Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prištini, Arben Hoti produžio je na još dva meseca meru pritvora Zlatanu Krstiću iz Kragujevca kojeg Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova sumnjiči da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Prema rečima Krstićevog advokata Dejana Vasića, specijalni tužilac Vadet Gaši dovodi osumnjičenog u vezu sa nestankom porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

PROČITAJTE JOŠ - Saslušan Zlatan Krstić

- Do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je moj branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju pa me tim pre i čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, s obzirom da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova likvidacija. Kako na telima ovih žrtava nisu mogli ostati tragovi počinioca, ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodice žrtava. Naknadno sudsko veštačenje tela nije razlog da se traži produžetak pritvora imajući u vidu da istraga već predugo traje a osnovanosti sumnji nema - istakao je u saopštenju za javnost advokat Vasić i dodao da su on i njegov branjenik očekivali da će u ovoj fazi postupka tužilac odlučiti za obustavu postupka i ukidanje pritvora.