Priznanje novinaru „Novosti“: Vladimiru Mitriću Miša Anastasijević

A. D.

02. 12. 2019. u 21:26

Признање новинару „Новости“: Владимиру Митрићу Миша Анастасијевић

Vladimir Mitrić ,foto Z.Jovanović

Novinar "Novosti" dobitnik priznanja u RS. Našao se mđu brojnim uglednicima jer je neumorni i hrabri istraživač karaktera minulog rata - kaže Vlada Markanović

NOVINAR "Večernjih novosti" Vladimir Mitrić dobitnik je statuete koja nosi ime velikog srpskog zadužbinara i rodoljuba Miše Anastasijevića. Ovo visoko priznanje dopisniku "Novosti" iz Loznice biće uručeno u četvrtak u Narodnom pozorištu u Banjaluci, na završnoj svečanosti "Put ka vrhu", koju tradicionalno u Srbiji i RS organizuju Univerzitet iz Novog Sada, agencija "Medija invent" i Privredna komora Vojvodine.

Vlada Markanović, direktor "Medije invent", kaže da se Mitrić našao među dvadesetak dobitnika, uglednih ljudi iz javnog, društvenog i privrednog života iz RS.


PROČITAJTE JOŠ: Saputnici na istorijskom putu: Istina o stradanju Srba i Jevreja u NDH

- Više od 30 godina prisutan je i jedan od najboljih poznavalaca prilika, neumorni i hrabri istraživač karaktera minulog rata. Poslednjih deset godina dao je veliki doprinos obnovi Vukove spomen-kuće u Tršiću, učestvuje u akciji da spomen-kuću dobije i Filip Višnjić, kao i da se podigne spomeniik kralju Aleksandru u Ugljeviku - kaže Markanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije