Krivična prijava za ratni zločin nad Srbima u Čapljini

Tanjug

petak, 16. 08. 2019. u 18:08

Кривична пријава за ратни злочин над Србима у Чапљини

Ilustracija/Despositphotos

Policijska uprava Trebinja podnela je danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992. godine
Policijska uprava Trebinja podnela je danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv šest lica zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Čapljine 1992. godine.


Osobe čiji su inicijali M. K, Z. V, T. S, T. J, S. E. i D. S. osumnjičene su da su 7. juna 1992. godine, kao pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS), kršeći pravila međunarodnog humanitarnog prava za vreme rata, izvršila naređenja, organizovala i napala srpske civile koji su bežali iz Čapljine, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.


Pročitajte još: Krivične osumnjičenima za ratne zločine


"Oni su tada u mestu Muminovača, opština Čapljina, u jutarnjim časovima rafalnom paljbom ubili četiri srpska civila, a dva ranili", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su osumnjičeni istog dana u popodnevnim časovima ranili još dve osobe.


Krivičnu prijavu je Tužilaštvu BiH podnelo Odeljenje Policijske uprave Trebinje za borbu protiv ekstremizma, terorizma i istrage ratnih zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije