Evo šta je Praljak rekao posle presude Šljivančaninu

Novosti Online

sreda, 29. 11. 2017. u 18:39

Ево шта је Праљак рекао после пресуде Шљиванчанину

Veselin Šljivančanin
Foto: Z. Jovanović

Veselin Šljivančanin otkrio šta mu je Praljak rekao pošto je srpski pukovnik osuđen na 18 godina robije u Haškom tribunalu
Haški osuđenik Veselin Šljivančanin šokiran je vestima iz Tribunala da je hrvatski optuženik Slobodan Praljak popio otrov kad mu je pročitana kazna.

„Izjavljujem saučešće njegovoj porodici, jer sam ga upoznao kao čoveka koji je bio korektan prema meni i mojoj porodici“, kaže on za Sputnjik.

Šljivančanin se priseća da je Praljka upoznao u zatvoru i da ga je viđao u sportskoj sali i ponekad u sali za posete.

Pročitajte još - HAG I PLENKOVIĆ POTVRDILI: Slobodan Praljak preminuo u bolnici

„Nisam sa njim nikada bio zajedno na nekom odeljenju. Hrvati iz mostarske grupe nisu tako često bili u zatvoru, puštani su na privremenu slobodu do početka suđenja. Jedino gde sam se s njim susretao bilo je u sportskoj sali i u sobi za posete, kad dođe meni moja, a njemu njegova“, kaže ovaj penzionisani oficir JNA.

Šljivančanin se posebno seća susreta kada mu je došla porodica pošto mu je sud izrekao kaznu zatvora od 18 godina. Praljak je tada, kaže, došao da pozdravi njega i njegovu porodicu.

„Čak je bio korektan prema mojoj porodici kad su mene osudili na 18 godina zatvora, on je došao u salu za posete kad su nam bile porodice i rekao je: ’Ja sam vas video kako se vi ponašate u zatvoru i svaka vam čast i računajte na svaku moju podršku i pomoć. Ja ne verujem da ste vi takav čovek kakvim su vas oni osudili‘“.

Pročitajte još - Šljivančanin: Pomišljao sam čak i na bekstvo

Na pitanje kako je moguće da se unese otrov u sudnicu Tribunala, Šljivančanin kaže da bez obzira na to kakvo je obezbeđenje, „ko je bio hrabar i ko je želeo, mogao je da unese bilo šta“.

„Kakvi su stražari bili, mogli ste, ako ste sposobni i hrabri i znate šta hoćete, da pronesete bio šta, iako vrše detaljne pretrese. Kad neko nešto hoće, u mogućnosti je sve da uradi, zavisi samo od čoveka, ma kakve bile njihove službe“, navodi naš sagovornik.

(Sputnjik)

Komentari (12)

Tix

29.11.2017. 19:06

Ubi se čovek, a bio bi slobodan za par meseci. Uhapšen je 2004. godine, osuđen na 20, a već odležao 13, što je već 2/3 kazne. .... Proradila savest?!

komandant 1001

29.11.2017. 20:24

Kiv je zato što je poslušao Tuđmana da brani nezaštićene Hrvate u BiH.Kriv je što nije postupio kao A.Rašeta, kojem je Franjo nudio nekoliko miliona maraka da se priključi njegovoj soldateski što je glatko odbio.Kriv je zato što je kao umetnik, režiser, filmadžija sa tri fakultetne diplome, sve ostavio i dao se nagovoriti za rat. Kriv je što je sa svojom vojskom pomogao Sudu da Hrvatsku osudi za UZP. I'ts guilty !!

Ivan Zgrozeni

30.11.2017. 06:14

Nije bio "suglasan" sa izrecenom presudom pa je sam preinacio i izvrsio primereniju.

Pavlovic

30.11.2017. 08:59

Pa morali su da ga osude kad su vec pustili ove sto su vise krivi nego on, sud prestaje sa radom i nema smisla da se provuku svi rvati i arnauti, ovako ispade i sud posten i oni namireni, uskoro bi bio na slobodi a on napravi glupost.