Novaković novi načelnik VMA

B. R.

16. 02. 2011. u 20:58

Новаковић нови начелник ВМА
Pod istom ”kapom” VMA, Visoka škola, Vojna akademija i Vojnotehnički institut. General Miodrag Jevtić ostaje „nadležan“ za VMA kao rektor Univerziteta odbrane
PUKOVNIK Marijan Novaković, plastični hirurg, novi je načelnik VMA. Tako je posle šest godina sa čela ove ustanove otišao general-major Miodrag Jevtić, koji je ukazom predsednika Republike pre dva dana unapređen za rektora Univerziteta odbrane.

Kolege Marijana Novakovića, dosadašnjeg rukovodioca Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine, ne misle da će mu ”samo” tri zvezdice na ramenima biti prepreka da dobro vodi jednu od najboljih zdravstvenih ustanova u zemlji. On je dugo u VMA, dobro poznaje organizaciju ove kuće sa 27 klinika i 17 instituta, u kojoj se godišnje uradi više od pola miliona pregleda, a bolnički leči 30.000 pacijenata.

U sredu ni Jevtić ni Novaković nisu hteli da daju izjave, a zaposleni u ovoj ustanovi ne očekuju da će zbog kadrovskih promena menjati ”kurs” ustanove. Ova kuća, praktično, i dalje ostaje pod upravom generala Jevtića, koji će kao rektor novog vojnog univerziteta biti zadužen za sve njegove delove.

Univerzitet čine VMA i Visoka škola VMA, koja trenutno školuje drugu generaciju studenata medicine. Pod istom ”kapom” su i Vojna akademija i Vojnotehnički institut (VTI).


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije