NACIONALNI SAVETI: Manjine glasaju 4. novembra

R. Dr.

petak, 17. 08. 2018. u 19:08

НАЦИОНАЛНИ САВЕТИ: Мањине гласају 4. новембра

Foto Tanjug

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće održani 4. novembra. Na birališta će tog dana izaći pripadnici ukupno 22 manjinske zajednice, od čega je 18 ispunilo uslov za neposredne izbore

IZBORI za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće održani 4. novembra. Na birališta će tog dana izaći pripadnici ukupno 22 manjinske zajednice, od čega je 18 ispunilo uslov za neposredne izbore.

Odluku o raspisivanju potpisao je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić. On je rekao da se na poslednjem biračkom spisku do 15. avgusta upisalo 475.000 građana Srbije sa pravom glasa na ovim izborima.


PROČITAJTE JOŠ:
Đukić Dejanović: Vučić i Dačić vode apsolutno jedinstvenu politiku; I u SPS podeljeno o spomeniku Miloševiću

- Pripadnici manjinskih naroda izabraće 22 nacionalna saveta. Za četiri saveta izbori će biti organizovani posredno, odnosno biće primenjeno elektorsko glasanje. Rok za predaju lista za neposredne izbore je 15 dana pre njihovog održavanja, a za elektorske 30 dana - rekao je ministar Ružić.

Upis u birački spisak, kako objašnjavaju u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kontinuiran je proces i trajaće i nakon izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije