Minutom ćutanja, svećama, cvećem i suzama Novopazarci su se u nedelju, tradicionalnim okupljanjem kraj spomenika NATO-žrtvama, podsetili na 31. maj 1999. godine kada je NATO-bombarder granatirao stambeno-poslovnu zgradu u ulici “Stefana Nemanje”, ubio 11 i teško ranio 20 nedužnih žitelja ovog grada. Na spomenik poginulima vence su položili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predstavnici Vojske, MUP-a, boraca i drugih organizacija i institucija...
   
Samo zato što su se slučajno, tog kobnog ponedeljka, oko 13 časova i 25 minuta, našli na ovom mestu, živote su izgubili: dvogodišnji Marko Simić, koji je ubijen u naručju takođe stradalog oca Vladana, Dejan Milošević, Đorđe Pantović, Dragan Simović, Dragomirka Biorac, Radun Raco Vranić, Zvezdan Jajić, Marko Roglić, Golub Ratković i Miodrag Nikić.

Razorna NATO-bomba tada je u očevom naručju ubila i dvogodišnjeg Marka Simića koji bi danas, da nije bilo tog zločina, imao 23 godine i bio bi punoletan mladić. Okupljeni su poručili da praštati moraju, ali da strašni zločin ne mogu i ne smeju zaboraviti.