Bakarec donator kože

D. V.

02. 06. 2005. u 18:52

Mladi funkcioner DSS Nebojša Bakarec, član GO DSS, koji je u centar medijske pažnje izbio pre nekoliko nedelja slikajući se istetoviran za jedan nedeljnik, ponovo će učiniti nesvakidašnji gest. Dao je pristanak da delovi njegove kože budu presađeni na telo jed

NEBOJŠA Bakarec, član GO DSS, koji je u centar medijske pažnje izbio pre nekoliko nedelja slikajući se istetoviran za jedan nedeljnik, ponovo će učiniti nesvakidašnji gest. Dao je pristanak da delovi njegove kože budu presađeni na telo jedanaestogodišnjem dečaku Urošu Koroviću iz Kraljeva koji je nastradao u požaru.
Operacija koja će se obaviti na Bakarecu ni najmanje nije bezazlena, izvodi se pod potpunom anestezijom, a uzeće se 8 odsto kože sa butina koja će odmah biti presađena dečaku. Iako su lekari preporučivali da se transplantacija obavi samo sa jedne butine, Bakarec je tražio da da kožu sa obe, i tako će biti urađeno. U izjavi za "Novosti", koju je dao iz bolničkog kreveta, mladi funkcioner DSS rekao je:
- Srećan sam zbog ove prilike. Osećam duboko u sebi da ovim opravdavam svoje postojanje. Činim to iz posebnih razloga jer sam do 12. godine svog života čak dve proveo u raznim bolnicama i u tom periodu preživeo 15 operacija. Zbog toga se ne plašim, navikao sam. Pored toga, imam osmogodišnjeg sina Bogdana i doživljavam ovo kao da pomažem njemu.
Bakarec se već upoznao sa Urošem, kaže da planira da što više vremena provodi sa njim dok je u bolnici i da mu uglavnom čita bajke. Postarao se da SO Stari grad, čiji je potpredsednik, obezbedi televizor, DVD i crtane filmove za dečaka, jer je, kaže, dosada u bolnici nateža.
Bakarec, koji je danas potpisao i ugovor o donaciji organa, biće operisan danas u devet ujutro i u bolnici će provesti desetak dana. Za to vreme, očekuje se njegov reizbor za člana GO, a verovatno i Izvršnog odbora stranke.

PODRŠKA KOŠTUNICE
DAN uoči odlaska u bolnicu i zakazavinja operacije, Bakarec je poslao pismo DSS-u u kojem ga obaveštava da neće prisustvovati stranačkoj skupštini u nedelju 5. juna. Iste večeri, kaže, pozvao ga je stranački lider, premijer Koštunica, i preneo mu da je dirnut takvim gestom, da ga podržava i da će ga naredne nedelje posetiti u bolnici.
- Lepo smo se ispričali, podsetili se na neke zajedničke uspomene, između ostalih na moj štrajk glađu za Vuka i Danicu Drašković, kao i moj protest ispred džamije u vreme terora na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije