Kosovo: Srbi ojačali blokade, Beograd čeka odgovor Brisela

Agencije

17. 09. 2011. u 08:29

Косово: Срби ојачали блокаде, Београд чека одговор Брисела
Srbi sa severa Kosova i dalje na barikadama. Svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Pucnjava u selu Zupče. Stefanović: Čekamo odgovor Brisela na našu inicijativu. Jeremić: Nelegalna i nelegitimna akcija Kfora i Euleksa

Barikade na severu Kosova dodatno su ojačane na gotovo svim lokacijama. Svi važni putni pravci i dalje su blokirani. Najveći broj građana okupljen je na barikadama ka administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

22:20 POLICIJA POJAČALA PRISUSTVO U KOSOVSKOJ MITROVICI

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija pojačala prisustvo u mešovitim sredinama u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Hoti je precizirao da je policija uvela patrole u naseljima Bošnjačka mahala, Brđani, i Mikro-naselju, gde pored Srba žive i Albanci.

22:03 PUCNJAVA U SELU ZUPČE

Portparol kosovske policije Besim Hoti je potvrdio da se oko 20 časova čula pucnjava iz vatrenog oružja u regionu sela Zupče, gde žive Srbi i susednog sela Čabra, koje je nastanjeno kosovskim Albancima.

"Ne zna se tačna lokacija iz kog sela je pucano. Nema informacija o materijalnoj šteti ili eventualnim povređenima", rekao je portparol policije.

Nakon ove pucnjave Srbi su nedaleko od barikade koja je postavljena u mestu Zupče, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Ribariće, postavili još jednu barikadu. Na ovom putnom pravcu, koji vodi ka južnom delu Kosovske Mitrovice, na putu je preko obe kolovozne trake izručen šljunak.

20:53 KUSARI - LJILJA: U PONEDELJAK O TRGOVINI SA SRBIJOM

Kosovska ministarka trgovine i industrije Mimoza Kusari ljilja najavila je da će odluka o slobodnom uvozu robe iz Srbije biti primenjivana do ponedeljka, a onda je moguća ponovna blokada ukoliko vlasti u Srbiji nastave sa trgovinskom blokadom robe sa Kosova.

20:25 EU SLEDEĆE SEDMICE O SRPSKOM PREDLOGU
Inicijativa Beograda o rešenju situacije u vezi sa prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova i Metohije biće razmatrana tokom sledeće nedelje, rekli su Tanjugu diplomatski izvori u Briselu.

"Pismo u kome Beogradski pregovarački tim iznosi nove predloge za smirivanje tenzija na severu Kosova stiglo je kasno u Brisel, tako da će ga zvaničnici proučiti tek tokom sledeće nedelje", rekao je funkcioner EU koji je želeo da ostane anoniman.

Šta javljaju izveštači "Novosti" sa Kosova pročitajte OVDE
Pismo je stiglo tek u petak popodne, kada je većina službenika već otišsla na vikend, objasnio je ovaj izvor, i dodao da ne očekuje da beogradska inicijativa bude razmatrana po hitnom postupku.

On je odbio da komentariše sadržaj beogradske inicijative, ali je rekao da EU "nastavlja da podržava dijalog dve strane o tehničkim problemima".

19:11 SKUP PODRŠKE SRBIMA SA KOSOVA

Predstavnici Udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, porodica kidnapovanih i nestalih lica i drugih organizacija okupili su se na Trgu Republike u Beogradu kako bi pružili podršku građanima na severu Kosova i poručili im "da izdrže".

Okupljeni su nosili transparente "Za celovitu Srbiju", "Savet bezbednosti nije osudio silu" i "Kosovo je najskuplja srpska reč".

15:11 KOCIJANČIĆ: EULEKS DELUJE U SKLADU SA SVOJIM MANDATOM
Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Maja Kocijančić izjavila je da Euleks na dva prelaza na severu Kosova deluje u skladu sa svojim mandatom.

"Euleks nije prekoračio svoja ovlašćenja i deluje potpuno u skladu sa svojim mandatom," rekla je Kocijančićeva.

Ona je u telefonskoj izjavi Tanjugu podsetila na izjavu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton koja je pozdravila obnavljanje prometa robe iz centralne Srbije ka Kosovu.

