“CIA pustila teroristu iz Bondstila”: Bivši oficir Kfora smatra da SAD treba da se izvini Srbiji

Tanjug

28. 02. 2020. u 21:23

“ЦИА пустила терористу из Бондстила”: Бивши официр Кфора сматра да САД треба да се извини Србији

Fljorim Ejupi

Kristijan Kaš rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera
Bivši pripadnik Kfora na Kosovu, norveški oficir Kristijan Kaš, izjavio je danas da je američka CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" 2001. na Kosovu i da je optuženog za taj napad, člana tzv. OVK Fljorima Ejupija, pustila iz svoje baze Bondstil.

Pročitajte još: Osnivao tzv. OVK u Albaniji, dovođen u vezu sa ubistvima: Ko je bio Kerim Keljmendi koji je spaljen u Peći

Kako prenosi „Kosovo onlajn“, u predavanju na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost, Kaš, koji poslednjih nekoliko godina živi u Beogradu, rekao je da je te podatke dobio od nekadašnjeg glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera.

"Mekalister je spreman da dođe u Srbiju i svedoči", dodao je Kaš i istakao da bi SAD trebalo da se zbog toga izvine Srbiji.

On je takođe rekao da je protiv podele Kosova, čak i ako je to uslov za evropske integracije Srbije.

Kaš je pohvalio francuskog predsednika Emanuela Makrona zbog toga što je sprečio započinjanja pregovora EU sa Severnom Makedonijom i Albanijom, jer je tako, kako je ocenio, "spreceno opkoljavanje Srbije”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Syam

28.02.2020. 22:08

Da dragi Bog da pa da savest u mnogima proradi I svojim svedocenjem pomognu Srbiji I srbskom narodu da se iscupaju iz kandzi neistine I nepravde

Nemanja

28.02.2020. 22:18

Nasa Sluzba ganja ko sta pise po mrezama o sns-u i vlasti umesto da se bavi sa ovakvima.

Mikiboy

28.02.2020. 22:28

CIA je najvece zlo na zemaljskoj kugli ali blizi im se sudnji dan.Svi ce oni na optuzenicku klupu.

Драган КНН

28.02.2020. 22:37

Не треба се САД извинити , него нека изручи Ејупија нашој земљи !

Rendgen

28.02.2020. 22:55

Da imamo kao nekada SDB ili OZNA nasli bi ga na kraju sveta i pocistili makar krampom ako ne na drugi nacin. Terorista ovog tipa ne sme da udise vazduh i to je posao odgovorne drzaveprema svojim gradjanima i poruka drugima da ih ceka bolna i duga smrt.

Činjenice

28.02.2020. 23:26

Ove Šiptare je i Bog obeležio da budu skaradni i fizički koliko su pogani i poremećeni psihički. Pogledajte samo ovu arnautsku facu.

Sajko

29.02.2020. 07:03

Nego bi rekao lici na majmuna, a ja ne bih dao tako olako da se vredja ta divna zivotinja. Ovaj lici samo na neuspeh, od svog prvog dana kada je ugledao svetlost.