Vulin: Handke ne gubi što neće videti džamahiriju; Njegova veličina je u hrabrosti da odbije da po naređenju mrzi Srbe

Tanjug

11. 12. 2019. u 15:57

Вулин: Хандке не губи што неће видети џамахирију; Његова величина је у храбрости да одбије да по наређењу мрзи Србе

Foto MO Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je histerija koju je izazvala dodela Nobelove nagrade Peteru Handkeu pokazala je da mržnja koja je decenijama vodila svetsku politiku prema Srbima i dalje živi i da jača

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je histerija koju je izazvala dodela Nobelove nagrade Peteru Handkeu pokazala je da mržnja koja je decenijama vodila svetsku politiku prema Srbima i dalje živi i da jača.

Niko ne raspravlja o Handkeovom delu ali svi raspravljaju o Handkeovoj odluci da ne mrzi Srbe, kaže Vulin, a navodi se u saopštenju koje je dostavio medijima.

"Njegova veličina nije u ljubavi prema Srbima već u hrabrosti da odbije da po naređenju mrzi Srbe", izjavio je ministar, koji kao član delegacije Srbije boravi u zvaničnoj poseti Atini, a komentarišući odluku Kantona Sarajevo da nobelovca Handkea na predlog poslanika SDA proglasi personom non grata.

Vulin je uveren da Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi "kako izgleda džamahirija na Balkanu", ali tvrdi da će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čoveka.

"Hrabrost i mudrost, osobine koje tako bolno nedostaju odbornicima SDA u Sarajevu", izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Saša

11.12.2019. 16:32

Pa sad znate šta, trebala bi naša vlada da pozove Handkea u goste u Beogradu i priredi mu svečani doček. Pa nek grizu u džamahiriji nokte!

буки

11.12.2019. 17:24

Знала сам да ће баш Вулин истинито и сажето најбоље да анулира резултат болесних умова. Надам се да ће ових неколико његових реченица бити доступне и људима ван Србије. За Нељуде није ни важно.

Mika

11.12.2019. 19:03

Po nekad mi je stvarno drago sto nismo kao oni, patoloski mrze sve Srpsko i tome nema granica. Toliko zla su nam ucinili, a nikada nisu osetili ni deo ovakve mrznje sa nase strane, u tome je nasa velicina i verovatno nam na tome i zavide. Reaguju kao horde praistorijskih ljudi i traze sebe u coporu.

драгана

12.12.2019. 13:30

Nikada do sada ovaj gospodin nije rekao ništa pametnije.Pritom sažeto.