Kocijančić se nije složila sa tvrdnjama zvaničnika u Beogradu da se dogovor o carinskim pečatima nije odnosio na rešavanje pitanja prelaza Brnjaka i Jarinja

"Ovo je implementacija dogovora (Beograda i Prištine) o carinskim pečatima od 2. septembra," tvrdi ona.

14:26 STEFANOVIĆ: ČEKAMO ODGOVOR BRISELA NA NAŠU INICIJATIVU

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da Beograd sada čeka odgovor Brisela na inicijativu za rešavanje problema na prelazima Jarinje i Brnjak i ocenio da sadašnja zapaljiva situacija na severu Kosova svakako nije povoljna atmosfera za nastavak dijaloga.

"Predlog Beograda ni u jednom elementu ne sadrži prisustvo kosovskih carinika i policije", dodao je Stefanović i podsetio da nikada nije bilo kosovskih carinka na Jarinju i Brnjaku, niti je kosovska carina tamo funkcionisala.

Mi smo posvećeni dijalogu jer je to jedini način da rešimo probleme, jedini način da se dogovorimo, kazao je Stefanović novinarima i dodao da se sada čeka pozitivan odgovor iz Brisela na "našu inicijativu i mogućnost da najzad rešimo pitanje Jarinja i Brnjaka na obostrano prihvatljiv način".

"Spremni smo da čekamo koliko je potrebno i da se desi bilo gde i bilo kada, i nije potrebno držati se određenih zacrtanih rokova", podvukao je on.

14:15 DAČIĆ: MOGUĆE RECIPROČNE MERE BEOGRADA
Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da će, ukoliko postojeća situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak bude potrajala, to sigurno izazvati reakciju Beograda u vidu recipročnih mera prema prelazima koje Albanci najviše koriste.

Dačić je Tanjugu rekao da Srbija ima plan reagovanja u slučaju pogoršanja situacije na Kosovu i Metohiji i da taj plan ne podrazumeva vojsku i policiju.

"On podrazumeva reagovanje svih drugih državnih organa kako bi se sprečile sve posledice. Mislim na oblast ekonomije, trgovine, prosvete zdravstva", objasnio je Dačić.

On je dodao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom i da smatra da o režimu koji će važiti na administrativnim prelazima treba da se postigne dogovor.

14:08 U CENTRALNU SRBIJU NE MOŽE ROBA SA DOKUMENTIMA KOSOVA

Predstavnici poreske uprave na administrativnim prelazima Merdare, Končulj, Rudnica i Brnjački Most imaju jasna uputstva Ministarstva finansija Srbije da sa Kosova i Metohije ne propuštaju robu koja ima propratna dokumenta sa bilo kakvim obeležjima takozvane Republike Kosovo.

14:07 SRBI POJAČALI BLOKADU BRNJAKA

Ispred administrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova oko podne Srbi su ojačali barikade istovarivši dodatne količine zemlje.

Na ogromnoj gomili zemlje koja je istovarena ispred samog prelaza nalaze se vojnici Kfora koji su stacionirani i na uzvišenjima u šumi iznad Brnjaka.

Srbi su na barikadi razvukli srpsku trobojku, a njihova vozila parkirana su ispred ovog prelaza koji je kamionima blokiran i sa druge strane iz pravca Ribarića.

Razvučena je i bodljikava žica, a prelaz je u međuvremenu postao heliodrom za helikoptere Kfora i Euleksa koji sleću i uzleću odatle.

13:52 CARINIK JE SRBIN

Šest kosovskih policajaca i carinika je na severu Kosova raspoređeno na prelaze Brnjak i Jarinje prema centralnoj Srbinji, a komandant prelaza Jarinje je Albanac, dok je carinik kosovski Srbin, piše Koha Ditore.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz Brisela, list navodi da je pritisak Evropske unije i predstavnika svetskih sila sprečio nasilnu reakciju srpskih paralelnih struktura vlasti na severu Kosova.

13:23 JEREMIĆ: NELEGALNA I NELEGITIMNA AKCIJA
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić nazvao je potpuno nelegalnom i nelegitimnom akciju Euleksa i Kfora na severu Kosova i Metohije, neprihvatljivom za Srbiju i kosovske Srbe.

