Tužioci štite zločin

O. M.

20. 09. 2018. u 06:26

Тужиоци штите злочин

Advokat Milan Romanić

Advokat nekoliko porodica ubijenih vojnika JNA podneo je krivičnu prijavu protiv v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH i svih tužilaca Odeljenja za ratne zločine

MILAN Romanić, advokat nekoliko porodica ubijenih vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici, podneo je krivičnu prijavu protiv v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić i svih tužilaca Odeljenja za ratne zločine, zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda BiH.

PROČITAJTE JOŠ - Delimustafić naredio ubistvo 42 vojnika JNA

- Tužilaštvo BiH ne poštuje odluku Ustavnog suda BiH koji im je naložilo da u roku od tri meseca odluče po prigovorima porodica žrtava za obustavljanje istrage o "Dobrovoljačkoj", a to nisu učinili, iako je od tada prošlo sedam i po meseci. Da ne pominjem da su prigovori uloženi još 2012. - rekao je Romanić.

On kaže da mu nije preostalo ništa drugo do da podnese krivičnu prijavu, koju će Tužilaštvo BiH morati da prosledi drugom, stvarno nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vlajko

20.09.2018. 10:22

Udarili su na kolonu vojnika koja je napuštala Sarajevo po prethodnom dogovoru, poubijali ih a ostale zarobili i mučili do besvesti. Posle se čude šta su Srbi radili oko Sarajeva. Isto i Hrvati. Blokirali kasarnu u Vukovaru, isključili stuju, vodu, pucali na vojnike i nisu hteli da dozvole mirno izvlačenje kasarne. Sada se čude šta je snašlo Vukovar. Zašto se ništa nije deslio recimo u Puli i Rijeci? Zato što je poštovan dogovor, svako na svoju stranu i zdravo.