Uprava Lepoglave zabranila advokatu posetu Kapetanu Draganu

Tanjug

ponedeljak, 05. 08. 2019. u 13:28

Управа Лепоглаве забранила адвокату посету Капетaну Драгану

Draganu Vasiljkoviću-Kapetan Dragan, foto AP

Beogradskom advokatu Draganu Palibrku uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi zabranila je posetu njegovom klijentu Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan
Beogradskom advokatu Draganu Palibrku uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi zabranila je posetu njegovom klijentu Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, koji u tom zatvoru izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.


"Ovo još jedno prekoračenje službenih ovlašćenja upravnika zatvora", rekao je Tanjugu Palibrk, kojem je istovremeno sa zabranom posete Vasiljkoviću, odobrena poseta drugom klijentu Bojanu Guduriću, koji u istom zatvoru služi kaznu od 33 godine na koju je osuđen zbog učešća u ubistvu hrvataskog novinara Ive Pukanića 2008. godine u Zagrebu.


Palibrk smatra da mu je poseta Vasiljkoviću uskaraćena jer je u medijima u više navrata iznosio podatke o lošem tretmanu njegovog klijenta ali i drugih zatvorenika sprskog porekla.


Pojasnio je da je na vreme zatvoru najavio svoju posetu za sredu 7. avgust, ali da je od uprave zatvora dobio odgovor da Gudurića može da poseti, a Vasiljkovća ne.


Smatra da je zabrana posete advokata klijentu kršenje svih normativnih akata vezanih za prava osuđenog lica i njeogvog advokata.


Nedavno je uprava ovog zatvora na sličan način zabranila Vasiljkoviću da ga poseti njegov sveštenik iz Australije čime je, kako je i tada ukazao Palibrk, prekršila njegovo osnovno ljudsko pravo na veorispovest.


PROČITAJET I: KAPETAN DRAGAN ZA "NOVOSTI": Sloboda sve bliža, zbog toga mi Hrvati pakuju novu robiju


Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.


Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Мр Радомир Шћепановић

05.08.2019. 13:50

У каквомје стању Драган Васиљковић?

EU da reaguje

05.08.2019. 14:04

Kakvaje to Pišljiva Zemlja Da nemože Advokat Da poseti Klijeta . Odmah Briselu Da se Javi u izbaci ovu Dvoličnu Državu iz EU Podhitno oni žive kao u vreme Hitlera a. Ovamo Glume Da su Savremeni ??? Malo Sutra !!!

luka visekruna

05.08.2019. 15:03

Pa jel ima srbija vlast. pa da poxove hrvatskog ambasadora i da mu se urucu ptotesna nota. Nazalost siptar musliju vise misli kako ce rasturiti srbiju nego kako ce zastiti gradjane srbije dto bi trebala da mu bude osnovna fuznost.Velika je sramota kakvu neodgovornu i olosku vlast srbija ima

мило

05.08.2019. 16:40

Хрвати намерно терају инат србима,толико година да добије невин човек само зато што је србин.Наша држава нека сада учи од хрвата......