Šutanovac: Diković bez mrlje

M. R.

24. 01. 2012. u 19:35

Шутановац: Диковић без мрље
Saopštenje Fonda za humanitarno pravo, u kojem se načelnik GŠ optužuje za ratne zločine na Kosovu, potpuno je lažno, a u nekim segmentima i monstruozno - izjavio je ministar odbrane

SAOPŠTENjE Fonda za humanitarno pravo, u kojem se načelnik GŠ general-potpukovnik Ljubiša Diković optužuje za ratne zločine na Kosovu, potpuno je lažno, a u nekim segmentima i monstruozno - izjavio je u utorak ministar odbrane Dragan Šutanovac.

On je rekao da očekuje da će povodom saopštenja državni organi adekvatno reagovati i da će Diković zatražiti zaštitu na sudu, jer će to biti velika provera demokratije u Srbiji:
- Laičkim uvidom u lični dosije generala Dikovića može da se utvrdi da nije bio na pozicijama i lokacijama za koje ga Fond optužuje.
Pre postavljenja izvršene su sve provere o njegovom radu, a jutros smo izvršili provere u odnosu na dosije Fonda.

FHP je osporio podobnost novog načelnika GŠ i dostavio ”dosije” o njegovim, kako tvrde, ratnim zločinima počinjenim nad albanskim civilima.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

panter

24.01.2012. 20:27

Kada je obustavljena istraga o Dobrovoljackoj, nisam ih cuo da su se oglasili....

rasa

25.01.2012. 08:50

Strašno došlo je vreme kada će "nevladine organizacije" da postavljaju Načelnika generalštaba. Ko je Nataša Kandić, ko finansira taj fond? Pa mediji su krivi što joj daju prostor da blati sve što je dobro u ovoj našoj zemlji naravno po naređenju Soroša i njemu sličnim koji finansiraju taj fond. I šta će sada biti? Sud će doneti presudu, Soroš će rado da plati odštetu a Kandićka će i dalje nekažnjeno da talasa po zemlji Srbiji.

Milovan Milovanović

25.01.2012. 09:19

Ako ga Kandićka i ostali "antiratni profiteri" napadaju znači da je dobar za funkciju koju obavlja.

Sinjor Dobrav

25.01.2012. 10:44

A i zašto , kada god se neko ko je na poziciji javnoj ili na vlasti optužuje, to mora da bude tačno? Baš ne mora. A i nije baš da je uvek FHP iznosio istine. Ko poznaje Dikovića to zna, a i ko je malo upoznat sa izjavama i pričama Nataše Kandić , i to bi trebalo da zna kakva je ona. Tako da me ovo saopštenje FHP-a ne iznenadjuje, ali mi se ne svidja što prozivaju Dikovića. A opet u neku ruku, ko zna zašto je to dobro. Možda će ovaj neuspeh konačno začepiti usta FHP-u.

Ana

25.01.2012. 10:54

Svi znamo da Fond za humanitarno pravo, a samim tim i direktorka mu nisu uvek bili u pravu. Lepo je i pošteno što Šutanovac podržava prvog vojnika i verujem da će čitavo ministarstvo stati iza ove tužbe Dikovića, jer se radi o velikoj nepravdi!

gen. Zoki

25.01.2012. 11:24

Nekad sam mislio da je ovaj Fond za humanitarno pravo ozbiljna stvar, sad sam ubeđen da je to Ministarstvo odbrane, jer brani svoj ugled i svoje ljude!

Ahil

25.01.2012. 12:45

Očekivalo se da Šutanovac podrži svog generala, tako i treba kad je ovaj suočen sa ozbiljnim optužbama. Tžilaštvo je svoje reklo, sud će da donese presudu, pa ćemo videti. Lično verujem Dikoviću i ministarstvu odbrane!

Nata

25.01.2012. 13:06

Ko se još osvrće na FHP, pa valjda vam je jasno ko su ti ljudi, a i zar mislite da Šutanovac nije pitao SAD da li sme da postavi Dikovića za NGŠ VS. Pa ni jedan oficir višeg ranga ne može biti postavljen bez saglasnosti SAD. Ne mislite valjda da su stotine oficira penzionisani ili pobegli glavom bez obzira zato što su bili loši. Koliko sam ja upućen otišli su najbolji i oni koji su mislili svojom glavom, a ne glavom Pentagona.

Branimir

25.01.2012. 13:44

Potpisujem da je Diković bio pravi izbor i da je čovek besprekotran. Ne vidim potrebu FHP-a da ga optužuje za bilo šta. Ali s druge strane, ne možemo znati tudje skrivene namere, tako da se u trenutku nemoći preuzimaju očajničke mere.

nidža

25.01.2012. 15:32

A vi? I šta sad sledi? Netko bi trebalo da odgovara ili će se opet sve samo zataškati.