"ZA dom spremni", prebijanje srpskih mladića jer navijaju za Zvezdu, i najstrašnija revizija istorije, kako je bez srama Drugi svetski rat u Hrvatskoj predstavila aktuelna predsednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno u Poljskoj, sve to se događalo i 1990. godine. Nisam hteo, ali morao sam tada da stanem na čelo narodnog ustanka protiv ustaštva koje je diglo glavu posle prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj 1990. kada je pobedio Tuđman.

Ovako, u ekskluzivnoj ispovesti za "Novosti", govori Milan Martić, nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine. Ovaj Srbin iz Knina, bivši policajac, danas haški osuđenik kome su svetski moćnici "razrezali" 35 godina robije, posle pune 24 godine otvorio je dušu za medije, i to iza zidina zatvora Vangla u Tartuu, drugom po veličini gradu u Estoniji. "Novosti" su bile logičan izbor da se priseti početka strašnih devedesetih godina prošlog veka...

PROČITAJTE JOŠ - HAG ZAROBIO DOKUMENTE: Zaplenili tajne akte Beograda o ratovima

PROČITAJTE JOŠ - Milan Martić odveden u Estoniju na izdržavanje kazne

* Ustaštvo protiv kojeg sam poveo ustanak još divlja

* Nisam hteo, ali su me okolnosti 1990. izabrale da zaštitim naš narod

* Galbrajt mi poručio da sam objavio rat i Americi i "poslao" me u Hag

* Osudilo me sudsko veće koje je oslobodilo Haradinaja i Orića

* U ćeliji nacističke svastike nisu problem, ali jesu Ćosićeve knjige

* Sudiji koji me je osudio i Pavelić bi pozavideoKompletan intervju pročitajte u štampanom izdanju "Večernjih novosti" u nedelju, 8. septembra.