PROTEST U BEOGRADU: Penzioneri najavljuju tužbe (VIDEO)

J. Ž. S.

26. 10. 2017. u 19:52

Najstariji Beograđani izašli su danas na ulice i izrazili svoje nezadovoljstvo pošto ni posle tri godine nije ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija

ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Пензионери најављују тужбе (ВИДЕО)

Foto Z. Jovanović

UZ parole "Penzioneri Srbije nisu magarci, već su samo spali sa konja na magarca", "Život dam, penziju ne dam", "Prestanite da lažete", najstariji Beograđani izašli su danas na ulice i izrazili svoje nezadovoljstvo pošto ni posle tri godine nije ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija.

Protest su organizovala Udruženja sindikata penzionera Srbije i vojnih penzionera, tražeći da im se najpre vrate čekovi na nivo od pre tri godine, a potom da im država obezbedi obećana povećanja. Tokom protesta pozvani su svi penzioneri u Srbiji da zbog smanjenja penzija od pre tri godine tuže državu pred Ustavnim sudom Srbije, ali i Međunarodnim sudom u Strazburu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Утеривач

26.10.2017. 20:55

Господо пензионери , као што вам је познато у држави Србији не постоји класичан пензиони фонд инвестиционог типа већ се попуњава из зарада запослених. Колико запослених толико пара ! Некада у "несрећно време комунизма" била су 4 запослена на једног пензионера , данас је однос скро 1:1 па отуда не можете имати више од онога што запослени могу да уплате. Сад , можете да демнстрирате колико хоћете , пара има толико колико има!

Saša

27.10.2017. 00:39

@Утеривач - Nije tačno! Državni penzioni fond u svom vlasništviu ima razna odmarališta i banje a suvlasnik je mnogih firmi kao i akcionar nekih banaka. Takođe pri privatizaciji EPS-a Telekoma, Zvezde, Partizana (putarska i građevinska preduzeća)itd PIO fond bi morao da "dobije" bar 15 posto akcija i to prioritetne da imaju prvenstvo isplate!!!

Mladja

27.10.2017. 07:27

@Утеривач - Uterivac, znas li razliku izmedju mrava i penzionera, ako neznas raspitaj se.

MilanR

27.10.2017. 08:51

Протестују пензионери чије су пензије веће од 70000 дин. Срамота!

ljubica

27.10.2017. 09:44

E, vala necu vise nikad ustati ni jednom penzioneru u autobusu. Kada mogu da ulicare mogu i da stoje u autobusu.

BAS

27.10.2017. 19:19

Jos nije umrlo penzionera koliko treba da bi vratili ostalim prezivelim oteto, a oteto je da bi imali da isplacuju plate prekobrojnim zaposljenim u javnom sektoru koji na izborima moraju da glasaju za vladajucu stranku. Od kada EU trazi da se smanji broj zaposljenih u javnom sektoru ali niko nesme da pipne osinje gnezdo znajuci da bi im to bio kraj vladavine.

Nina

11.01.2018. 11:51

sta ima meni ili nekom drugom penzioneru da uplacuju zaposleni kad smo mi vec to uplatili dok smo radili.