Suđenje Srbinu iz Čaglavice optuženom za ratni zločin: Saslušan prvi svedok, advokat ponavlja da nema osnovane sumnje za nastavak postupka

D. Z.

31. 10. 2019. u 17:36

Суђење Србину из Чаглавице оптуженом за ратни злочин: Саслушан први сведок, адвокат понавља да нема основане сумње за наставак поступка

Foto Arhiva VN

Nenadu Arsiću (45) se stavlja na teret da je maltretirao i opljačkao dvojicu članova porodice Šalja

Drita Hajdari specijalan tužiteljka u četvrtak je pred sudom u Prištini saslušala Jakupa Šalju prvog svedoka optužbe koja se vodi protiv Nenada Arsića (45) iz Čaglavice optuženog za krivično delo navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Arsiću, koji je uhapšen prošle nedelje na administrativnom prelazu Merdare stavlja se na teret da je maltretirao i opljačkao dvojicu članova porodice Šalja.

Pročitajte još - Srbin sa Kosmeta uhapšen zbog navodnog ratnog zločina

-Zadovoljan sam efikasnošću koji je ispoljila tužiteljka i nadam se da će tokom novembra meseca biti saslušani i ostali svedoci odbrane kao i moj branjenik, odnosno da će posle pomenutih radnji biti potvrđen stav odbrane da nema osnovane sumnje za dalje vođenje postupka protiv mog klijenta- ističe advokat Dejan Vasić.

On podseća da je Arsiću određena mera jednoomesečnog pritvora i da se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Podujevu.

Inače, kako "Novosti" saznaju suštinski razlog hapšenja Arsića jeste to što se sa članovima porodice Šalja graniči sa svojim imanjem u Čaglavici koje ne želi da otuđi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije