SRPSKI GENERAL NA LEČENJU U MOSKVI: Rusi garantuju za Mladića

S. J. M.

21. 03. 2017. u 07:45

Podnet zahtev za privremeno puštanje iz Haga srpskog generala na lečenje u Moskvu. Lekari u Holandiji pravili propuste u terapiji, procenili specijalisti

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ НА ЛЕЧЕЊУ У МОСКВИ: Руси гарантују за Младића

Ratko Mladić

RUSKA država dala je zvaničnu garanciju Haškom tribunalu za privremeno puštanje generala Ratka Mladića na lečenje u Moskvu. Kako "Novosti" saznaju, odbrana je u ponedeljak podnela zahtev Tribunalu da dozvoli da se Mladić prebaci u Rusiju, zbog neophodog lečenja u kliničkim uslovima.

Prema našim nezvaničnim informacijama Rusija se obavezala da će garantovati da Mladić neće nestati ili pobeći i da će ga vratiti nazad u Hag kada to Tribunal bude tražio. Prihvatiće i sve uslove koje u takvim situacijama inače Haški tribunal zahteva.

Odbrana je podnesak o puštanju Mladića na privremeno lečenje podnela kao hitan i nada se da će Hag što pre o tome doneti odluku.

General Mladić imao je početkom marta ozbiljnu zdravstvenu krizu.

- Ličilo je na blagi prolazni moždani udar. To je za njega moglo biti fatalno - kaže nam sagovornik upućen u zdravstveno stanje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske. - Sada je bolje, stanje se malo popravilo, ali je pre petnaestak dana Mladić sve ozbiljno zabrinuo.

Inače, odbrana je posle tri godine podnošenja zahteva, tek nedavno od Tribunala dobila kompletnu generalovu zdravstvenu dokumentaciju. Onoj koja im je dostavljena prošlog leta nedostajala je svaka druga strana. Uvidom u sve nalaze i lekarske izveštaje, kako smo saznali, uočeni su propusti u lečenju. Specijalisti koji su ih analizirali, ocenili su da je Mladić mogao biti mnogo kvalitetnije lečen.

Upravo na osnovu tog medicinskog materijala ruski stručnjaci, koji su prošle godine i pregledali Mladića, predložili su da mu je neophodno lečenje u bolnici, a ne u zatvorskoj ćeliji.


SRCE I MOŽDANI UDARI

MLADIĆ ima problema sa srcem, a u Hagu je imao i infarkt. Takođe je imao i nekoliko moždanih udara. Njihove posledice su samo ublažene, ali nisu potpuno nestale. Tokom suđenja, Mladić se dosta zamarao, često u sudnici nije mogao do kraja ni da prati suđenje. Od umora kada dođe u ćeliju odmah bi zaspao, a često nije imao snage ni da jede.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Vadadada

21.03.2017. 09:13

Moze da prica ko sta hoce.. On je nas veliki general, branio je srbe i srpsku zemlju.. I da nije bilo tako verovatno danas ne bi bilo ni Republike Srpske..!

Кипераш

21.03.2017. 10:16

@Vadadada - Тако је Вададада! Жив нам био српски ђенерале, спасиоче српског рода!

Moskva

21.03.2017. 10:07

Moskva je dala garanciju da će poštovati teritorijalni integritet Ukrajine Budimpeštanskom sporazumom.

Thor

21.03.2017. 10:53

@Moskva - i šta je tu sporno? Osim Krima koji i nije nikada bio ukrajinski, ostatak se u potpunosti poštuje. U suprotnom, za 2 dana bi prestala da postoji država Ukrajina.

НОМАД

21.03.2017. 11:54

Ђенерале,вечна слава и хвала!Памте Срби колико сте се дали у одбрани српског рода.

Upozorenje!

21.03.2017. 12:18

ovo predinfarktno stanje ili gusenje je kao proizvod smanjenja nekih drzavnih organa koje uticu na nezavisni organ koji je direktno povezan sa situaciom u drzavi a neko je poceo da radi. Zivot nije u pitanju!

Čedo

22.03.2017. 01:47

Nisu u Hagu pravili propuste, oni rade na tome da sahrane generala. Ta ustanova i postoji zato da hinjski uništava živote naših patriota.

Влада ТОП

22.03.2017. 11:23

да је среће да нам нису јањичари на власти лечио би се код своје куће

Dr. za rock and roll

22.03.2017. 21:13

Dobro de pa kako mozete upprediti rusiju nuklearnu i vojnu silu velicine 500 srbija i jednu srbiju koju bi nemackim autoputem presao za 3-4sata od granice sa makedinijom do granice sa madjarskom