DVA miliona evra spremna je da uloži kompanija „Delta holding“ da bi Beogradu poklonila objekat za dnevni boravak dece sa invaliditetom. To će biti prva zadužbina ovog preduzeća, a ujedno i prva u Srbiji posle Drugog svetskog rata.
Budući objekat biće na teritoriji opštine Novi Beograd, u stambenom naselju na Bežanijskoj kosi. Ova lokacija je dobro pozicionirana, uz glavne saobraćajnice, oivičena stambenim kompleksom, a prema ulici je odvojena drvoredom.
- Objekat će imati 3.000 kvadratnih metara: u prizemlju i na prvom spratu 2.000 i oko 1.000 u suterenu - kaže Jelena Krstović, direktorka za korporativnu komunikaciju. - Izgradnja je planirana prema svim važećim standardima za ovakvu namenu, a objekat će imati sale za fizikalnu terapiju, radionice za radnu terapiju, fiskulturnu salu, dnevne boravke, kuhinju...
Na slobodnom delu lokacije biće dvorište sa ekonomskim pristupom, a većinu prostora zauzeće zelene površine za aktivnosti na otvorenom. Planirane su i rampe za pristup invalidskim kolicima do dvorišta i samog objekta.
- Kao lider u poslovanju, ali i kao društveno odgovorna kompanija, „Delta“ želi da doprinese rešavanju specifičnih potreba zajednice i da aktivno doprinese razvoju Srbije. Tako se i rodila ideja o zadužbinarstvu, koju će, verujemo i druge kompanije prihvatiti - kaže Krstovićeva.

FOND
U POSLEDNJE dve godine, koliko postoji „Delta humanitarni fond“ realizovali smo 70 humanitarnih akcija, kroz koje je pomoć dobilo više od 27.000 građana - kaže Jelena Krstović. - Najmlađa osoba kojoj je Fond pomogao imala je nepunu godinu, a najstarija 88 godina.