Veliko uznemirenje zavladalo je u selu Krnule kod Vladimiraca jer se proneo glas da je nepoznati muškarac, navodno, pokušao otmicu dvoje dece. Ovu informaciju plasirao je putem FB jedan meštanin, međutim, proverama u policiji i Tužilaštvu ispostavilo se da se događaj jednostavno - nije desio!


- Policiji nije stigla nikakva prijava, ali imamo podatat da se jedna majka obratila Centru za socijalni rad u Vladimircima zato što su joj deca bila uznemirena jer su gledala potragu za Monikom. Devojčica se uplašila nepoznatog čike na putu, a majka nije mogla da je smiri - kaže naš sagovornik koji ne želi da mu pominjemo ime.

Kako navode naši izvori, između nepoznatog muškarca i dece nije bilo ni kontakta niti komunikacije. Čovek je samo prošao autom u blizini kuće i to je sve. A zabunu i pometnju, ustvari, napravio je vlasnik FB profila, koji se medijima predstavlja kao predsednik mesne zajednice obećavajući da će obezbediti kontakt sa roditeljima navodno ugrožene dece.


- Ljudi su očigledno uznemireni događajem sa Malčanskim berberinom, pa je stigla vest da je neko napao decu u Krnulama, da bi se odnekle proneo glas da je otmica deteta pokušana i u susednom Debrcu. Potom se proširila priča oko navodne pljačke i sada situacija preti da se otme kontroli - kažu naši izvori iz Vladimiraca.


Pročitajte još: POKUŠAJ OTMICE DETETA: Nagovarao dečaka da uđe u kola, 10-godišnjak uspeo da pobegne


Kako su "Novosti" proverile kod svih nadležnih organa - policije, Osnovnog javno tužilaštva i Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, pokušaj otmice dece ne postoji. Naši izvori kažu da bi trebalo obratiti pažnju na ljude koji neodgovorno šire paniku i pokušavaju da se jenjftinim trikovima nađu u medijima. Takođe, upozoravaju roditelje da bi trebalo da povedu više računa o tome kakve sadržaje deca prate preko medija.


Foto: Printskrin Fejsbuk