AKCIJA POLICIJE: Otkriveno 25.000 prekoračenja brzine

Novosti Online

19. 08. 2019. u 16:05

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Откривено 25.000 прекорачења брзине

Ilustracija
Foto: N. Fifić

Pripadnici policije, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelje u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Srbiji oko 25.000 prekršaja
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije kontrole brzine kretanja koja je sprovedena prošle nedelje u okviru organizacije TISPOL, otkrili su u Srbiji oko 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od čega je oko 20.000 vozača sankcionisano na licu mesta, dok je oko 5.000 vozila u prekršaju snimljeno bez zaustavljanja.

Vlasnici, odnosno korisnici vozila koji su snimljeni u prekršaju, a da ih policija nije zaustavila, tokom narednih dana dobiće pozive da dostave kompletne podatke osoba kojima su dali vozilo na upravljanje, kao i izjavu te osobe kojom potvrđuje da je u vreme izvršenja prekršaja upravljala vozilom, navodi se u saopštenju policije.

Tokom ove akcije, policijski službenici su napisali 2.500 prekršajnih naloga zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Pročitajte još - Zatvor za vozača koji je kod Smedereva vozio 257 kilometara na čas


Veliki broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti, to jest imali su više od dva promila alkohola u organizmu.

Najveća količina alkohola izmerena je kod našeg državljanina u Loznici, koji je upravljao automobilom sa 4,14 promila alkohola u organizmu. U saobraćajnoj nezgodi u Mionici vozač traktora upravljao je neregistrovanim traktorom, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu. Presudom Prekršajnog suda, vozač traktora osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vojislav

19.08.2019. 17:28

A da malo povecate ogranicenja kao sto je u Evropi pa tek onda da kaznjavate?

Uzun

19.08.2019. 22:11

Kad neko nastrada onda razumemo kaznjavanje i komentarisemo da treba da bude jos steozije, a kad nas zaustave onda nam je svako kriv, ovakvi su-onakvi su! Nemoj pa se ne boj...

sale

20.08.2019. 09:27

Zemun Pancevo novi put dve tyrake plus zaustavna u svakom smeru i ogranicenj 50 i onda se policija hvali kako je revnosna i koliko mucenika je nahvatala za brzinu hahahaha a ovakvih slucajva koliko hoces po Srbiji fuj gladnovi prokleti