"Nastavićemo da pružamo otpor ovakvom načinu rešavanja pitanja, ali moramo da sačuvamo mir i stabilnost", naglasio je Jeremić.

"Odlučni smo da istrajemo u diplomatskim naporima", istakao je Jeremić i zaključio da je "najvažnije da se na teritoriji Balkana sačuva mir".


10:33 JAHJAGA I TAČI OTPUTOVALI U NJUJORK


Kosovska predsednica Atifete Jahjaga i premijer Hašim Tači otputovali su u Njujork.
Oni će u Njujorku boraviti u vreme kada se održava jesenje zasedanje Generalne skupštine UN, gde očekuju da će imati bilateralne susrete sa zvaničnicima raznih država.


08:00 NOĆ NA BARIKADAMA


Srbi na severu Kosova i Metohije proveli su noć na barikadama, koje su dodatno ojačane, zbog čega je blokiran magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška, kao i svi drugi važni putni pravci.

U mestu Dudin krš, postavljena je još jedna barikada, čime je dodatno ojačana blokada tog magistralnog pravca. Na administrativnim prelazima, ispred bodljikave žice koje su razvukli pripadnici Kfora zatvarajući prelaze Jarinje i Brnjak, građani su posuli velike količine šljunka i zemlje i time onemogućili svaku mogućnost prolaza.
Na prelazu Brnjak i Jarinje prepreka od šljunka visoka je nekoliko metara, a na Jarinju šljunkom je blokiran put koji vodi do baze Kfora iznad prelaza. U mestu Rudare, na teritoriji opštine Zvečan, takođe su ojačane barikade. U Zvečanu je, kraj železničkog mosta preko Ibra kamionima preprečen put teretnim vozilima, ali je jedna traka slobodna za saobraćaj.

Na ulazu iz Kosovske Mitrovice iz pravca Zvečan barikada usporava saobraćaj koji se odvija jednom kolovoznom trakom. Ojačana je i barikada na glavnom mostu preko Ibra, koja deli južni od severnog dela Kosovske Mitrovice. U toku noći je ojačana i barikada koja se nalazi u neposrednoj blizini istočnog mosta preko Ibra. Na ove dve barikade više kamiona je istovarilo šljunak, tako da je prepreka na putu sada viša od dva metra.

Prilikom postavljanja te barikade na mostu preko Ibra oštećen je video-nadzor. Pripadnici Kosovske policije, koji su došli na ibarski most nakon što je ojačana barikada, povukli su se nešto kasnije, a jedno vozilo te službe ostalo je na severnoj strani Mitrovice.

Na južnoj strani mosta se, pored lokalne policije, nalaze i pripadnici Euleks policije. Srbi su balvanima blokirali put u mestu Zupče na magistralom putu Kosovska Mitrovica - Ribarići. Na više lokacija na severu Kosova građani su spremni da u svakom trenutku, u slučaju pokušaja pokreta Kfora, teretnim vozilima blokiraju puteve kao što su učnili u mestu Sočanica kod Leposavića gde su blokirali jedinicu Kfora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (63)

David Morrissey

17.09.2011. 11:12

@Agim - a dnevnice za to nema dnevnice, a platu primaju ti ljudi iz Rebublike Srbije posto je Kosovo Srbije, hihihihihi

Pero

17.09.2011. 10:11

Za komsiju Agima samo informacija da smo doveli njegove sunarodnike i da im je dnevnica ista kao i na juznom delu - 3 evra.

Mile

17.09.2011. 18:03

@Pero - E upravo tako. Niko ne ide u skole , tako je pisalo pre neki dan, niko ne ide ni na posao a kafici puni 24 sata. To nema ni u Diznilendu, a Srbija svima po dve plate. Borba za Kosovo je odavno borba za svoj dzep.

