Vulin i Stefanović: Traže se argumenti za rat protiv Srba

R. Dr.

09. 10. 2019. u 20:50

Вулин и Стефановић: Траже се аргументи за рат против Срба

Ministri Lukač, Stefanović i Vulin / Foto K. Mihajlović

Ministri odbrane i policije o bezbednosnim izazovima i pretnjama za našu zemlju. Opasnost: rušenje "Dejtona" i relativizacija ustaških zločina. Sadašnje vreme traži najveću moguću budnost

NAJVEĆI bezbednosni izazov za Srbiju, osim pokušaja stvaranja "velike Albanije", jeste ideologija po kojoj Srbi treba da žive samo u Srbiji, a svi drugi mogu da žive, ali bez prava na političko promišljanje.

Govoreći o izazovima nacionalne bezbednosti ovo je u sredu rekao ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je rekao i da Srbija kao najveću pretnju bezbednosti doživljava svako ugrožavanje prava i remećenje mira srpskog naroda u zemljama regiona.


PROČITAJTE JOŠ: SASTANAK STEFANOVIĆA I LUKAČA: Odnosi policija Srbije i Republike Srpske odlični i treba nastaviti saradnju

- To je, između ostalog, težnja ka promeni Dejtonskog sporazuma u BiH, uskraćivanje političkih i kulturnih prava Srbima u Crnoj Gori ili relativizovanje stradanja u Jasenovcu. Cilj svih ovih stremljenja jeste dokazivanje teza kojima bi se stekla legitimacija za buduće obračune sa našim narodom - naveo je Vulin na Konferenciji o nacionalnoj bezbednosti Srbije, čiji je organizator organizacija "Nacionalna avangarda".

Vulin je objasnio i da je jedan od ciljeva onih koji stoje iza bezbednosnog ugrožavanja Srbije da ne dozvole da Srbi iz regiona održavaju veze sa maticom.

- Svim drugim narodima priznaje se bez problema da imaju pravo na svoju metropolu, da imaju pravo da promišljaju sebe i sopstvene odluke, a kad god to pokušaju da urade Srbi, oni se optužuju za "veliku Srbiju" ili za agresiju ili pripreme agresije - kazao je Vulin.

Učesnici konferencije - stručnjaci za odbranu i bezbednost - složili su se da je Srbija sigurna zemlja, ali da vreme u kome živimo zahteva najveću moguću budnost i osposobljenost sektora bezbednosti.

Ministar policije Nebojša Stefanović naveo je da je ceo sektor bezbednosti jedinstven u stavu da građanima obezbedi mir i primenu zakona.

- Odlučni smo da ne dozvolimo da bilo koje dete u Srbiji bude meta ili žrtva narko-trafikinga - rekao je Stefanović i sažeo rezultate borbe protiv kriminala u prethodnom periodu. - Zaplenjeno je od početka godine čak 5,4 tone narkotika, što je svojevrsni rekord. U međunarodnim akcijama, u kojima je srpska policija sarađivala sa kolegama iz Evrope i sveta, ove godine oduzeto je 1,8 tona kokaina, 140 kilograma marihuane, 1,4 kilograma heroina...


PROČITAJTE JOŠ: Stefanović: Do poslednjeg trenutka borićemo se da Kosovo ne postane član Interpola

STIŽE JOŠ HELIKOPTERA

"ERBASOVI" helikopteri "superpuma" biće isporučeni MUP u sledećih nekoliko godina, čime će policija podići svoje transportne i spasilačke kapacitete.

- Kupovina novih helikoptera pokazatelj je ekonomskog oporavka države. Poslednje letelice za policiju kupljene su pre 40 godina. Sve donedavno, veliki izazov za državu bila je i nabavka čizama za policiju. Zahvaljujući oporavku ekonomije, nabavke ove opreme danas se ne postavljaju kao pitanje - rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije