KEP OSTAJE U ZATVORU: Odbijen zahtev za otpust kapetana Dragana

J.K.

petak, 27. 09. 2019. u 13:25

КЕП ОСТАЈЕ У ЗАТВОРУ: Одбијен захтев за отпуст капетана Драгана

Foto Arhiva VN

Županijski sud u Varaždinu odbio je zahtev Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, za uslovnim puštanjem na slobodu
ZAGREB
OD STALNOG DOPISNIKA

Dragan Vasiljković ostaje do daljnjega u zatvoru, jer mu je Županijski sud u Zagrebu odbio zahtev za uslovno puštanje na slobodu.

Ostaje tri dana za žalbu koju će njegov advokatski tim podneti, a Slađana Čanković koja od početka vodi sve pravne poslove vezane za Kapetana Dragana kaže da je to već po drugi put da sud ne želi da uvaži argumente i Vasiljkovića pusti iz zatvora.

PROČITAJTE JOŠ - Kapetan Dragan podneo novu moblu za uslovni otpust

Prvi put je sud odbio u novembru prošle godine zahtev za uslovno puštanje, jer je Kapetanu Draganu uračunat u izvršavanje kazne i ekstradicijski zatvor u Australiji, kao i vreme koje je proveo u istražnom zatvoru u Hrvatskoj.

Osuđen je na 13,5 godina zatvora, a očito će, ako sud ne odluči uskoro drukčije do kraja biti u zatvoru u Lepoglavi. ”Njemu ostaje još šest meseci do završetka odsluženja kazne”, kaže Čanković.

Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Znalac

27.09.2019. 15:22

haha kakve su ustase, ne popustaju ni milimetar. Po svim pravnim normama trebalo bi da bude pusten. Da sam na njegovom mestu, izdrzao bih i tih 6 meseci ponosno i ne bih trazio uslovni otpust. Ali lako je meni pricati iz fotelje. Po izlasku treba da im napravi neki dar-mar da ga zapamte. Osvetices se ti njima kapetane, ima vremena...

ACA KG

27.09.2019. 16:15

Kapetan Dragan je sve borbe u ratu izdržao junački i olako...tako da je za njega taj zatvor samo jedan lep besplatan izlet s velikim UZIVANJEM!!! Sto je šešelj bio u Hagu to je Dragan u Zagrebu!!!

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

27.09.2019. 17:29

Izdrzace to nas Kapetan ponosno a onda sto dalje od proklete kroatije !!!

Miki-Zg

27.09.2019. 18:35

Ovdje je kršenje svih normi ponašanja u sudstvu Hrvatske -iznimka ,presedan .Kapetan Dragan je i australski državljan ,a i srpski ( nedovoljna briga -sjetimo se hr. zločinaca u Srbiji ) .U 13,5 god. su uračunate i dodatne kazne ,a ne ono zašto je kažnjen i izručen iz Australije .Kapetane izdrži još ovih 6 mjeseci ,najveća pobjeda će biti da ostaneš živ ?