Posmatrac

17.09.2011. 11:02

Tacno je da su Srbi sebe ogradili, ali nemaju drugih isntrumenata. Ovako ce ako nista pokazati snagu pa ce im se morati dati jaca autonomija u najgorem slucaju. Zalosno je sto se vise za Srpske interese bori Rusija ( ne moze ratovati ako to Srbi nece). Ovi koji negativno komentarisu ocigledno su uglavnom pripadnici manjina iz Srbije i ocigledno su jako aktivni. ..

nani

17.09.2011. 12:39

@Posmatrac - posmatrac,zar stvarni mislis da bi rusija ratovala sa vama protiv veliki sila,nece oni sebe ugroziti,samo mogu da pricaju i to je to...i to je puno ako urade...rusi gledaju samo svoj interes,primjer: vidis da su vam sve pokupovali,pa cak i rafinerije i sve da vas bratski vole nebi vam to radili,od cega ce te vi u buducnosti da zivite

Dejan J

17.09.2011. 15:56

@Posmatrac - A zar ti stvarno mislis da bi Amerika i EU ratovale protiv Rusije radi Kosova i unistile onakav standard svojih gradjana,oni vise ne mogu ni Irak i Avganistan da finansiraju a kamoli da im padaju nuklearke oko glave,stvar politike i jeste ko vise blefira i preti i dokle je spreman da brani interes svoje drzave,Rusiji to ocigledno nije ni vazno a Srbija je rekla da vise nece da ratuje,Albanci su rekli da su spremni da umru za Kosovo i sta da se radi zapad je prinudjen da im pomogne cista politika

nani

17.09.2011. 18:38

@Posmatrac - a zar mislis da bi kina se ikako umjesala,suplja prica...kina i vi nemate nista zajednocko...vec amerika ima interesa na kosovu,samo da uzme njihovo bogatstvo itd..i zbog toga im odgovara nezavisno kosova,a kad bi ostalo u srbiji kosovo,onda bi sve to rusu pokupili...a ovako sve ide njima,amerikanci gledaju samo sebe bolo njih za ostale....sustiina realnosti

Biba

19.09.2011. 08:01

@Posmatrac - Nije tu reč o ratovanje ili ne! Fakt jest, da su Amerikanci u Kosovu, i da su oni dali Albancima SLOBODU, tako da su oni uvek dobro dosli u ALbansku zemlju, i tako ce to ostati!

Pecanac

17.09.2011. 11:27

pa da,,sve blokiranoza sedmicu nece biti nit brasna, nit medikamenata ,niti namirnice ,onda je Eulex,Kfor,i Albanci krivi ;)))

Ladar

17.09.2011. 11:50

Nadam se da vlada ima neki drugi plan sem samo barikada, jer se prošli put i nismo baš proslavili tako...

Biba

17.09.2011. 12:58

@Ladar - Barikade su postali hobi srpskoga minoriteta u Kosovi! Nisu baš kreativni, ali samo napred, svaka ta akcija je samoizolacija i bez uspeha!

David Morrissey

17.09.2011. 18:55

@Ladar - za Albanku, vidi se i vas uspeh carinici se menjaju na smene preko helikoptera.....

nale

17.09.2011. 20:07

@Ladar - bokade su ponos srba mi se borimo sada tako i nekrijemo se iza nicije suknje

Biba

17.09.2011. 12:54

@carapan - Tako nešto je i millošević 89-te rekao, ali sve je demagogija bila. Vrlo ste brzo zaboravili šta se posle toga dogodio. Srbija je u celoj liniji sve izgubio, i ako u ovome smislu produžite zna se rezultat! Samo tako i dalje ... Mi samo posmatramo.

stranac

17.09.2011. 13:55

Srbija dokle gleda Evropu i ocekuje pomoc od Rusa , a sama ne daje nista za uzvrat izgubice sve..Treba se okrenuti Rusima i dozvoliti da postave raketni stit i sve bi onda se okrenulo i bilo drugacije...

vladimir

17.09.2011. 17:11

@stranac - Da postave raketni stit kao sto su nam onda prodali raktni odbrambeni stid S300 pred bombardovanje 99te.Sarena laza ,nikada nam nece pomoci onako istinski vec samo indirektno kao sto je uvek u istoriji bio slucaj.Uostalom da su toliko jaki zasto su ulaganja Rusa i Kineza u Srbiji najmanja u poredjenjusa ulaganjima EU.Od njih samo emocije i prazne kafanske price,sto mi u neku ruku i volimo.I emotivno zaplacemo.

