Koalicija za nadzor: Ispitati Dulića

Beta

31. 01. 2011. u 12:09

Коалиција за надзор: Испитати Дулића
Koalicija za nadzor javnih finansija traži pokretanje krivičnog postupka zbog troškova finansiranja i izbora firme za izradu sajta "Očistimo Srbiju"

BEOGRAD - Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas nadležno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog troškova finansiranja i izbora firme za izradu Internet sajta "Očistimo Srbiju".

U saopštenju te koalicije navodi se da su Dulić i njegovi saradnici pokušali da obmanu javnost netačnim informacijama o troškovima za izradu sajta, za koju je u aprilu prošle godine zaključen ugovor vredan 2,5 miliona dinara.

Ta koalicija negirala je tvrdnje saradnika ministra Dulića da je za izradu sajta bilo ponuda koje su premašile 40.000 evra, navodeći da je reč o javnoj nabavci male vrednosti čiji maksimalan iznos može biti 2,9 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost.

Navodeći da sajt od 10. juna 2010. godine nije ažuriran, ta koalicija navela je da je 2,5 miliona dinara "plaćen posao koji je mogao da obavi svaki informatički nadaren srednjoškolac".

Dodaje se da je Dulić poziv za podnošenje ponuda za izradu tog veb-portala uputio firmama "Nacionalna klasa" iz Beograda, "Manufaktura" iz Subotice i "Logik Internet" iz Niša, i postavlja pitanje šta je ta preduzeća među stotinama drugih u toj delatnosti preporučilo za obavljanje posla.

Nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija ranije je saopštila da je ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja sa firmom "Logik Internet" iz Niša sklopilo ugovor po tadašnjem kursu vredan 25.000 evra za izradu sajta "Očistimo Srbiju".

Portal je postavljen na adresi www.ocistimosrbiju.rs a iz ministartsva su kazali da još nije završen. Koalicija za nadzor javnih finansija navela je da je sajt, po ugovoru zaključenom 22. aprila, trebalo da bude završen za mesec dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Deki

31.01.2011. 14:59

Pa sama akcija glasi "Ocistimo Srbiju" , samo sto sam ja mislio da se ne odnosi na finansisku smisao!

Grigorije

31.01.2011. 18:39

Očistimo se od Dulića...Mislim da jako ne govori istinu, čim zine odlepi se od realnosti...Da se prihvati samo medicine, uz dobrog mentora, možda bi za njega bilo nade u nekoj ambulanti da postavlja gips na polomljene noge i ruke. Sve ostalo je za njega jako komplikovano, a ako je stvar jako jednostavna, on će ju zakomplikovati.Bolje ga se rešiti, bolje pre nego kasnije...

Petar

31.01.2011. 20:53

Pa da li vam je sada sve jasno.Pomenuti ministar ima i privatnu firmu za trgovinu kompljuterskom opremom a glavni kupci su mu vladine institucije.Dokle vise ovaj narod treba da se pravi budalom.Krajnje je vreme da se Demokratska stranka skloni sa vlasti.I sam Djindjic je zeleo da se ogradi od korumpiranih pojedinaca i ljudi kojima je samo licni interes bitan a ne interes naroda.Pod hitno ispitati sta sve svako od njih ima i kako je stekao,sve do jednog zadnjih 20 godina.

Gale

31.01.2011. 21:43

I ja sa mislio, kao i ministar, da "Očistimo srbiju " znači očistimo je i od para. Pare državu kvare . Znači, bio sam u zabludi. Kad razmislim,možda je i on bio u zabludi.Ali,pitam se onda šta državu kvari ?