Aleksandar Vučić danas je dodelio ordene zaslužnim građanima i institucijama, a kada je dodelio orden doktorki Ivani Đuretić, morao je da se odmah nakon dodele obrati prisutnima i podeli sa svima šta mu je mlada doktorka rekla:

- Prekršiću pravila i protokol. Ivana je došla i rekla: "Ja sam iz Crne Gore i ponosna sam što sam dobila odlikovanje" - istakao je predsednik.

Srbija danas obeležava Dan džavnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobadanje od Turske, a na isti datum 1835. godine je donet i prvi moderni ustav Srbije.

Vučić je povodom Sretenja zaslužnim građanima i institucijama uručio odlikovanja, a među onima kojima su dodeljena su predsednik Češke Miloš Zeman i nobelovac Peter Hanke.

Najviše odlikovanje koje se dodeljuje je Orden Republike Srbije. Ovo priznanje dobijaju najviše ličnosti - šefovi država i predsednici vlada stranih država. Tu su i ordeni: Srpske zastave, Karađorđeve zvezde, Sretenjski, Belog orla sa mačevima i Orden zasluga za odbranu i bezbednost.

Zaslužni pojedinci biće nagrađeni i zlatnim i srebrnim medaljama za hrabrost "Miloš Obilić" za zasluge i revnosnu službu.