HR VOJNIK

17.09.2011. 18:10

@stranac - Što mislite da su Rusi zaljubljeni u vas. Odlaskom Crne Gore ,izgubili ste ono što je ruse odavno zanimalo- Izlaz na Mediteran, da mogu parkirati svoju flotu u CG luke i biti najbliže jugozapadnoj Evropi.Sad ste za njih komadić prašnjave zemlje koja postaje sve manja.S druge strane pametni Crnogorci neće upropastiti turizam instalirajući Ruske štitove. Ako su im dobri kao i najmoderniji avioni i rakete onda neka počmu izmišljati štit protiv komaraca.

zeljo

17.09.2011. 18:27

@stranac - A sta to dobismo od EU osim granata, kriminala i otimanja nasih preduzeca za saku dolara .Stvarno si zalostan moj Vladimire. Pitacu te sutra kada pocnu otimati Vojvodinu pa onda Rasku,sta ce moj Vladimir onda reci opet ce kriviti Ruse koja zalost od ljudi kao ti.

Biba

18.09.2011. 18:51

@stranac - A vidi se kako funcionira grcka industrija, pa da ne razgovorimo o srpskoj industriji! Ne lupajte molim vas bez veze .......

Vukota

17.09.2011. 14:49

Hvala Bogu, da su i organi Srbije na administrativnim prelazima počeli danas, 17. septembra 2011, da primenjuju kontra mere! Nema više ulaza robe u Srbiju sa pečatima tzv. republike i carine Kosova. Šta će sada reći Slovenac Kacin iz Evropske unije?

miku

17.09.2011. 20:04

@Vukota - hvala bogu sto je nama otvorio novi biznis.sada moja betonjerka radi punom kapacitetom ,velika potraznja betona za barikade

Vožd

17.09.2011. 23:00

@Milan - Nisu to albanci.To su Bošnjaci i tzv Goranci.Oni se predstavljaju tako jer im je to želja.

Mentor

17.09.2011. 23:23

@Milan - Pa Milane, zar zaboravljas da i albanci su sugradani Srbije...po vasem iluziju Kosovo je jos u Srbiju.

avvf2002

18.09.2011. 07:43

@Milan - @vozd - Ne diraj Goru i Gorance. Oni su uvek bili uz Srbe! Vidis kako malo znas. I sta sad, treba da ti verujem za Bosnjake? Ti pojma nemas!Dobro, razradjujes rad po tastaturi.Mozda te i prime negde da kuckas za njih (SHP).

NALE

17.09.2011. 20:05

@car - po cemu kosovska teritorija to je srbija i granice izmedju srbije nepostoje i ponosna sam sto zivim na kosovu i znate onu poznatu kosovo je srce srbije

carapan

17.09.2011. 18:41

Srbi koji zive na kosovu ,ustvari oni zive u Srbiji ,i nikada se nece integrisati u kosovske institucije,svidjalo se to nekom ili ne.jer to je srpska zemlja i svetinja.i od toga se lako ne odustaje,Setimo se nasih predaka samo koji su usli u istoriju i cuvali svoje kosovo.Ni turci nam 500 godina nisu mogli nista i morali su da napuste,,

ФИЛИП

17.09.2011. 18:42

Ђе сте Васојевићи, што мучите те се не јављате. Камо ве на прелаз више Пећи.

ballist

17.09.2011. 19:33

@vukota, nije to administrativni prelaz nego Granicni prelaz, gde ima administrativnog prelaza a da se upototrebi pecat i kontrolise roba!to se zove GRANICA, i jeste granica a vi srbi nazivajte kako vama pase nije toliko bitno.

David Morrissey

18.09.2011. 05:56

@ballist - @ballist, jaka carina gde mora da se carinik doveze helikopterom jel sve drugo je blokirano za takvu Carinu nikad nisam cuo.

nata

18.09.2011. 13:31

@Ratko,Banjaluka - nama samo moze da pomogne bog i mi sami sebi ali mi smo hrabar narod i borimo se sami nekrijemo se iza nicije suknje kao albanci

coca

17.09.2011. 21:06

srbi uopste, cesto se pozivaju na ruse za pomoc, a u sustini neobazovani i pojma nemaju sta je Rusija nit su ikaka tamo bili, a gledamo se kao nesto bitni i vazni, a nedamo nista zauzvrat. Pa nema nista bez da nesto i das. Drzava je slaba jer narod nema obrazovanje sto je najvaznije od svega a i mentalitet je grozan. Samo pogledajte: Sta se proizvodi u Srbiji? Sta se stvara? Ama bas nista, znanje napusta zemlju, a sto je u zemlji neuci se nista. Niko nece da uci, ja sam kao star za to. Onda cuti

Ucitelj

18.09.2011. 07:54

@coca - Obrazovani, da obnovis ti malo pravopis? :))) Rusiju moras da postujes jer su ti oni pomogli u I WW...

