Kroz Materinski dom u Zvečanskoj 52 u Beogradu svake godine prođe oko 40 majki, trudnica i njihove tek rođene dece. Sa sobom donose teške životne priče i potrebni su im pomoć i pažnja kako bi se izborili sa mukom koja ih je zadesila.

Pročitajte još: Materinski dom u Zvečanskoj - luka za odbačene majke i njihovu decu

Kako bi im ulepšali novogodišnje praznike članice Centra za mame pozivaju ljude dobrog srca, a posebno druge mame, da se uključe u akciju darivanja. Poklon može biti nešto što bi obradovalo vas ili vama najbliže, poput kozmetike, garderobe, knjiga, nakita ili slatkiša, a ne bi bilo loše da napišete i poruku podrške. Iz materinskog doma navode kako bi štićenicama takav dodatni gest pažnje puno značio

“Drage mame, pozivamo vas da se uključite u našu akciju darivanja mama koje žive u Materinskom domu u sklopu Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Beogradu. Materinski dom je utočište za trudnice i majke dece do godinu dana koje nemaju gde da odu. Neke majke su maloletne, neke su razvedene, neke su žrtve nasilja u porodici, a neke su ugrožene na drugačiji način. Svakoj od njih su potrebne pomoć, pažnja i podrška jer ih od svojih najbližih nisu dobile. Svaka mama koja živi u Materinskom domu ima svoju životnu priču, tešku i bolnu. Pozivamo vas da im zajedno ulepšamo praznike”, navodi se u saopštenju iz Centra za mame.

Poklon pošaljite direktno u Materinski dom na adresu Zvečanska 52, Beograd. Iz ustanove mole da na ambalaži za slanje paketa napišete Mama mami, kao i da poklon, kada se izvadi iz ambalaže za slanje, bude zapakovan kao poklon.

Kako bi se ova poruka čula što dalje, fotografišite poklon pre slanja i podelite ga na društvenim mrežama tako što ćete post podesiti na public, koristeći hešteg #MamaMami.