ČUO sam se sa bratom Ljubišom, koji mi je rekao da ga sve vreme u mađarskom zatvoru drže sa lisicama na rukama, čak i kad ide u toalet, rekao je za "Novosti" Nikola Manitašević. On od ponedeljka štrajkuje glađu ispred mađarske ambasade u Beogradu protiv odluke suda u Budimpešti o izručenju Ljubiše Prištini.

Tzv. Kosovo traži Ljubišu Manitaševića zbog optužbi da je 1999. godine izvršio ubistvo u pokušaju. Za njim je posle 20 godina, u maju 2019, raspisana Interpolova crvena poternica, a da Ljubiša nije ni znao da je optužen. Prema Nikolinim rečima, on je ranio dvojicu pripadnika OVK kada su pokušali da ga kidnapuju u Orahovcu, na Vidovdan 1999.

Prema Rečima Ljubišinog branioca Lasla Gemte, odbrana se obratila mađarskoj ministarki pravde, tražeći da ne potpiše izručenje, a ona ima rok šest meseci da odluči. Laslo Gemte još tvrdi da nije uobičajena procedura da pritvorenik bude sve vreme s lisicama na rukama. Ljubiša Manitašević je uhapšen na graničnom prelazu Roske, 28. septembra.


PROČITAJTE JOŠ - Ljubiša (49) je 1999. u samoodbrani pucao na albanske teroriste, a oni sada hoće da mu sude: Agonija srpskog molera u Mađarskoj