MatijaBG

17.09.2011. 21:10

Sve sto gledamo ovih dana pokazuje da Pristina nikad nece moci vladati Severom Kosova,kao sto Srbija niakd vise nece vladati Kosovom.I jedni i drugi bi trebalo da prihvate realnost i da se Kosovo podeliuz medjusobno priznanje dve nezavisne drzave.Srbija treba da dobije sEVER,gRACANICU I Strpce,a kosovo da dobije Presevo i Bujanovac i tacka na neprijateljstva.Idemo dalje u buducnost da sagradimo mir i unapredimo ove prostore!

matija beckovic

17.09.2011. 21:23

@MatijaBG - Kradu mi pamcenje,skracuju mi proslost,otimaju vekove,dzamijaju crkve, araju azbuku, cekicaju grobove,izdiru temelj, razmecu kolevku...ne daju da udjem u moju kucu

avvf2002

18.09.2011. 07:37

@MatijaBG - @matijabg- Slussaj ti, ne smem da koristim pravilan atribut nece da mi puste komentar - dakle ti: uzmi lepo svoju dnevnu sobu i izaberi komsiju kome ces da je pokonis/prodas (znas ono, papiri, vlasnistvo,...). E, kad to u svojoj kuci uradis, onda bi, mozda, mogao i da lanes nesto o problematici KiM.Ovako cuti i uzivaj u bojama lijepe vase, znamo se.Dakle, o Kim nisi kvalifikovan ni da mislis o tome, a kamoli da iznosis stavove.

Danilo

17.09.2011. 21:38

Eee.moj Care... Zna se gde je i Sumadija ali je opet Srbija,kao sto je Dalmacija-Dalmacija pa je opet u Hrvatskoj! Brkas malo, znas ti ali pises onako kako ti volis!!!

Igor Katana Ub

18.09.2011. 09:48

Pa od ovih pedeset komentatora na ovu vest nema 10% Srba ili smo mi Srbi zaboravili da govorimo i pisemo sopstveni jezik,toliko pravopisnih gresaka da je to zastrasujuce.Rekao bih da su to sve ili ogromna vecina pripadnici neke od velikog broja nacionalnih manjina koji u Srbiji zive i uzivaju sva prava mozda cak i vise od nas Srba ali im ni to nije dovoljno vec koriste svaku pa i najmanju sansu da blate i pljuju nasu zajednicku zemlju,seku granu na kojoj sede!!!Srbija je imala i tezih momenata!

ballisti

18.09.2011. 12:19

dragane, da nisi hteo da kazes da je ona mozda srpkinja? zato sto se zove lila (srpski ljilja)

Simo

18.09.2011. 19:03

Ima li neko pismen u "Novostima" da zabrani ovo pomodarsko (ovde neprimenljivo) antihronolosko pisanje. Zbog ovakvog snobizma moram da citam od zadnje strane ka prvoj da bih shvatio sta se tamo stvarno desava. Ovo je totalno neprihvaljivo, nelogicno, nerazumljivo, naopako pisanje.

Glasinac

19.09.2011. 10:21

Dok vi čekate odgovor iz Brisela Pristina uspostavlja kopletnu kontrolu nad celim delom Kosova. Mi uvek čekamo neke dogovore i odgovore ,a za to vrema Tači nesmetano sprovodi svoje ideje. Mi jedino što mošemo da isposlujemo kod Međunarodne zajedice je naka vrsta osude što to Prištinu uopšte ne dotiče .

Srboljub Spasojevic

21.09.2011. 01:44

Ovde svih ima samo Srba nema na ovim komentarima, Madjari i Bosnjaci nam kroje zivote mogli bi oni malo da prosetaju do Sarajeva Tuzle Bihaca, a Madjari u Budimpesti i ostale sklj gradove!!!!