27.09.2012. 14:30

"Od 100 dinara koje igrač uplati za LOTO, 30 dinara ide u republickci budžet, a 50 za premije." A gde je još 20????

Milos

27.09.2012. 14:52

@Milos - Pa Lutrija se i finansira iz republickog budzeta. Prema tome i dalje nije receno gde ide ostatak.